Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Historiallinen eurovaalimahdollisuus Kainuulle

Aamun Kainuun Sanomissa olevan uutisen mukaan suomussalmelaiset ovat nousseet Suomen kärkeen kasvattamalla eniten äänestysaktiivisuuttaan. Ennakkoäänestyksessä äänestysprosentti Suomussalmella oli 21,6. Syystä ei liene epäselvyyttä. Paikkakunnalta kotoisin olevan Merja Kyllösen (vas.) kannatus ylittää koko maassa yleisesti, mutta Kainuussa erityisesti puoluerajat. Sama aiempaan nähden vilkas ennakkoäänestys on nähty muuallakin Kainuussa, jossa kokonaisuutena äänestysaktiivisuus on noussut vuoden 2009 vaaleihin nähden kolme prosenttiyksikköä (18,2%). Puolangalla, Suomussalmella ja Kuhmossa ylitettiin 20 % raja.

Demokratialle äänestysaktiivisuuden nousu merkitsee vain ja ainoastaan hyvää, mutta valitettavasti koko maan ennakkoäänestysaktiivisuus jäi edelliskertaa puoli prosenttiyksikköä alhaisemmaksi. Vain 17,1 % äänioikeutetuista kävi äänestämässä ja se ei lupaa hyvää. Toisaalta omalta poliittiselta tontilta katsoen se saattaa kieliä siitä, että vielä viime talvena ennakkoitu protestiäänien vyöry ei etene gallupeja pidemmälle. Luvassa on kuitenkin jännittävät vaalit ja vaikkei sisäpolitiikkaa näillä vaaleilla pitäisi kauheasti tehdä, testataan tässä myös monen puolueen sisäisiä linjauksia ja tulos vaikuttaa myös tuleviin eduskuntavaaleihin ehdokasasettelua myöten.

Kysymyksiä on paljon. Voittaako eurolojalistinen Rehn Väyrysen Keskustan sisällä ja kuinka oppositiopuolue saa kannattajansa uurnille? Saavuttaako Vasemmistoliitto varmasti ja kuinka suurella kannatuksella takaisin menetetyn paikkansa ja kuinka käy vaikeuksissa rypeville demareille? Taittuuko kahden vasemmistolaisimman puolueen kokonaiskannatuksen lasku? Kuinka pitkälle perussuomalaisten jytky kantaa ja kuinka pahasti he sekoittavat pakkaa - ja kuka/ketkä heistä pääsevät läpi? Jatkuuko halla-aholaisten voittokulku? Herääkö Suomi viherharhasta, vai kykenevätkö Vihreät jälleen kerran masinoimaan kannattajansa tehokkaasti uurnille ja he oikeasti saavat kaksi paikkaa? Toivottavasti tällöin edes Tynkkynen menee läpi ja pääsemme eroon Cronbergistä. Luojan kiitos, kristillisdemokraatit menettänevät paikkansa. RKP:lle on sen sijaan toivottava onnea matkaan.

Monien avointen kysymysten ohella käsillä on historiallinen mahdollisuus Kainuulle, sillä Merja Kyllönen on aidosti kärkikandidaattien joukossa. Liikenneministerinä Kyllönen oli aikaansaava ja tuskin jätti ketään kylmäksi. Vastaavaa toimintaa tarvitaan myös Euroopan parlamenttiin. Nyt käsillä on aito tilaisuus saada kainuulainen europarlamentaarikko, jolla on myös näyttöjä siitä, että hommat hoidetaan. Kyllösen tapauksessa kyse ei ole mistään tyhjästä uhosta, vaikka selvähän se on, ettei yksittäinen edustaja maata järisytä suuntaan tai toiseen. Noussut äänestysaktiivisuus täällä Kainuussa lupaa hyvää niin Vasemmistoliitolle kuin Merja Kyllösellekin.

Toivotaan siis parasta ja hoidetaan hommat niin, että sunnuntaina Pohjois-Suomi ja Kainuu saavat näköisensä ja kykynsä todistaneen edustajan häiritsemään Brysselin herrojen puuhasteluita.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Veli-pekalle vastaisesta leiristä jaksamisia hörhöjen joukossa ja todellakin näkisin mieluummin Kyllösen meppinä, jos vaihtoehtona olisi Väyrynen, niin uskomaton on tilanne näitten dinosaurusten kieltäytyessä väistämättömästä, historiallisesta kohtalosta luopua entisten syntien tähden.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Hörhöjä on tämä maa täynnään, ei niistä pääse eroon:)

Väyrysen sitkeydelle on toki nostettava hattua, mutta aika aikansa kutakin...

Toivottavasti tässä nyt päästään eteenpäin ja muistakin puoleista löytyvät ne paremmat, tai ainakin vähemmän huonot vaihtoehdot.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllösen pesti liikenneministerinä on ollut yksi vasemmistoliiton onnistumisista viime aikoina. Hauska kuulla etten ole ainoa joka pisti hänet muistiin.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ehdottomasti näin on, vaikka kokonaisuudessa olikin paljon petraamista..

Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Koknaisuudessa on tosiaan petraamista, mutta ei auta- vas.liitto alkaa myös olla auringonlaskun puolue, ei se tule koskaan nousemaan alle 10% kannatuksesta ylöspäin. Tämä siksi, että ymmärrys kausaliteeteista ja välineistä puuttuu- puolue näyttäýtyy vain sieltä täältä ääniä kalastavalta sekasotkulta. IPU on jo kovassa nosteessa ja tulee nousemaan ensi vuoden ek-vaaleissa kovaksi haastajaksi näille vanhoille brezneviläiseen perintöön nojaaville puolueille.

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola

Mutta eikös Kyllönen kannattanut ja ajanut autoihin satelliittipaikannusjärjestelmää?

Joka maksaisi eniten juuri meille köyhille syrjäkylillä asuville kun julkisiakaan ei ole enää tarjolla ja omaa autoa on pakko pitää jotta pääsee töihin tai kauppaan?

Lisäksi moinen ihmisten vapaan liikkuvuuden vahtiminen on ajatuksena hyvin vastenmielinen..

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Samaa valvontajärjestelmää kannattaa myös hänen seuraajansa, itse asiassa koko hallitus. Eikä asia muutu vaikka puolueet hallituksessa vaihtuvat, koska kyse on laajemmasta kokonaisuudesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä minustakin ihmisten vapaan liikkumisen vahtiminen on ajatuksena vieras..... ; )
Vaikka oikeisto voi saada ihmisiltä protestiääniä niin sellaiset persoonallisuudet kuin Kyllönen herättää ihmisissä luottamusta ja pitää yllä ihmisten positiivisia puolia.
Oikeistolaisuus kuitenkin kaikessa painottaa rahaa ja itsekkyyttä ja vahvemman valtaa ja kyykytystä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Eihän siinä ihmisiä kytätä vaan autoja. Juuri tänään uutisoitiin, että alkaa viisivuotinen robottiautokokeilu ja suunnilleen saman verran kuluu aikaa paikannusjärjestelmän kehittämiseen. Kyse on siis myös autojen ohjausjärjestelmästä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Joo kuulin sen robottiautojutun ja hyvältä kuullosti.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Savukoskella ylitettiin kolmenkymmenen prosentin raja ennakkoäänissä, 30,9.

http://yle.fi/uutiset/joka_viides_aanesti_ennakkoo...

Kyllönen kerännee Lapistakin kohtalaisen äänipotin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Lappi, Kainuu ja koko Suomi haluavat Euroopan kattavan ajoneuvojen satelliittivalvontajärjestelmän, kun Kyllöstä kannatetaan!

Ilmeisesti Euroopan kattava STASI on myös tarpeen joidenkin mielestä.

Kyllönen sopii (jos valitaan) hyvin tulevaan EU-parlamenttiryhmäänsä. Kuuluhan siihen myös Saksan Die Linke, jonka juuret juontavat DDR:ään ja sen valtapuolueeseen (SED).

http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_yhtyneen_vas...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Saksan_sosialistinen_...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mistä on päätelty että nämä äänet ovat menneet Kyllöselle eikä Halla-aholle?

Käyttäjän JaakkoAlavuotunki kuva
Jaakko Alavuotunki

En kyllä näe mitään syytä, miksi Kainuussa äänestettäisiin eiralaista porvaria, joka ajaa pankkien ja veroparatiisien asiaa.

Toimituksen poiminnat