Kun kohtelias mies kuoli lomamatkallaan

Traaginen onnettomuus on kohdannut itänaapuriamme. Jokin aika sitten neljätoista Moskovaan sijoitetun maahanlaskujoukkojen 45. erillisen spetsnaz-rykmentin sotilasta menehtyi onnettomuudessa lomamatkallaan Etelä-Venäjällä. Venäjän sotilastiedustelun GRU:n alaisuudessa toimiva yksikkö on osallistunut moniin maansa sotatoimiin, mutta tämä lomamatkatragedia lienee suurin kyseiselle joukolle ihmishenkien menetyksiä aiheuttanut sattumus.

Onneksi voimme sulkea pois väkivaltaisen kuoleman mahdollisuuden, sillä Venäjän presidentti Vladimir Putin luopui jo jokin aika sitten duumalta saamaastaan oikeudesta lähettää sotajoukkoja Ukrainaan. Eihän Venäjä nyt ihan ilman moista lupaa voisi lähettää erikoisjoukkoja veljeskansan alueelle sotimaan.

Pahansuovissa ihmisissä toki tällainen onnettomuus samaan aikaan Ukrainassa käynnissä olevan terrorisminvastaisen operaation kanssa herättää kaikenlaisia synkkiä ajatuksia varsinkin, kun surmansa saaneet miehet ovat juurikin tiedustelu- ja erikoisoperaatiotoimintaan koulutettuja ammattilaisia.

Mutta eihän naapurimaamme voisi lähettää sotilaitaan laittomasti sekaantumaan veljeskansan asioihin, ei varsinkaan jos presidentti ja duuma kiistävät moiset toimet.

Eihän.

Todellisuudessa ruumita toimitetaan rajalle niin paljon, ettei Venäjä suostu edes enää vastaanottamaan kuolleita kansalaisiaan. Ukrainan armeijan terrorisminvastainen operaatio etenee kiusallisen tehokkaasti ja Donbasin alueella mätänee ukrainalaistietojen mukaan ainakin tuhatkunta ulkomaalaista terroristia. Ukrainalaisille näistä ruumiista on tulossa todellinen ongelma. Samaan aikaan kun ukrainalaiset pyytävät venäläisten sotilaiden, reserviläisten ja vapaaehtoisten omaisia kyselemään poikiensa ja miestensä perään, virallinen Venäjä kiistää, kiemurtelee ja valehtelee, vaikka se käy sotaa Ukrainaa vastaan ja siinä sodassa taistelevat muutkin kuin "vapaaehtoiset".

 

 

 

 

 

 

 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu