Kehysriihi 2014 – suomalaista uusdemokratiaa kauneimmillaan

Tänään saadaan kuulla lisää kesyriihen linjauksista ja vaikuttaa sille, että varsinkin vasemmiston edustajilla riittää seliteltävää, joskin Jutta Urpilaisen kommenteista voitaneen lukea, että myös ns. rikkaille luvassa on runtua, minkä ohella orastavaa väestökatastrofia tultaneen pönkittämään tekemällä perheiden perustamisesta rikkaiden ja yhteiskunnan tukien varassa elävien touhua.

Pian selventyvän kehysriihen sisältö on maallemme hyvin tärkeä ja sen ilmeinen tarkoitus on vastata julkisen talouden haasteisiin sekä saattaa maamme talous kestävälle pohjalle. Kehysriihen avulla voidaan yrittää hallita määrärahakehityksiä hiukan pidemmällä aikavälillä, mikä on sinänsä erittäin hyvä asia, mutta nyt kasaan hierotussa kehysriihessä linjattiin valtiontalouden menokehyksistä vuosille 2015–2018.

Mutta, hetkinen, eduskuntavaalithan ovat ensi vuonna?

Kyse ei siis ole pelkästään ylivuotisesta linjauksesta, vaan ajanjakso kattaa suurimman osan tulevankin hallituksen oletusarvoisesta kestosta. Toisin sanoen tällaisella suljettujen ovien tapahtuneella linjauksella on tarkoitus sitoa tulevan hallituksen kädet ennen vaaleja. Ryhmäkuri kun tulee mitä luultavimmin pitämään huolen siitä, etteivät kansanedustajat todennäköisesti tule haastamaan johtajiensa linjauksia ennen kuin vaalimittelöt starttaavat ensi keväänä.

Hienoa tämä suomalainen uusdemokratia. Katsotaanhan millainen soppa tästä oikein saadaan aikaan.

 

 

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu