Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kun kohtelias mies kuoli lomamatkallaan

  • Kuolivatko he joukkolämpöhalvaukseen?
    Kuolivatko he joukkolämpöhalvaukseen?
  • Vaikka äkkinäinen saattaisi yhdistää kuvissa näkyvän Pyhän Yrjön nauhan terroristijoukkoihin, kyse on .45 rykmentin tunnuksesta.
    Vaikka äkkinäinen saattaisi yhdistää kuvissa näkyvän Pyhän Yrjön nauhan terroristijoukkoihin, kyse on .45 rykmentin tunnuksesta.

Traaginen onnettomuus on kohdannut itänaapuriamme. Jokin aika sitten neljätoista Moskovaan sijoitetun maahanlaskujoukkojen 45. erillisen spetsnaz-rykmentin sotilasta menehtyi onnettomuudessa lomamatkallaan Etelä-Venäjällä. Venäjän sotilastiedustelun GRU:n alaisuudessa toimiva yksikkö on osallistunut moniin maansa sotatoimiin, mutta tämä lomamatkatragedia lienee suurin kyseiselle joukolle ihmishenkien menetyksiä aiheuttanut sattumus.

Onneksi voimme sulkea pois väkivaltaisen kuoleman mahdollisuuden, sillä Venäjän presidentti Vladimir Putin luopui jo jokin aika sitten duumalta saamaastaan oikeudesta lähettää sotajoukkoja Ukrainaan. Eihän Venäjä nyt ihan ilman moista lupaa voisi lähettää erikoisjoukkoja veljeskansan alueelle sotimaan.

Pahansuovissa ihmisissä toki tällainen onnettomuus samaan aikaan Ukrainassa käynnissä olevan terrorisminvastaisen operaation kanssa herättää kaikenlaisia synkkiä ajatuksia varsinkin, kun surmansa saaneet miehet ovat juurikin tiedustelu- ja erikoisoperaatiotoimintaan koulutettuja ammattilaisia.

Mutta eihän naapurimaamme voisi lähettää sotilaitaan laittomasti sekaantumaan veljeskansan asioihin, ei varsinkaan jos presidentti ja duuma kiistävät moiset toimet.

Eihän.

Todellisuudessa ruumita toimitetaan rajalle niin paljon, ettei Venäjä suostu edes enää vastaanottamaan kuolleita kansalaisiaan. Ukrainan armeijan terrorisminvastainen operaatio etenee kiusallisen tehokkaasti ja Donbasin alueella mätänee ukrainalaistietojen mukaan ainakin tuhatkunta ulkomaalaista terroristia. Ukrainalaisille näistä ruumiista on tulossa todellinen ongelma. Samaan aikaan kun ukrainalaiset pyytävät venäläisten sotilaiden, reserviläisten ja vapaaehtoisten omaisia kyselemään poikiensa ja miestensä perään, virallinen Venäjä kiistää, kiemurtelee ja valehtelee, vaikka se käy sotaa Ukrainaa vastaan ja siinä sodassa taistelevat muutkin kuin "vapaaehtoiset".

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Eikö otsikon olisi pitänyt olla ''Kohtelias turistiporukka?''

Hyvin kerrottu.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Tällä kertaa tällainen valinta. Mietin kyllä kuinka tuon asettelen, mutta kun ruumiita nyt on kuitenkin jo tullut niin monesti, että otin vain tuollaisen geneerisen lähestystavan tähän...

Alexius Manfelt

On se matkailu vaan niin vaarallista, jopa henkikulta lähtee. Ja voihan kyseessä olla jonkunlainen halvauskin, lämpö- tai joku muu moinen!

Tosin veli venäläinen lähetti ukrainalaisia veljiään raatteen tielle ja he saivat hypotermian siellä!

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Akuutti nikkelimyrkytys voi olla myös syynä. Ainakin täällä Kainuussa ollaan huolissaan tuosta Talvivaaran nikkelikaivoksesta ja sen ympäristövaikutuksista...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Radio Venäjän Ääni tänään.

"Itsenäiseksi julistautuneeseen Donetskin kansantasavaltaan muodostetaan palkka-armeija, ilmoitti nostoväenjoukkojen komentaja Igor Strelkov.

Haluan sanoa, että useat olisivat valmiit liittymään nostoväen joukkoihin, jos olisi takuut heidän perheilleen. Nyt tällaiset takuut ilmestyvät. Tästä kuukaudesta lähtien, nostoväen joukkojen sotilaille suunnitellaan maksettavaksi, paikallisen mittakaavan mukaan merkittävä summa 5-8 tuhatta hryvnia ( noin 310-500 euroa) , - kertoi Strelkov.

Hän korosti, että palkka suunnitellaan maksettavaksi kuukauden loppuun mennessä."

Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2014_07_09/Donetskin-k...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

No meinaaka Lintunen ottaa pestin ko. palkka-armeijaan?

Alexius Manfelt

Mielenkiintoinen uutinen Rauno, kiitos siitä. Ei kerrottu mistä kukkarosta nuo palkkarahat tulevat?

Nyt jääkiekon KHL-järjestelmä on vaikeuksissa. Taitavat EUn ja USAn pakotteet näkyä ensiksi jääkiekon tasolla. Ei kun pelit ja pillit pussiin?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kapinallisarmeija on ryöstänyt sekä pankkeja että rahakuljetuksia, viimeksi tällä viikolla. Lisäksi ne ovat aloittaneet varojen keruun "vapaaehtoisesti" alueen asukkailta ja väittävät maksavansa takaisin korkojen kanssa sitten aikanaan. Olennaisempi kysymys on itse asiassa se, että saavatko militanttien rivimiehet palkkansa...

Todellisuudessa jos edes Donetskin kaupungin asukkaat tukisivat Venäjän tukemia terroristeja, ei kaikkialta kokoon riipimällä koottaisi 5000 - 10 000 miehen sotajoukkoa, vaan siellä olisi kymmeniä tuhansia miehiä yksin Donetskissa. Rahalla toki voi sitten hankkia kaiken maailman bandiitteja ja seikkailijoita riveihin...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #9

Kyse on mitä ilmeisimmin "Donbassin kansantasavallan" valtionobligaatioista (rivimisten palkanmaksuun), joille kenties luvataan varmaa tuottoa, kunhan myrkytyksen saaneet turistit poistuvat...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Vastataan, kun kysytään.

"No meinaaka Lintunen ottaa pestin ko. palkka-armeijaan?" Ei meinaa. Ei sittenkään, vaikka yksi setäni taisteli Puna-armeijassa natsi-Saksaa vastaan ja serkkujani asuu Ukrainassa.

Ja vastataan, vaikka ei kysytä.

"Rahalla toki voi sitten hankkia kaiken maailman bandiitteja ja seikkailijoita riveihin..." Näin on. USA:n apulaisulkoministeri Victoria Nulandin paljastuksen mukaan maa on käyttänyt oranssiin vallankumoukseen ja Kiovan vallankaappaukseen yli 5 miljardia dollaria. Kiovan kaappareiden johtajille on maksettu 500 euron päiväpalkkioita.

"Kyse on mitä ilmeisimmin "Donbassin kansantasavallan" valtionobligaatioista..." Ei ole. Mitään Donbassin kansantasavaltaa ei ole edes olemassa. Donetskin ja Luhanskin kansantasavallat kylläkin. Ne ovat muodostaneet Novo-Russian liittovaltion, jota vastaan USA:n ja EU:n tukema Kiovan kaapparihallinto käy sotaa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Katos, putkos-bäckmanilainen putinoidi, tai kremloidihan se siinä.

Novorossijan (huom. kirjoitusasu) liittovaltioyritelmällä ei ole sen vähänkään vertaa legitimiteettiä, mitä Kiovan hallinnolla on. Jos kyseisellä Venäjän asemiesten tukemalla entiteetillä olisi edes vähäistä legitimiteettiä, olisi yksin Donetskissa vastassa kymmenien tuhansien miesten armeija. Sen sijaan siellä parveilevista rosvojoukoista suuri(n?) osa on tuontitarvaa Huilostanin hullujenhuoneilta ja kyseisen maan asevoimien palkkalistoilla olevia laittomia taistelijoita.

Slava Ukraini!

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Toivottavasti Suomen kulttuurilliset piirteet tulevat aina sisältämään rehellisyyden, vaikka ilman sitä voidaan maailmanpolitiikassa toimia, ilmeisesti päivä päivältä enemmän.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Muistakaamme kuitenkin täällä Suomessa pitää jäitä hattujemme alla eli olla niin kuuleja että. Meillä on Donbassin kansantasavallan suurlähetystö aloittamassa toimintansa tuota pikaa. Sen yhdyshenkilönä toimii itseoikeutetusti Petri Krohn, kun Johan Bäckman on varannut itsensä suurempiin tehtäviin.

Toimituksen poiminnat