Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Rossiskaja Gazeta: sisällissota Suomessa on mahdollinen

Rossiskaja Gazeta (RG) on on valtiollinen päivälehti, jossa julkaistaan virallisia dokumentteja, lausuntoja ja asetuksia sekä Venäjän presidentin ja hallituksen määräyksiä. Kyseessä on laajalevikkinen arvovaltainen julkaisu, jonka asema tällaisena julkaisuna perustuu lakiin.

Eilen lehdessä julkaistiin hyvin mielenkiintoinen artikkeli. Sen mukaan sisällissota Suomessa on täysin mahdollinen, mikäli maamme hakee sotilasliitto Naton jäsenyyttä. Sanasta sanaan seuraavasti:

Monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että jos Suomen hallinto päättää liittyä Natoon ilman kansanäänestystä, kansannousu pyyhkii maan yli ja sisällissotakin on mahdollinen. Periaatteessa tällainen on täysin mahdollista. Myös Suomen viranomaiset tietävät sen. Siksi se ei ole mahdollista ilman kansanäänestystä. Kuitenkin poliittiset analyytikot uskovat, ettei kansanäänestystä haluta järjestää, ellei Naton kannatus ylitä kolmeakymmentä prosenttia.*

Tällainen kirjoittelu missä tahansa naapurimaamme suurista medioista olisi erittäin huolestuttavaa. Äärimmäisen huolestuttavaksi tällaisen tekee se, että kyseessä on hallituksen ja Venäjän presidentin äänitorvi. Jokainen voi arvailla tällaisen harhaisen kirjoittelun syitä ja tarkoituksia, mutta sattumalta ja vailla tarkoitusta tällaista ei julkaista. Kyse on loukkaavasta ja vaarallisesta kirjoittelusta, jonka soisi johtavan reaktioon myös täällä Suomessa.

Lopppukevennyksenä todettakoon, että RG on käyttänyt asiantuntijana artikkelissaaan huumori- ja propagandapalvelu Verkkomedian pääpuuhamies Janus Putkosta. Hänen mukaansa Suomi liitettiin Euroopan Unioniin vastoin suomalaisten tahtoa.  Putkosen nettisivuston juttuja on viime aikoina levitellyt myös Venäjän lähetystö, joten Putkonen on mitä selvimmin noussut nopeasti maamme johtavien putinistien joukkoon.

*"Многие эксперты утверждают, что, если финские власти без проведения референдума примут решение о вступлении Суоми в НАТО, страну охватит народный бунт и даже гражданская война. В принципе такой сценарий вполне возможен. Это понимают и финские власти. Поэтому без референдума никак не обойтись. Однако политологи считают, что никто не захочет устраивать всенародное голосование, если число сторонников НАТО не увеличится хотя бы на 30 процентов."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Eipä Suomeen sisällissotaa saa tekemälläkään, koska se vaatisi riittävän suuren väestönosan nousemista aseelliseen vastarintaan, että olisi luultavaa, että valtion väkivaltakoneistokin vaihtaisi puolta saman tien. Suomeen kun ei mahdu kuin yksi totuus kerrallaan ;)

RG:n kirjoittelu on kyllä jonkin verran huolestuttavaa, Janus Putkosen nostaminen lähteeksi kertoo halun pelata salaliittokortilla suoran valehtelun sijaan. Ilmeisesti Kremlissäkin on huomattu ettei desantin suora propaganda saa minkäänlaista vastakaikua hyvin pienen perinnekommunnisti/jenkkivihaaja porukan ulkopuolella.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Noh, eipä tuo sisällissota Ukrainassakaan onnistunut kuin lähettämällä sinne nelinumeroinen määrä palkkasotureita hämmentämään. RG:n ja Putkosen yhteistyö kertoo valitettavan karusti sen, että missä virallinen Venäjä nyt menee.

Jukka Mäkinen

"Eipä Suomeen sisällissotaa saa tekemälläkään, koska se vaatisi riittävän suuren väestönosan nousemista aseelliseen vastarintaan, että olisi luultavaa, että valtion väkivaltakoneistokin vaihtaisi puolta saman tien."

Laitetaan viina- ja oluthanat kiinni ja viedään makkarat grillistä. Aseellinen kapina syttyy heti kun jääkaappivarastot loppuu.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Meinasit että poliisi ja armeija puolustaa tuollaista hallitusta? :D

Kuten sanottua, ei siitä sisällissotaa saa aikaan, nopean lopun hallitukselle kyllä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Hyvä ystävä, ehdottaisin että poistaisit tästä blogista otsikon ja korvaisit sen parilla kymmenellä hymiömerkillä. Tässä on esimerkiksi yksi :-)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hymyile jos hymyilyttää, Rossijskaja Gazeta ei kylläkään ole mikään pilalehti.

Käyttäjän sikandertuomas kuva
Tuomas Sikander

Niin, vielä se ei aivan ole Verkkouutisten (http://www.verkkouutiset.fi/) tasolla, ainakaan tahattomien vitsien lähteenä.

Propagandistisissa valheissahan tuo kakolaisuuden äänitorvi ei jää missään suhteessa sen varjoon.

;-)

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #17

Verkkouutisilla on toki poliittinen sävytteisviritteisyytensä, mutta Verkkomedian kaltainen valheita ja propagandaa suoltava totalitarismia myötäilevä avoviemäri se ei ole.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #18

Samaa mieltä. Kyse lienee salaojaputkesta...?

Käyttäjän sikandertuomas kuva
Tuomas Sikander Vastaus kommenttiin #18

No joo, se täytyy kyllä myöntää.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Putkolalalalandiassa taitaa olla todellisuuskin toinen, vai mistäs viiraa? Jos ei ole asiaa asiasta edes näön vuoksi, niin ei kannata yrittää olla mukahauska.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Eli suomeksi, jos kansa äänestää väärin, saamme pari divisioonaa venäjää puhuvia paperittomia "sisällissotilaita" vapauttamaan meidät fasistisista länsivalloista ukrainan tavoin?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kyllä siellä pedataan selvästi tällaiselle ääriskenaariolle varmuuden vuoksi pohjaa. Tämä on nähty jo monet kerrat. Akuuttia uhkaa ei varmasti ole, mutta pohjatöitä tehdään varmasti vaikka kuinka monen skenaarion mahdollistamiseksi/varalle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Erottavatkohan RG:n lukijat suomalaiset humoristit toisistaan - tai venäläiset, ei sen puoleen... :D

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Voisi olla älykkäämpää lietsoa pohjoismaista jihadia luterilaisten ja ortodoksien välille, saattaisi mennä maaorjien jälkeläisille hiukka helpommin jakeluun. Euforia kommunismin kaatumiseen ja orastavan demokratian odottaminen loogisena jatkumona meni reisille. valoa ei näy tunnelissa ja melko surullista katsoa haastateltavia kadunmiehiä tässä rossia-rossia-huumassaan. Se tulee vielä eteen krimiläisillekin huolimatta luvatuista varoista yms. höpinästä. Viha on varma seuraamus ja Ukrainassakin saattaa tapahtua, jos on vielä olemassa, että presidentti menee vain toiseen muistotilaisuuteen kunnioittamaan vainajia sanotaan vaikkapa 50 vuoden kuluttua.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Valitettavasti tällainen uppoaa tiettyyn osaan porukkaa. Olen itse keskustellut ihan fiksujen 2X/3X-ikäluokan ihmisten kanssa, joiden osalta edes "koska Neuvostoliitto"-kortti ei toimi ja kuullut, kuinka talvisota oli Suomen toinen sisällissota ja NL:n hyökkäys humanitäärinen interventio työväestön pelastamiseksi.

Krimillä on jo tultu todellisuuden äärelle ja vallan varmistamiseksi Venäjä on juuri erottanut loikanneen ukrainalaisen merijälkaväenyksikön koko päällystön. Ettei vain porukka tule katumapäälle. Heille toki oltiin luvattu palkankorotuksia ja töiden jatkuvan, mutta sellainen on petturin palkka.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

savolaeene...juntha pikemminkin mahollinen; kalakukon ja oekeetten immeisten kaahea kapina iessä! ei sua nuaroo!

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Kirjoitin äsken, miksi ei naurata. Vaikka Huovinen sanoikin, että hulluille pitää nauraa ajoissa.

Totuus ei merkitse.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tämähän voisi olla ihan huumoria, mutta "iskulinja" puuttuu. Eli huonoa huumoria. Ellei se huonous sitten ole huumoria huumorin tekijästä.

Vaikea sanoa, mutta alkaa tottua pikkuhiljaa siihen, että idästä tulee tällaista hulvatonta settiä. Ja varmasti tulee jatkossakin. Saa nähdä tuleeko ihan "sattumia" mukana vielä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Laitahurujen kerhoiltojen jutut on oma lukunsa, mutta tämä on ns. terävintä kärkeä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Onko se "punch line" eli iskulinja siinä, että tällaista pähkähullua roskaa levittämällä venäläistä lukevaa yleisöä valmistellaan uskomaan tarinoita, miksi Suomeenkin on lähetettävä vihreitä miehiä vailla kansallisuustunnuksia "suojelemaan Suomessa asuvia venäläisiä kansannousun ja sisällissodan uhkilta"?

Juhani Virtanen

Venäjä siis uhkailee Suomea rivien välissä vastaavalla "sisällissodalla" kuin mitä Ukrainassa on. Siis Venäjän pienet vihreät miehet tulevat ja käynnistävät sisällisodan.

TÖRKEÄÄ!!!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Sisällissota on mahdollinen kaikkialla.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Avaatko hiukan tätä viisautta? Vuonna 1918 sisällissodalle oli tuolloiseen yhteiskunnalliseen tilanteeseen liittyneet riittävät syynsä, mutta mitä Nato-jäsenyydessä olisi 2014 saamaan suomalaiset keskenään sisällissotaan?

Käyttäjän HelenaReponen kuva
Helena Reponen

Niin, samaan aikaan toisaalla:

Kuva: en.wikipedia.org
Itsenäiseksi julistautuneet Donetskin ja Luhanskin kansantasavallat perustavat uuden konfederatiivisen liiton – Kansantasavaltojen liiton, eli Novorossijan tasavallan, sanotaan Donetskin Tasavallan virallisella Twitter -sivulla.
Donetskin kansantasavallan Korkeimman neuvoston istunnossa hyväksyttiin myös lista tasavallan kansanedustajista, jotka edustavat sitä Kansantasavaltojen liiton parlamentissa.
Sen lisäksi Donetskin tasavallan pääministeri Aleksandr Borodaj kertoi tiistaina, että Donetskin ja Luhanskin tasavallat hyväksyvät pian Novorossijan yhteisen perustuslain.
Lue lisää: http://finnish.ruvr.ru/news/2014_06_25/Donetskin-j...

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Jotkut tekivät siellä itsenäisyysjulistuksen jo kuukausi sitten. Enpä tiedä, mitä tämä tuorein ilmoitus muuttaa asioita.

enkkuwiki: Federal State of_Novorossiya

Kalevi Wahrman

Täältä löytyy Leivollekin vähän ukrainafuntsausta:

Torju perusoikeuksiemme salakauppa
http://www.kansanaani.net/

Kansan Ääni 3/2014 pureutuu ajankohtaisiin ilmiöihin, tieteeseen, kulttuuriin ja kansainvälisiin tapahtumiin. Tuoreimmassa numerossa napakoita arvioita muun muassa EU:n ja USA:n vapaakauppasopimuskähminnästä, Ukrainan tilanteesta ja satoja tuhansia suomalaisia koskettavasta köyhyydestä.

Kansan Ääni ja sen julkaisujärjestöt toivottavat lukijoilleen ja tukijoilleen aurinkoista kesää!

Käyttäjän kirstityoton kuva
Kirsti Era

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun RG toimii kohudosentin ja vastaavien tietolähteiden äänitorvena; sama oli tilanne huostaanottojupakan ollessa kuumimmillaan vajaa kaksi vuotta sitten. Taitaa naapurissa edetä klikkausten keräilyyn tähtäävä journalismi samaan tyyliin kuin täällä viime vuosina, yleä ja sen otsikoita myöten. Niin Ruokolahdella kuin Torfjanovkassa on leijonia, eritoten kesäkuumalla.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Venäjän kansa ei turhaan ihmettele vakaaksi luullussa naapurissaan alkanutta kansannousua, joka tietysti asettaa maassa asuvan venäläisväestön vaaraan ja suojelun tarpeeseen.

Joku voi sanoa, etteivät Georgian ja Ukrainan maskirovkat voisi onnistua Suomessa. Näin sanovat eivät ymmärrä olennaista. Totuudella ei ole väliä. Riittää, että Venäjän kansa uskoo.

Mellakoita ja kuvamateriaalia siviiliuhreista voi napata muun maailman kriiseistä (näitähän on paljastettu RT:sta tavan takaa) ja istuttaa uuteen ympäristöön. Muulla maailman käsityksellä ei ole Georgian ja Ukrainankaan tapauksissa ollut hevon merkitystä. Ei se ainakaan sisäpoliittisesti Putinille merkitse.

Mariupolin kaupungin Ukrainassa otti keväällä haltuun 20 aseellista ja parisataa mielenosoittajaa, jotka pyysivät heti tukea ja sitähän rajan takaa saapui.

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Tuli tuplana... Mutta voin jatkaa vielä, että kun menen ulkomaille, törmään ihmisiin, joiden mielestä Estoniassa oli pommi tai että Suomen kaikki eläimet ja linnut kuolivat Tsernobylin takia. Ei täällä mitään kansannousuja tulisi, mutta se ei ole pointti. Saihan Venäjä EU:n moittimaan Saakasvilia vuonna 2008, kun tämä hyökkäsi omaan maahansa, johon oli tullut venäläisiä joukkoja - ja jo edellisvuonna GRU:n hämmentäjiä tekemään "kansannousuja".

Totuus ei merkitse.

Toimituksen poiminnat