Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Ääni IPU:lle on ääni putinismille

  • Kännissä ja läpällä?
    Kännissä ja läpällä?

Eurovaalit lähestyvät ja pientä kuhinaa on havaittavissa myös eduskunnan ulkopuolella olevien pienpuolueiden suunnalla. Yksikään näistä puolueista ei tule saamaan ehdokasta läpi, mutta tästäkään huolimatta kaikkea ei tule ohittaa olkia kohauttamalla. Ei varsinkaan, kun pienpuolueen ehdokkaista löytyy Kremlin propagandaa levittäviä ja enenevässä määrin fasistisen Putinin hallinnon tukijoita, joiden kuuliaisuus on havaittu myös naapurin puolella.

Virallisen totuuden mukaan IPU:n nimi tulee sanasta itsenäisyyspuolue, mutta valitettavasti vaikuttaa sille, että kyseessä taitaa olla pikemminkin Isänmaana Putinistinen Ulkomaa. Puolueen järkevimmillä ehdokkailla on toki koko joukko syitä olla euro- ja EU-kriittisiä, eikä siinä ole mitään väärää, mutta tämän ei tule antaa hämätä. Puolue on haalinut listoilleen kaksi suomalaisen putinismin kärkinimeä, Janus Putkosen ja Jon Hellevigin, joille sydämenasiana on Kremlin ja Putinin agendan tukeminen.

Putkonen on Suomi-putinismin nouseva tähti ennen kaikkea päätoimittamansa ja Kremlin suosioon pääseen Verkkomedian ansiosta. Hellevig on puolestaan enemmänkin Johan Bäckmanin hengessä toimiva agitaattori, jonka tuoreimmat lohkaisut tekevät hänestä mahdollisesti eurovaalien naurettavimman ehdokkaan. Nämä miehet eivät ole Suomen ja suomalaisten asialla, vaan osa Kremlin johtamaa koneistoa, joka toimii Suomea, Eurooppaa ja demokratiaa vastaan. Kyse ei ole enää yksittäisestä des..dosentista, jonka kummallisuudet voi ohittaa nauraen, vaan laajentuvasta ja aktivoituvasta liikehdinnästä, jossa eri syistä putinistista fasismia tukevat henkilöt ja ryhmät toimivat entistä tehokkaammin ja näkyvämmin.

En ole vielä menettänyt aivan tyystin uskoani IPU:n mahdollisuuksiin olla vakavasti otettava pienpuolue ja odotan mielenkiinnolla, kuinka IPU reagoi Hellevigin tuoreimpiin lohkaisuihin koskien Karita Mattilaa, joka kieltäytyi esiintymästä putinistin kanssa. Keskustelu miehen FB-sivulla aiheeseen liittyen on kauniisti sanoen mielenkiintoista. Kannattaa vilkaista.

Ääni IPU:lle on ääni putinismille. Aitoja vaihtoehtoja Euroopalle tarjoavat muut puolueet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muokattu/lisätty: 13:55

---------------------------------------------------------------

Kuten ehdin arvellakin, törkeilyä ei siedetä, mutta putinismi meni ja menee läpi.

---------------------------------------------------------------
 

http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168349-itsenaisyyspuolue-ei...

 

Itsenäisyyspuolueen sitoutumaton eurovaaliehdokas Jon Hellevig on Facebookin kampanjasivustoillaan esittänyt lausuntoja mm. Karita Mattilaan kohdistuen. Puolue sanoutuu jyrkästi irti näistä ja kaikesta uhkailuista.

Puolueemme ehdokkaat ovat asettuessaan ehdokkaiksi sitoutuneet periaatteisiin, että jokainen ihminen on yhtä arvokas kansallisuudesta, etnisestä taustasta, uskonnosta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.
Nämä periaatteet kattavat luonnollisesti myös mielipidevapauden puolueen tai yksittäisten ehdokkaiden tavoitteista poikkeavien kantojen esittämiseen.

Ehdokas Hellevig toimii vastoin puolueen periaatteita. Se kuva, jonka Hellevig antoi tavoitteistaan keskustellessamme ehdokasasettelusta, ei vastaa ko. kirjoitusten sisältöä ja kampanjapainotuksia. Itsenäisyyspuolue kokee tulleensa harhautetuksi Jon Hellevig´in taholta ja hänen ehdokkaana käyttäneen saamaansa luottamusta väärin. Puolue ei täten enää osoita tukeaan Jon Hellevig´in kampanjalle.
 
Itsenäisyyspuolueen puolesta,
Antti Pesonen,
puheenjohtaja 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Jukka Laine

Ukrainan kriisi on politiikkaa. EU tarvitsee ulkoista uhkaa, koska eurokriittisyys on kasvussa jokaisessa jäsenmaassa. EU:n sopimuskuviot Ukrainan kanssa olivat tarkoitushakuisen kriisin alkusävelet.

Karita Mattila on tunteella ajatteleva taiteilija. Onko se vitsin paikka, en tiedä, mutta voi hänelle ymmärrystä antaa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Karita Mattila teki aivan oikein kieltäytyessään esiintymisestä. Jos Kremlin nouseva fasismi ei miellytä, niin kyllä silloin näin pitääkin tehdä. Sellaiseen ei toki voi taitelijoita/yms velvoittaa.

Ukrainan kriisi on toki monisyinen, eikä EU:llakaan puhtaat jauhot ole pussissa, mutta putinistinen Venäjä marssii kovalla vauhdilla kohti fasismia ja se on jotain sellaista, jota ei tule jättää huomiotta.

Jukka Laine

Voisitko vähän perustella? Yhdysvallat halajaa Mustallemerelle ja kasvattaa asemenoja Euroopassa ja omaa hegemoniaansa. Miksi Venäjästä pitäisi olla erityisesti huolissaan?

Jos ette ole sattunut huomaamaan koko kriisi iskee lujaa Suomen talouteen ja suomalaisten elintasoon. Eikö se huoleta ollenaan. Jos Venäjä alistettaisiin länsimaille ja luonnonrikkaudet virtaisivat Yhdysvaltojen hallinssa länsimaiden omistajille myös Suomen asema heikentyisi merkittävästi. Me olemme Venäjä riippuvaisia taloudellisesti ja energian suhteen. Suomen talouden perusta valettiin Neuvostoliiton kaupalle. Tässä on kyse isommista asioista kuin jonkun taiteilijan egosta.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #6

Niin, joillekin tosiaan totalitaristisen kehityksen hyväksyminen on aivan ok, jos samalla siitä itse pääsee hyötymään. Uussuomettuminen toki vetoaa täällä myös jo ihan perinteidenkin takia.

Mitä taas tulee Yhdysvaltojen toimintaan, se on sitten oma lukunsa. Venäjän tekoja se ei muuta yhtään paremmiksi, tai ole tekosyy.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

IPU sai viime vaaleissa noin 3000 ääntä koko maasta. Niin vähän, ettei sille kannata korvaansa lotkauttaa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

IPU ei ole se suurin ongelma. Putinismi on.

Jukka Laine

Putinin aikakaudella Venäjälle on syntynyt vaurautta ja keskiluokka, josta hyötyy myös Suomen talous- työpaikkoja. Miksi se on Teille ongelma?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #8

Minun on aavistuksen hankala ottaa tämä kysymys tosissaan, mutta...

...vaikkapa...

http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/164706-ven...

http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/99570-ante...

Ei nouseva elintaso tietenkään ole ongelma. Putinismin ja nousevan fasismin vastustaminen ei tarkoita sitä, että pitää venäläisten köyhyyttä hyvänä asiana.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman Vastaus kommenttiin #8

Täytyy ymmärtää, että se Venäjän vauraus on tullut siitä, että meillä Suomessa ja muualla Euroopassa paiskitaan töitä. Sen seurauksena on ostettu kaasua ja öljyä Venäjältä, jolla Venäjä on pystynyt kasvattamaan armeijaansa ja tarjonnut leipää kansalle.

Ilman energianvientiä länismaihin putinlandia olisi todella kurjassa jamassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta täällä Puheenvuorossa tuo Jon Hellvig seuraajineen ovat aika hyvin edustettuina siksi tämä Veli-Pekka Leivon blogi on ihan paikallaan ja ajankohtainen.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Internetissä putinistit ovat hyvinkin aktiivisia, onhan nuo englanninkieliset uutissivustotkin täynnä noiden propagandasuoltoa.

pekka numminen

Missä on Vihreiden Kimmo Kautio (ehdokas EU vaaleissa) vasta-argumentteineen?

Tässä on hänen kehunsa Jon Helleviigille:

"Kiitos hyvästä kirjoituksesta sekä voimia ja jaksamista näiden leimakirveen heiluttajien joukossa." /Kimmo Kautio

Oli kovin loukkaantunut kun minä nimitin Hellevigiä Putinistiksi.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kautiota en tunne enkä hänestä muuta tiedä kuin sen, että hän ei ole ehdokkaana EU vaaleissa.

pekka numminen

Olet oikeassa, ei ole EU vaaleissa ehdokkaana.

Kimmo Kautio on Vihreiden jäsen(?) joka aikoo ehdolle vaaleissa 2015.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Minua hiukan ihmetyttää, miten Hellevig, joka moittii alituiseen muita ihmisiä venäläisten vihaamisesta ja demonisoimisesta, antaakin tässä nyt itse ymmärtää, että raiskaaminen ja tappaminen on peräti "venäläinen tapa toivottaa tervetulleeksi".

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Se jäi vähän tulkinnanvaraiseksi.. Ehkä venäläinen tapa onkin se loukkaava banderolli

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Aika uskomaton kaveri tämä Hellevig.

Mikko Saarinen

Onko Hellevigin sivuista mennyt jo ilmoitus nettipoliisille?

Juha Hämäläinen

Soita toki kavereillesi itse, niin tulee tehtyä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

En itse ole mukana facebookissa lainkaan, joten kokonaisuudessaan en voi ottaa keskusteluun kantaa kuin siitä näkökulmasta, että puolueen tavoitteet ovat kokonaisuudessaan puhtaan isänmaalliset ja hyvät Venäjä-suhteet kuuluvat siihen muiden hyvien ulkosuhteiden kanssa tasapainossa.

Tuohon kuvakaappaukseesi voin kyllä ottaa kantaa ja pidän Hellevigin kommenttia äärimmäisen loukkaavana, epäasiallisena ja törkeänä. Hänen ehdokkuutensa perustui juuri Venäjän olosuhteiden tuntemukseen, mutta "ilmaisukyvyn puutteista" johtuen asiantuntemus muuttuu arvottomaksi. Henkilökohtaisesti en hänen motiivejaan ymmärrä.

On hyvä, että nostit asian esiin. Lähetin heti tämän luettuani sähköpostia Hellevigille hänen kannanottoaan varten ja puolueen hallitukselle tiedoksi toimenpiteitä varten.

Itse en hyväksy lainkaan tätä tyylisuuntaa edustavia mielipiteen ilmaisuja, jotka eivät täytä edes alkeellisimpia käyttäytymissääntöjä.

Palataan tarkemmin siis Ipun hallituksen käsiteltyä asian.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Jos Hellevigillä on asiantuntemusta Venäjältä, ei hän sitä ainakaan täällä Suomessa käytä. Hellevig valehtelee jatkuvasti kaikesta mitä Venäjällä tapahtuu. Itse kävin lyhyttä keskustelua hänen kanssaan sensuurista, ja hän onnistui päästämään kaksi emävaletta parin kommentin aikana. Onneksi väitteet, kuten "Venäjällä sensuroidaan mediaa" on helppo osoittaa todeksi, vaikka putinisti väittäisi mitä. Tämä mies on vaarallinen trolli, jonka poispotkiminen IPU:n listoilta tekisi puolueesta uskottavamman.

Linkki lyhyeen keskusteluumme:

http://jonhellevig1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16769...

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Ymmärtänet että vaalilistoilta "poispotkiminen" ei ole lain mukaan mahdollista, joten tässä lirissä sitten ollaan.
JH teki täydellisen silmänkääntötempun viiden hengen parin tunnin haastattelu ja keskustelutilaisuudessa.
Koska mies nyt, puolueen vedettyä tukensa, kutsuu meitä natseiksi ja fasisteiksi, voidaan katsoa että se IPU:n putinismi ei ilmeisesti sittenkään ollut kovin vankkaa (olematonta)?

Käyttäjän ReimaHeikkil kuva
Reima Heikkilä

Hellevig puhuu Karita Mattilan teilaamisesta. Ihan mielenkiintoisia vastaanottoseremonioita tuolla venäjällä ilmeisesti.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Joka puolueessa on omat irtiottajansa, eikä IPU ole poikkeus.

Kannattaa lukea puolue- ja tavoiteohjelmia mieluummin kuin kytätä joitakin yksittäisiä puolueen/puolueiden ehdokkaiden lausuntoja. Jos jälkimmäisen mukaan ajatellaan, silloin kaikki puolueet ovat ahterista.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Jos tuo Karita Mattilaa koskeva sitaatti on aito, Hellevig ei ole sopiva edustamaan Suomea missään roolissa. Harmi, että tuollaisia naisvihamielisiä kiihkoilijoita on ehdolla vaaleissa. Antaa erittäin synkän kuvan IPU:n tulevaisuudesta. Suomessa ei tarvita mitään venäläisiä tervetuliaisia. Kenenkään ei pitäisi joutua pelkäämään turvallisuutensa puolesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nähtävästi tarkoitus on kalastaa sekojen ääniä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #28

On surullista, että meidän demokraattista järjestelmäämme käytetään hyväksi tällä tavalla mielipuolisen vihasanoman levittämiseen. Hellevigillä ei tunnu olevan alkeellistakaan käsitystä oikeusvaltion periaatteista. Hellevigin ehdokkuus ja sen tuoma julkisuus auttaa nostamaan näitä ajatuksia yleiseen tietoon. Tällaista mainospaikkaa ei välttämättä kannattaisi tarjota aivan kaikille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Siinä se on pähkinänkuoressa tämä ongelma. Kun virallista politista järjestelmää käyttävät kaiken maailman rähinäremmit ja otattavat itsestään hämäriä kuvia eduskunnassa tai tyrkyttävät lööppeihin sikamaisia sikailupostauksiaan niin ihmiset alkavat uskomaan että juuri tällaista kuuluukin politiikan olla.
Tavallaan tämän tyylin aloitti itse UKK vanhoilla päivillään ja sehän oli kansasta hauskaa ja siitä jäi malli ihmisten mieleen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #37

"On surullista, että meidän demokraattista järjestelmäämme käytetään hyväksi"

Surullista on lähinnä ettei demokratiasta ole tietoakaan Suomessa ja EU:ssa. Kansalaisten mielipidettä liittovaltioon tai yhteisvaluuttaan yhteisvastuineen ei haluta kysyä asianomaisilta vaan askel askeleelta kuljetaan liittovaltiota kohden.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Veli-Pekalle ja kaikille muille spekuloijille Itsenäisyyspuolue on sanoutunut irti Jon Hellevigistä.

Itsenäisyyspuolue ei enää tue Jon Hellevigin kampanjaa

Itsenäisyyspuolueen sitoutumaton eurovaaliehdokas Jon Hellevig on
Facebookin kampanjasivustoillaan esittänyt lausuntoja mm. Karita
Mattilaan kohdistuen. Puolue sanoutuu jyrkästi irti näistä ja kaikesta
uhkailuista.

Puolueemme ehdokkaat ovat asettuessaan ehdokkaiksi sitoutuneet
periaatteisiin, että jokainen ihminen on yhtä arvokas kansallisuudesta,
etnisestä taustasta, uskonnosta ja seksuaalisesta suuntautumisesta
riippumatta.
Nämä periaatteet kattavat luonnollisesti myös mielipidevapauden puolueen
tai yksittäisten ehdokkaiden tavoitteista poikkeavien kantojen
esittämiseen.

Ehdokas Hellevig toimii vastoin puolueen periaatteita. Se kuva, jonka
Hellevig antoi tavoitteistaan keskustellessamme ehdokasasettelusta, ei
vastaa ko. kirjoitusten sisältöä ja kampanjapainotuksia.
Itsenäisyyspuolue kokee tulleensa harhautetuksi Jon Hellevig´in taholta
ja hänen ehdokkaana käyttäneen saamaansa luottamusta väärin. Puolue ei
täten enää osoita tukeaan Jon Hellevig´in kampanjalle.

Itsenäisyyspuolueen puolesta,
Antti Pesonen,
puheenjohtaja

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Lisäsin jo tuonne tekstiini. Tämä myös osoittaa sen, että IPU toki siivoaa törkeilijät pois, mutta putinismi ei ollut, eikä ole ongelma.

M.O.T.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Jos naapurissa asustavan suurvallan motiiveja ja tekemisiä yrittää arvioida mahdollisimman realistisesti, arvioiden sen vaikutuksia Suomen kannalta ja tulee sen vuoksi nimitetyksi putinistiksi, niin olkoon sitten niin.

Päinvastainen tilanne nimittäin on puhdasta idiotismia.

Vasemmistoliitolle tiedoksi, että moottorisaha on jo keksitty tässäkin asiassa ja se käy asia-argumenteilla.

Tylsien Putin-kirveiden heittely ei tunnu missään, vaikka ne olisivat suurvallan valmistamia. Ei ole ihme, ettei Arhinmäen savottaporukassa ole oikein lastu lentänyt ja ihmiset virtaavat hiljalleen IPUun.

Kuten näet, meillä vedetään raja asiattomiin törkeyksiin ja sillä siisti.

Muutenhan blogi on sisällöllisesti köyhä, eikä kaipaa tämän kummempaa kommentointia. Jos löytyy asiapitoiseen keskusteluun aihetta, niin jatketaan kaikin mokomin!

Käyttäjän PauliTamminen kuva
Pauli Tamminen Vastaus kommenttiin #34

- Kyllähän tähän loan heitto oliodotettua ja siitähän sisäpiirissä odotettiin, tosin ei tällaista, näiltä veronmaksajien rahoilla rellestäviltä puolueilla, nyt iso pyörä möykkää, asiat sen mukaisia,olisiko siinä pieni pelon kierre, mutta kyllä tulevat vetämään lyhyemmän korren!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Asia on nyt käsitelty hallituksessa ja puheenjohtaja Pesosen sen pohjalta laatima mediatiedote on tässä:

Itsenäisyyspuolue ei enää tue Jon Hellevigin kampanjaa

Itsenäisyyspuolueen sitoutumaton eurovaaliehdokas Jon Hellevig on Facebookin kampanjasivustoillaan esittänyt lausuntoja mm. Karita Mattilaan kohdistuen. Puolue sanoutuu jyrkästi irti näistä ja kaikesta uhkailuista.

Puolueemme ehdokkaat ovat asettuessaan ehdokkaiksi sitoutuneet periaatteisiin, että jokainen ihminen on yhtä arvokas kansallisuudesta, etnisestä taustasta, uskonnosta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.
Nämä periaatteet kattavat luonnollisesti myös mielipidevapauden puolueen tai yksittäisten ehdokkaiden tavoitteista poikkeavien kantojen esittämiseen.

Ehdokas Hellevig toimii vastoin puolueen periaatteita. Se kuva, jonka Hellevig antoi tavoitteistaan keskustellessamme ehdokasasettelusta, ei vastaa ko. kirjoitusten sisältöä ja kampanjapainotuksia. Itsenäisyyspuolue kokee tulleensa harhautetuksi Jon Hellevig´in taholta ja hänen ehdokkaana käyttäneen saamaansa luottamusta väärin. Puolue ei täten enää osoita tukeaan Jon Hellevig´in kampanjalle.

Itsenäisyyspuolueen puolesta,
Antti Pesonen,
puheenjohtaja

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Täytyy vielä korostaa että missään Suomalaisessa puolueessa reagoida näin nopeasti. Seitsemän tuntia Hellevigin päivityksen jälkeen on reakoitu. Tieto minulla tästä roskasta tuli kaksi tuntia sitten ja nyt on toimittu.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Se on toki erinomainen juttu, ei käy kieltäminen. Mutta putinismi näkyy yhä kelpaavan, mutta sehän ei ole yllätys, koska tiedossa se on varmasti ollut alusta alkaen.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Kenelle se kelpaa mielestäsi?

minnam ahonen

Täytyy myös todeta että mikään muu media kuin YLE ei reagoinut näin nopeasti (toistaiseksi ainoa joka hereillä).
http://yle.fi/uutiset/karita_mattilaa_uhataan_euro...
Hellvig ajoitti tämän kyllä upeasti Duginin&Bäckman companyn vierailuun.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kun selvästi kaipaat lisää sisältöä keskusteluun, niin voisitko ystävällisesti kertoa, mitä käsite "putinismi" tarkoittaa.

Kysyn tätä aivan vilpittömästi, koska itse ymmrrärrän sen olevan pelkkä russofoobikkojen viljelemä haukkumasana, ilman sen kummempaa sisältöä.

minnam ahonen

Blogisti vastatkoon puolestaan, mutta ei käsite nyt aivan ilman sisältöä maailmalla kulje. Yksinkertaisimmillaan ja täysin ymmärrettävästi putinismilla voidaan tarkoittaa pelkkää henkilön ja tämän politiikan/johtamistavan enemmän tai vähemmän kritiikitöntä palvontaa.

Laajempi luonnostelu putinismin käsitteestä
http://en.wikipedia.org/wiki/Putinism

esim.
"The US economist Richard W. Rahn (September 2007) called Putinism “a Russian nationalistic authoritarian form of government that pretends to be a free market democracy”, which “owes more of its lineage to fascism than communism;”[8] noting that “Putinism depended on the Russian economy growing rapidly enough that most people had rising standards of living and, in exchange, were willing to put up with the existing soft repression”,[35] he predicted that “as Russia’s economic fortunes changed, Putinism was likely to become more repressive.”[35]"

Suomalaisten versio
http://fi.wikipedia.org/wiki/Putinismi

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Putinin harrastaman politiikan kannattajat?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Niiiin, ja entä sitten? Mikä on tuon politiikan sisältö? Ja kuinka se voi olla joko-tai?

En hyväksy itsekään läheskään kaikkea Venäjän politiikkaa, mutta pyrin silti ymmärtämään, miksi se toimii, kuten toimii. Samoin en hyväksy läheskään kaikkea USAn politiikkaa, mutta yritän ymmärtää motiivit.

Osa Putinin politiikasta on pakko olla onnistunutta, koska hänen kannatuksensa on aika korkea Venäjällä. Sillä, mikä hänen kannatuksensa on Suomessa, ei liene kovin merkityksellistä, koska meillä ei ole äänioikeutta Venäjän vaaleissa, eikä vaikutusvaltaa sen sisäpolitiikkaan.

Omaamme pitäisi olla, mutta ei ole siihenkään, kun hallitus toimii Brysselin käsikassarana. Yritän ymmärtää sitäkin, miksi se toimii kuten toimii, mutta se on epäloogisuudessaan lyömätön.

Näin itsenäisyyden puolesta puhujana minun on vaikea käsittää kovaa hinkuamme totalitarismiin, joka näyttää kelpaavan, kunhan tulee oikeasta ilmansuunnasta.

Minulle ei kelpaa mistään ilmansuunnasta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43

Helppo Putinin on toimia maassa. jossa vapaa tiedonvälitys on estetty.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä Vastaus kommenttiin #43

Eikö Putinin harjoittama politiikka lähentele koko ajan enemmän totalitarismia? Esimerkiksi sensuuri: opposition blogeja ja uutissivustoja blokataan, blogaajien pitää rekisteröityä viranomaisille ja ulkomaista rahoitusta saavien järjestöjen pitää niinikään rekisteröityä viranomaisille ulkomaisiksi agenteiksi. Lisäksi järjestöjen toimintaa häiritään jatkuvasti tekaistuilla pommiuhkauksilla, palotarkastuksilla ja muilla vastaavilla toimilla ja johtava viranomainen väläytteli jo Twitterin blokkaamista.

Putinismiin kuuluu kaiken tällaisen täysin käsittämättömän sortotoiminnan kritiikitön tukeminen, ja esim. Hellevig itse valehtelee, ettei mitään sensuuria olekaan, vaikka kuka tahansa voi tämän todeta itse mm. selailemalla nettiä venäläisen palvelimen kautta. Putinismi ei siis ole mikään sisällöltään tyhjä leimakirves.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa Vastaus kommenttiin #43

"Osa Putinin politiikasta on pakko olla onnistunutta, koska hänen kannatuksensa on aika korkea Venäjällä."

Tärkeä tekijä Putinin korkeassa kannatuksessa on tiedoistusvälineiden sensuuri, julkisen kritiikin eliminoiminen ja jäljellä olevien välineiden käyttö todellisuutta vääristelevän propagandan välineenä. Siksi YLE:n pitäisi tuottaa venäjänkielistä ohjelmaa yhtä paljon tai enemmän kuin ruotsinkielistä.

"Sillä, mikä hänen kannatuksensa on Suomessa, ei liene kovin merkityksellistä."

Sillä voi olla hyvin paljon merkitystä, jos Suomen politiikkaa pyritään ajamaan Putinin mieleiseksi omien kansalaisten etujen kustannuksella. Viittaan esimerkiksi energiariippuvaisuus Venäjästä ja Euroopan valtioden yhteisen puolustusliittoutumisen vastustaminen.

Mikko Saarinen

"Kysyn tätä aivan vilpittömästi, koska itse ymmrrärrän sen olevan pelkkä russofoobikkojen viljelemä haukkumasana, ilman sen kummempaa sisältöä."

Tuo lause olisi aivan hyvin voinut tulla Johan Bäckmanin suusta. Hän myös viljelee paljon russofobia sanaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Putinisteille tuntuu olevan luonteenomaissta tuo uhkaileminen, kuten Bäckmannin 6.5. päivätystä blogista voimme lukea:

"Toin esiin, että Torsti Sirenin ja hänen ympärillään olevien suomalaisten upseerien itsevarmuus viittaa siihen, että heillä on Suomen puolustusvoimien johdon tuki. Kehitimme Torsti Sirenin tapaukseen parhaan mahdollisen ja oikeudenmukaisen ratkaisun, joka realisoidaan pian. Kyllä se yksi kapiainen kuriin saadaan. Ainakin annetaan sille kunnon opetus!"

http://kohudosentti.blogspot.fi/

minnam ahonen

Uhkailu jatkuu pakkomielteisenä

"Hän aikoo kuitenkin yhä pyrkiä pilaamaan Mattilan seuraavan Suomessa pidettävän konsertin.

– Ostan lippuja sadalle ihmiselle ja menemme pilaamaan Mattilan konsertin, Hellevig sanoo."

http://yle.fi/uutiset/eurovaaliehdokas_hellevig_my...

Vaikuttaa todella suurelta Putin-fanaatikolta. Kestää kaikkea muuta muttei Johtajansa arvostelua. Vain kosto voi hyvittää loukkaukset.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Leimakirves heiluu. Järkevät mielipiteet kuten Suomen itsenäisyyden merkityksen voi hyväksyä keneltä tahansa, typerät mielipiteet voi jättää omaan arvoonsa.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Jarmo! Kirjoittelut tässä ovat olleet erittäin asiallisia ja IPU:n erittäin järkevien tärkeimpien tavoitteiden ajaminen on vaarallisesti sotkettu löysäilemällä avoimen fasistisen uhoamisen suhteen, kuten on selvästi tuotu ilmi. Olisi korkea aika ennen eduskuntavaaleja tehdä suursiivous IPU:n asenteissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Olisi korkea aika ennen eduskuntavaaleja tehdä suursiivous IPU:n asenteissa."

Esität että IPU:lla olisi asenneongelma kun todistettavasti tämä on jollakin IPU:n ehdokkaalla. Suomen itsenäisyyden viemistä ei voi millään perustella, siis hyökätään olkiukon kimppuun.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa Vastaus kommenttiin #61

Asenneongelmia oli ja on edelleen niillä, jota toivottivat Hellevigin tervetulleeksi IPU:n ehdokkaaksi. Minä olin kauhistunut, koska oli varmaan kaikille koko ajan selvää, mitä arvoja mies edustaa. Se mitä kirjoittaa julkisesti on vain niiden tunnettujen arvojen ilmentymää, ei mikään yllätys. Näiden arvojen suhteen on asenneongelma.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #66

On se totta että Jon Hellevig on täälläkin päästellyt kaikenlaista suustaan jo vuodesta 2007 alkaen. Nyt vasta IPUn silmät aukeni?

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Jokaisessaa Euroopan maassa on natseja ja fasisteja, mutta ainoastaan Venäjällä he ovat vallassa!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Voisiko tuohon "listaan" lisätä kuitenkin Valko-Venäjän?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Putinismi edustaa nimensä mukaisesti slaavilaista fasismia tai vallan keskittämistä autoritaarisille nationalisteille, mutta ennen kaikkea hegemonista maskuliinisuutta lähes puhdasoppisimmassa muodossaan... Fb-herjan misogyninen sanamuoto kertoo tämänkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitähän Hellevigin blogista on mieltä hänen hyvä ystävänsä ja hengenheimolaisensa Evegnia Hilden-Järvenperä. Vaikuttaa sen verran itsetietoiselta naiselta.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Näin alkuperäisen kuvakaappauksen ja siinä oli hengenheimolaisia facebook-kavereita komppailemassa Hellevigin sairaita mietteitä, niin naisia kuin miehiä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Onkos se nyt sitten silleen, ettei Hellevigin ääniä lasketa vai miten on? Taitaa ne IPU:lle kuitenkin kelvata niinkuin aikuisnäyttelijä Finskasin myös.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Olet hyvin halpamielinen mies, Veikko. Onko jotain muuta mitä haluaisit jostakin kieliä ihan mieltäsi piristääksesi?

Sanoo jotain miehestä, jos lukee Seiskaa...;)

Juorukello.

Kalevi Wahrman

Haluatko VAIHTOEHTOISTA tietoa?

Lähetä sähköposti: kalevi.wahrman@pp.inet.fi

Saan useiden listojen ja purkkien postia joita välitän tekemilleni listoille
jonkinverran valikoiden. Periaatteena on välittää tietoa jota ei "hesari"
julkaise, tai ainakin syventää sitä. Osoitteita tulee minulle lähetyteistä
posteista ja pyynnöistä liittää postitulistaani.
Uusin ja täydennän ehtiessäni listoja. Pyynnöstä poistan
osoitteen listalta.
Listoillani on laaja kirjo ihmisiä jotka eri
syistä tarvitsevat/haluavat vaihtoehtoista tietoa.
Terveisin
Kalevi Wahrman
Leipurinmäki 2 B 06650 Hamari
puh. 040 5523099

Toimituksen poiminnat