Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Mielivaltaiset terrorismilait ovat tulossa Suomeen

  • Valtakunnallinen terroristien koulutusorganisaatio?
    Valtakunnallinen terroristien koulutusorganisaatio?

Eduskunta alkoi eilen käsitellä lakiesitystä, jota kehutaan niin opposition kuin hallituksenkin puolelta. Kuningasajatuksena on kieltää terroristiksi kouluttautuminen. Helsingin Sanomien uutisointia lainaten lakiesityksen määritelmän mukaan terroristiksi kouluttautuminen tarkoittaa muun muassa räjähteiden ja aseiden käytön opiskelua tai myrkyllisten aineiden valmistuksen tai käytön opettelua. Lisäksi laissa otetaan huomioon myös koulutus sellaisiin tietoteknisiin taitoihin, joilla voi puuttua esimerkiksi liikenteen tai ydinvoimalan ohjausjärjestelmiin.

Ihan oikeasti? Tietojen ja taitojen hankkiminen on kriminalisoitu?

Kirjoitin tästä järjettömyydestä jo viime kesänä, mutta nyt tämä terassikauden tuotos näyttää oikeasti olevan etenemässä laiksi. Näin siitä huolimatta että hanketta vastustivat monet asiantuntijatahot, kuten  Tuomariliitto, Demla ry ja oikeuskansleri.

Ehdotuksen mukaan rangaistavaa olisi siis hankkia koulutusta terroriteon tekemistä varten esimerkiksi räjähteiden, aseiden taikka myrkyllisten  aseiden valmistuksessa tai käytössä. Rikollista olisi myös se, jos  "muulla vastaavalla tavalla" hankkii terrorismiin soveltuvaa koulutusta, kuten esimerkiksi tietoteknisten taitojen opettelu, tai vaikkapa lentokoneen ohjaamisen opetteleminen.

Sokerina pohjalla on se, että poliisi saisi ilmeisestikin laajat valtuudet käyttää salaisia pakkokeinoja. Puhelinkuuntelu, peitetoiminta ja muuta sen sellaista siis. Ja ihan kuulkaas "syytä epäillä"-perusteella. Supon ylitarkastaja Tuomas Portaankorva ei meinanut viime vuonna ymmärrettävästi pysyä housuissaan, kun mietti mahdollisuuksia, jotka tämä avaa.

"Kansainväliset esimerkit ovat osoittaneet, että joissain tapauksissa  koulutuksen hankkiminen on johtanut siihen, että henkilö on toteuttanut  terroriteon joko lähtömaassaan tai jossain muualla. Totta kai Suomenkin  näkökulmasta tällainen toiminta on vaarallista yhteiskunnan kannalta,  eikä sitä tulisi sallia."

Ihan nyt oikeasti. Taitojen hankkiminen olisi siis rangaistavaa.

Mietitäänpä nyt hetkinen.

Kun tällaisten taitojen hankkiminen yleensä kytkeytyy myös asianmukaisten välineiden ostamiseen ja suurin osa taidoista on maassamme tuiki tavallisia, niin on selvää, että tällainen laki mahdollistaa ihmisten asettamisen syytteeseen äärimmäisen kevein perustein. Ei tarvita konkreettisia todisteita siitä, että jotain ollaan oikeasti tekemässä, vaan taitojen ja välineiden hankinta riittää, kun jostain lisätään ripaus epäilystä. Supolaiset horisevat kansainvälisistä koulutusleireistä ja terrorismista, mutta pitääkö minun tässä nyt ilmiantaa itseni jos/kun laki astuu voimaan?

Nimittäin. Harrastan metsästystä, ammuntaa ja vapaaehtoista maanpuolustusta. Olen osallistunut sotilaalliseen koulutukseen muistaakseni viime vuosien aikana jok´ikisenä vuotena aiemmin suoritetun asevelvollisuuden ohella ja hankkinut vuosien varrella aseita ja ampumatarvikkeita sekä opetellut niiden käyttöä. Osaan kätkeä jälkeni Internetissä, jos minusta sille tuntuu, minulla on ajokortti ja osaan kaikenlaista muutakin. Jos joku keksii repiä jostain "syytä epäillä"-luokan täyttävän tekaistun syyn, minusta tulee suorastaan terrorismin moniosaaja. PV muisti aikanaan kouluttaa minut myös kertasingon ja käsikranaattienkin käyttöön ja kaiken lisäksi olen ilmoittautunut syksyllä järjestettävään koulutukseen, johon päästessäni minulle opetetaan terroristiryhmän organisoimiseen liittyviä taitoja (LKP- ja muuta hallintosettiä). En kyllä ennen tätä lakihanketta ymmärtänyt, että olen kouluttautumassa terroristiksi. Kaikkea sitä oppiikin, kun viisaita kuuntelee.

Tällainen lainsäädäntö on täysin järjetöntä. Todellisuudessa terrorismia pitäisi vastustaa keskittymällä todellisiin hankkeisiin, ei hankkimalla oikeuksia tehdä juridisia ennaltaehkäiseviä iskuja, jotka vaarantavat oikeusvaltion perustan. Tällaista mielivaltaista lainsäädäntöä ei kerta kaikkiaan saa sietää.

Noh, onneksi viisaat sanovat ettei meidän lainkuuliaisten kansalaisten tarvitse mitään pelätä. Mitäpä meillä on pelättävää ja salattavaa, kun Hyvät Ihmiset tekevät työtä, jotta saamme nukkua yömme rauhassa. Ei tarvinnut suurimman osan Derkkulankaan asukkaista pelätä mitään, hekin keskittyivät vain arjen tavallisiin asioihin.

On se kuitenkin aavistuksen hurjaa, että maassamme on järjestö, joka ihan laillisesti ja verorahoilla järjestää terroristikoulutusta. Nimittäin Puolustusvoimat.  Siellä kun hommia harjoitellaan nimenomaan sitä varten, jos joskus tulee tarve tappaa ihmisiä.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Leivolta lähti ploki niin kuin lapasesta? Pitäisi pohtia hieman kuinka terrorismi määritellään. Toivon, että ko. laissa on tämä määrittely tehty.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Nyt sinulle menee nyt pahasti huti. Terroriteothan on jo monenkin pykälän kautta kielletty ja terrorismillekin on määritelmänsä. Nyt kielletään sellaiseen soveltuvien taitojen ja tietojen hankkiminen. Siis: taitojen ja tietojen hankkiminen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Terrorismiin tarvittavia erikoistaitoja ei armeijassa opeteta näitä on esim. omatekoisten pommien valmistus mukaanlukien niiden laukaisimet ja aseiden ja räjähteiden kätkentä.

Armeija kätkeytyy maastoon. Terroristit kätkeytyvät siviilien sekaan.

Armeija käyttää säännönmukaisia varusteita ja metodeja, kun taas terrorismi perustuu ns. epäsymmetriseen sodankäyntiin ja siviilien ja viranomaisten summittaiseen tappamiseen.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #3

Asia harvinaisen selvä... lainsäätäjien mielestä olet kuitenkin väärässä, sillä jo ampuma-aseiden käytön opettelu, tietotekniset taidot ja vastaavat ovat terrorismiin soveltuvia taitoja. Muutenkin rajanvetosi on aika hassu.

Käyttäjän kimmokautio kuva
Kimmo Kautio

Hyviä pointteja. Jos ajatellaan 9/11-tapausta, niin ehkä on syytä epäillä myös kaikkia, jotka syystä tai toisesta haluavat hankkia lentolupakirjan. Tai Bostonin maratonin innoittamana on epäiltävä ja salakuunneltava kaikkia, jotka ostavat Prismasta painekattilan!

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Jokainen intin käynyt saadaan tarvittaessa poseen, se lienee lähtökohtana tässä laissa.

Vrt. jenkkien Patriot Act.

Ensin tuhosivat itte tornit, jotta saisivat lain voimaan. Ei siinä haitannut, että yli 3000 maanmiestä kuoli. Jesse Venturaa kandee kattella Youtubesta.Tänä päivänä jokainen usalainen on terroristi, jos ei pysty toisin todistamaan. Ja milläs pystyt?

Toimituksen poiminnat