Matkustuskielto miljoonille venäläisille

Toissapäivänä lukaisin Izvestijan uutisen, jonka olisin odottanut välittömästi nousevan otsikoihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin, mutta pakko se on jo uskoa, että näin Internetin aikakaudellakin tieto voi kulkea hitaasti ja kielimuuri olla korkea.

Uutinen on nimittäin erittäin tärkeä, sillä se kertoo Putinin hallinnon valmistautumisesta Ukrainan kriisin eskaloitumiseen.

Arvioista riippuen vähintään reilu nelisen miljoona, tai jopa viisi miljoonaa venäläistä on saanut kiellon matkustaa 150:n maahan.  Kieltolistalta löytyvät länsimaat mukaan lukien Suomi.

Nämä miljoonat ihmiset ovat Venäjän puolustusministeriön, eri rajaviranomaisten ja sisäasianministeriön sekä muiden turvallisuusaparaattien palveluksessa olevaaa väkeä. Heitä ei haluta päästää maasta pois….. koska… jokainen voinee ihan itsekseen miettiä, millaisessa tilanteessa tällaisia määräyksiä annetaan. Toki Venäjän ollessa kyseessä se voi olla hyvinkin vain turhanpäiväistä pullistelua.

Mutta voi olla, ettei niin ole. Joka tapauksessa tällainen on parhaassa tapauksessakin kummallista, pahimmassa tapauksessa hyvin huolestuttavaa.

 

 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu