Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Joko lopetettaisiin natsien hyysääminen?

Noin vuosi sitten kirjoitin tekstit Suomi tarvitsee Älä pilkkaa natsia-päivän ja Äärioikeistolaista terroria Jyväskylässä(?). Aihe on taas tänään ajankohtaisempi kuin koskaan, sillä Suomen vastarintaliikkeen aktivistit pahoinpitelivät Vantaalla heidän toimintaansa arvostelleen miehen. Toki viiden-kuuden ``isänmaallisen` joukon mielestä kyse oli itsepuolustuksesta*.

Heidän omien sanojensa mukaan tilanne alkoi käydä naurettavuudessaan absurdiksi ja miehelle sanottiin pariin otteeseen, että hänen kanssaan keskustelua on aivan turha jatkaa. Kansallismielisten läsnäolosta edelleen tuohtunut henkilö kuitenkin jatkoi vihamielistä kommentointiaan ja uhosi, että hän voisi pahoinpidellä hänen kanssaan keskustelleen aktivistin. Tilanne muuttui uhkaavaksi, joten oli aika puolustautua.

Räyhääjä oppikin käytöstapoja kantapään kautta. Rähjääntynyt riitapukari laahusti pois paikalta ja muistaa jatkossa julistaa suvaitsevaisuuden ilosanomaa sovittelevammalla sävelellä.......Vantaan kadut kuuluvat meille!

Että näin. Valvontakamerat paljastanevat aikanaan sen, kuinka paljon tässä oli itsepuolustusta mukana, mutta entistä röyhkeämmäksi käyvän rikollisuuteen taipuvaisen äärioikeiston läsnäolo maassamme on tosiasia. Suomen vastarintaliikkeen väki on toistuvasti toiminut tavoilla, jotka tekevät siitä enemmän rikollisjärjestön kuin minkään sortin kansalaisjärjestön. Se on osa kansainvälistä verkostoa ja pyrkii toimimaan demokraattisen yhteiskunnan kumoamiseksi ja toistuvasti on käynyt ilmi, että kyse on ollut muustakin kuin vain sananvapauden piiriin kuuluvista mielipiteiden ilmaisuista.

Kehitykselle on laitettava stoppi ennen kuin tapahtuu jotain oikeasti vakavaa. Kauhuskenaario on kotimainen Breivik, mutta lievemmänkin väkivallan ja ihmisten uhkailujen arkipäiväistyminen on toimivan kansalaisyhteiskunnan kannalta katastrofi. Ääriainesten ei saa antaa määritellä sananvapauden ja mielipiteenilmaisun rajoja, eikä tällaiseen pyrkivää toimintaa saa sietää. Viranomaisten on jo korkea aika ryhtyä toimeen. Suomen vastarintaliike on äärijärjestö, jonka toiminnassa on jo nyt paljon piirteitä, joiden perusteella voidaan kenties puhua rikollisjärjestöstä. Sellaisena sitä tulisikin kohdella. Natsismi on pysäytettävä ennen kuin siitä tulee suurempi ongelma.

Kadut eivät kuulu natseille, eikä Suomen kaduilla tule sallia vahvimman oikeutta.

 

 

 

* Poliisi epäilee tapaukseen liittyen kahta-kolmea henkilöä pahoinpitelystä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Teppo Marttinen

Joko lopetettaisiin kuunatsien metsästäminen? Tämä Suomen vaarallinen äärioikeisto on edelleen se 7-8 kaljapelleä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Optimismisi on kyllä melkoista, mutta saahan sitä noinkin toivoa. Mikään vain ei oikein viittaa siihen.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Marttisen Tepi kirjoittaa:

"Tämä Suomen vaarallinen äärioikeisto on edelleen se 7-8 kaljapelleä."

No sittenhän ne olivat melkein kaikki paikalla Vantaalla tänään.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Tuo määrä niitä on Marttinen yhtä aikaa Vaasan uusnatsien kerhotilan vessassa. Ei kannata ihan höpöjä lasketella.

Teppo Marttinen

Ovatko Vaasan uusnatsikerhon jäsenet mukamas väkivaltaisia ja yhteiskunnalle vaarallisia? Jos ovat niin miksi luulet niin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

Jatkokysymyksesi miksi luulet niin on retoriikkaa jota aina välillä kuulee natseista puhuttaessa. Ikäänkuin vihjaten että natsit olisivat uhreja. Mille?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Kun äärivasemmistolaiset rikkoo paikkoja, aiheuttaa satojen tuhansien tuhot ja hyökkäilee poliisien kimppuun sekä pieksee hevosia on kyseessä harmittava yksittäistapaus. Kun kaksi juoppoa käy nyrkkipokkaa ja toisella sattuu olemaan hakaristi iholla on kyseessä holocaustiin verrattava hirmutyö.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kommenttisi on kliseisyydessään niin tyhjänpäiväinen, että toivon oikeasti, että kopioit sen jostain, etkä vaivautunut itse kirjoittamaan. Olisi kuitenkin kannattanut sen verran miettiä, että minne sen pistät, kun saat olla kyllä melkoinen fakiiri, jos löydät minulta kommentin, jossa ymmärrän/selittelen parhain päin itsenäisyyspäivän hulinointeja:)

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Ruotsissa tehtiin taas ns. Päivi Lipposet ja Dan Koivulaaksot.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013122217864660_...

Että nämä äärivasukit osaa olla säälittävää porukkaa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ach so. Kiitos tästäkin tiedosta.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

Hmm, eli rauhallisen mielenosoituksen järjestäminen on säälittävää? Ihmisten kimppuun joukolla hyökkääminen ei sitä ole?

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Kaikenlainen väkivalta on säälittävää ja tässä tapauksessa ne puukkopellet oli äärivasukkeja.

Nuorempana tuli tätä säälittävyyttä harrastettua ja silloin lyötiin levyksi, niin kiljunatsit kuin takkutukatkin jos oli aihetta, ja usein oli.

Onneksi nykynuoriso on fiksumpaa ja täällä Lahessakin on myllyt vähentynyt
huomattavasti.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #16

Ahaa, nyt vasta tajusin mistä puhut. En lukenut tuota artikkelia huolella loppuun saakka, enkä ollut kuullut tästä aiemmin. Jos noin tosiaan on, on se ihan periksestä. Dislike.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Rohkeat nahkapäät(isänmaan toivot) yllätten poistuivat paikalta pikaiseen ennen poliisin saapumista paikalle. Juuri tuollaisia luusereita ne on, ei vastuunkantoa ollenkaan. Ja sitten kutsuvat itseää isänmaallisiksi!

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Niin, eiköhän poliisit osaa tulla hakemaan pojat kotoa jututettavaksi..

Jani Heikkilä

Tuskimpa vaan. On meinaan kovin kauan kestänyt sen yhden puukottaja-natsin (Jyväskylä) kotoa hakeminen, poliisia ei ilmeisesti kiinnosta moinen. Ovatten vissiin kiireisempiä hoitaessaan huumekauppaa tai jotain muuta pikku bisnestä...
Hyvä kirjoitus, Leivo!!

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #10

No aika näyttää... Mutta kiitokset:)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Osaa kai. Isänmaalliset tuottaa lisäkustannuksia siitäkin.

pekka numminen

Kaikenlainen väkivaltainen "mielenosoittaminen", riehuminen ja väkivalta yleensä, varsinkin naamioituneena, on pelkuri-paskasakin toimintaa. Usein miten vasemmistolaista/anarkistista sellaista.

Hannu Töyri

Tästä olen kirjoittanut aikaisemminkin, että pitäkää vasurit pienempää meteliä ja vittuilkaa vähemmän niin poliittinen väkivalta ei kasva ainaka niin nopeasti. Tehän etsitte kaikilla keinoin riitaa ja tappeluja. Sitten uhriudutaan ja vaaditaan "väärinajattelijoiden" poliitisten toimintaoikeuksien lakkauttanista.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

" vittuilkaa vähemmän "
Laitoit riman todella alhaalle, siis jos tarkoitat, että pitäisi vittuilla vähemmän kuin netin "nuivapuolue".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#13 aivan, niillähän on v....ilukoulu toinen toisilleen ollut jo monta vuotta. Toki niissä on myös asiallisiakin esim Huotari. (Puhiksen Huotari)

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #30

Kiitos, tosin en kuulu mihinkään ryhmään! Eikä mua edes huolittaisi kun olisin vastaan kuitenkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

Kiitos kiitos usein kyllä kuulostat siltä että sympatiat ovat "ryhmissä" mutta käytös "ihmisissä".
Minä kuulun fijan lailla vihreisiin ; )

Minna Eerolainen

Töyri, ilmoitin viestisi asiattomaksi

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

"älkää vittuilko niin ette saa turpaan". Hieno asenne. Siis näinhän sä tässä sanot "pitäkää vasurit pienempää meteliä ja vittuilkaa vähemmän niin poliittinen väkivalta ei kasva ".

Kyllä sitä pitäisi kritiikkia ja pientä ivaakin kestää ilman että ratkaisu omalta puolelta on väkivalta.

Jos "poliittiset toimintaoikeudet" on yhtä kuin turpiinveto tällä sakilla, niin mun puolesta saa lakkauttaa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Vittuilu loppuu väkivallalla?

Ei, ei ja ei. Nyt sinulla menee ohi ja pahasti.

Hannu Töyri

Huvitavaa tämä "väärin ymmärtäminen". Kertoo jotain vasemiston keskustelukulttuurista.

Äärioikeiston ja natsiongelman näkeminen kaikkialla, samoin kun Dan Koivulaakson vaatimus viime kunnallisvaalien jälkeen, että perussuomalaiset eristetään kuntien lautakuntatyöskentelystä tai vassarien syytös, että perussuomalaiset ovat äärioikeistoa ja se, että halutaan nähdän korostetusti jokainen kahakka äärioikeiston hyökkäyksenä kertoo juuri herkkyydestä poliittisen väkivallan käyttöön.

Niin kauan kuin keskustellaan on mahdollisuudet muuhun kuin väkivaltaan.

Kyllä se on jo käynnyt selväksi mikä rooli anarkisteilla on teidän mielenosoituksissa. Kyse on väkivallasta. Sitä te etsitte.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #62

No johan myrkyn lykkäsi.

Menee sen verran korkealta ja kaukaa ohi, että jätettäkööt omaan arvoonsa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #62

Mä en edes tiedä miten muuten ton voi ymmärtää kun että jos vasemmisto jatkaa "vittuiluaan" niin väkivalta jatkaa kasvamistaan. Tuo on melko suora uhkaus, vaikka et suoraan tarkottaisikaan että väkivalta henkilökohtaisesti sinun suunnaltasi jatkuu (tai alkaa).

"Niin kauan kuin keskustellaan on mahdollisuudet muuhun kuin väkivaltaan." :D paitsi jos keskustelun voi tulkita vittuiluks niin sit on ilmeisesti mahdollisuus vain väkivaltaan.

"Kyse on väkivallasta. Sitä te etsitte." Mitenhän muuten nyt etsin väkivaltaa? Kenties kaivan verta nenästäni vittuilemalla ja kohta saan turpaan? :D

Käyttäjän teemuru kuva
Teemu Ruippo

Minusta nämä "patriootit" ovat täyttäneet jo 2010 pride-iskusta lähtien terroristijärjestön tunnusmerkit (media oli jostain syystä melko vaitonainen kun järjestön vuodetulta jäsenlistalta löytyi pride-iskun tekijöitä). Ja sitten meillä on ihan eduskunnassa kansanedustaja joka on hekumoinut idealla homon ampumisesta päähän.

Luottoa löytyy edelleen vasemmistoliittoa kohtaan, joka on Arhinmäen kaudella muuntunut yhä liberaalimmaksi, erilaisuuden hyväksyväksi puolueeksi. En usko että puolue siirtyy "alavasemmalle" autoritarismin suuntaan vaikka Soini on neuvonut että siellä olisi tilaa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Mitä seksuaalisen ahdistelun uhri mielestäsi saa ajatella ahdistelijastaan?

Ja mitä vasemmistoliiton liberaaliuteen ja erilaisuuden hyväksymiseen tulee, niin aika huonosti tunnutaan hyväksyvän tiettyjä erilaisia mielipiteitä...

Ja mitä poliittiseen väkivaltaan tulee, niin siitä tietysti pitää tuomita ne henkilöt jotka poliittista väkivaltaa harjoittavat. Ei muita.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kyllä järjestöt voi ja toisinaan pitääkin tuomita. Patrioottien tapauksessahan kyse ei ole edes siitä, että yrittäisivät teeskennellä olevansa jotain muuta kuin ovat.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #54

Jos järjestön tuomitseekin niin mitään käytännön merkitystä sillä ei taida olla, koska kyseessä ei ole rekisteröity yhdistys.

Tarkoitin kuitenkin sanoa, että sellaisia henkilöitä ei pidä tuomita, jotka eivät ole rikoksia tehneet.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #65

Kyseessä on joka tapauksessa selkeästi organisoitunut järjestö, jota vastaan voidaan (tulisi) toimia.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

JH-A:n kiukkukommentista ei kannattane vetää kovinkaan vakavia johtopäätöksiä, mutta patriooteista olen melkein samoilla linjoilla. Vasemmistoliitossa seinät ovat lavealla ja katto korkealla, mutta kyllä tässä meilläkin on yhtä sun toista opeteltavaa. Autoritarismiin paluuta ei varmasti kyllä tulla näkemään, sen takaa jo hankala jäsenistö:)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kyllä! Noniin. Ei muuta kun.

Niin. Mitä?

Tämä on aivan tyhjänpäiväistä paskaa tämä stopin vaatiminen milloin millekin aikaan ja paikkaan sidotulle ilmiölle aivan kuin ne eivät olisi kumpaakaan ja puhuttavissa pois.

Tosin kyllä se poliittisesta retoriikasta käy. Stop huumeille! Stop viinalle! Stop perheväkivallalle! Aika pysäyttää köyhtyminen ja rikastua!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No ei tasan ole siinä mielessä että täälläkin on tuon natsiväkivallan puolustajia. Silloin ei ole mitään abstraktia stop huumeille-puhetta vaan juuri sitä mikä kai on Puheenvuoropalstan tarkoitus eli poliittista keskustelua ja mielipiteiden ilmaisua harvinaisen relevanttia. Täällä Puhiksessa vaan päivystää nuivalisto ja törkeilee jatkuvasti et ole niille menny huomautteleen esim Tossavaiselle että mitä lataat koko ajan?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Leivo on kunnostautunut yleensä tarjoilemalla hyviä näkökulmia. Tämä kirjoitus ei missään tapauksessa kuulu niihin, joten totta kai olen vähän pettynyt.

Väkivalta on väkivaltaa. Ei sitä tarvitse puolustella. Ei sen tuomitsemisella mikään muutu. Siihen turvautuvat ihmiset, jotka ovat sen pisteen yli, etteivät välitä.

Moniko teistäkin on ikinä joutunut "natsiväkivallan" uhriksi? Miltä tuntuu kun nenä murtuu? Miltä tuntuu vääntää n. 10 pilottitakin kanssa 10 asteen pakkasessa torilla ja toivoa, ettei kaadu tai liukastu, koska sitten tulee maiharia niin että seuraava herätys on sairaalassa jos hyvin käy.

Minä tiedän ihan tasan tarkkaan. Enkä muista nähneeni koskaan ketään "pistämässä stoppia" tai tuomitsemassa sitä siinä.

Minä tiedän myös sen, miltä tuntuu kun moinen pilottitakki ei usko puhetta ja suostu poistumaan uhkailemasta ensimmäisellä kehoituksella. Minä tiedän miltä tuntuu vedellä sitä pataan niin, että etsii kamojaan minuuttitolkulla siihen saakka kun ambulanssi sen hakee. Entä jos se olisikin joku papattitukka huivikaula? Että ei usko puhetta, vaan alkaa uhkailemaan ja haastamaan?

Samalla lailla lähtee ideologiaan, ihonväriin ja uskontoon katsomatta.

Minä nyt en edes lue Tossavaisen juttuja noin niinkuin yleensä. En minä jaksa mennä toteamaan asioita, jotka nyt ovat kaikille ilmeisiä. Mitä se kuorolaulu hyödyttää?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #43

Tämän tekstin tarkoitus on provokatiivinen huomion hakeminen ja kun lukijamääriä katsoo, niin se on täyttänyt jo nyt tarkoituksensa. Tärkeään asiaan/ongelmaan on taas kiinnitetty huomiota ja haaskalta on päästy ampumaan, kun ääriryhmien ymmärtäjät/symppaajat ovat itse itsensä tehneet naurettaviksi.

Kirjoitus on toki laadultaan geneeristä paskaa, olen aidosti tyytyväinen tästä tekstikolmikosta vain tuohon Suomi tarvitsee Älä pilkkaa natsia-päivän tekstiin. Mutta tarkoituksensa se ajaa tämäkin.

Mitä taas väkivaltaan tulee, niin vastustan väkivaltaa yleisesti ja kaikkea poliittista väkivaltaa erityisesti. Tämän kirjoituksen ei ollut tarkoitus käsitellä yleisesti poliittista väkivaltaa, vaan yhden äärijärjestön muodostamaa ongelmaa.

Mitä skiniväkivaltaan tulee, niin kertaalleen on tullut turpaan ja pari kertaa ovat muuten koittaneet. Mutta kauan sitten moiset tapahtuivat.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #52

Miten se vastustaminen toteutuu käytännössä?

Kas kun väkivaltaa voi ymmärtääkseni vastustaa ainoastaan poistamalla niitä rakenteita, jotka luovat toimintaympäristön, jossa se on ainut vaihtoehto tai paras vaihtoehto. Että jossain on kaikilla se raja ja jos sitä rajaa ei ole ollenkaan, on pelkästään kyvytön. Sen uskontunnustuksellisuutta hipova tuomitseminen on käsien pesemistä.

Haluttomuus myöntää, että on tilanteita ja ympäristöjä, joissa väkivalta on erittäin todennäköistä ja jopa se ainut tie elää, on ansa. Sillä silloin ei koskaan päästä miettimään miten moiset tilanteet ja ympäristöt rakentuvat.

Mutta ehkä sitä ei edes haluta, sehän saattaisi johtaa siihen, että jokin niistä asioista, joita itse kokee tärkeiksi osoittautuu väkivallan rakennuspalikaksi.

Keskustelu minkäänlaisesta väkivallasta ei etene mihinkään niin kauan kuin se on lastenohjelmista kuultujen opinkappalaiden toistelua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #59

Tietysti kaikki eriarvoisuutta pönkittävät rakenteet edesauttavat väkivaltakulttuurin syntyä. Ihmettelen sinun halveksintaa tuomitsevia kannanottoja kohtaan kun väkivaltaa sattuu. Lastenhuonevertaus on autoritäärisen ideologian (joka ylläpitää niitä rakenteita) tapa kuitata heikompien itseilmaus.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #60

Minusta minä ilmaisin asian sen verran selkeästi, että sitä on miltei mahdoton vääntää sen kummemmaksi, mutta silti kykenet jostain vääntämään jotain autoritäääristä ideologiaa, joka on täysin omaa tuotettasi.

Minä sanon sen niin kuin sen näen. Minä näen paskaa ja minä vedän sen näkyville ja tuo kyseinen tuomitseminen näyttää juuri siltä. Se voi pitää paikkansa tai olla pitämättä. Se on juuri sellaista jäykkää sovinnaisuutta ja kritiikitöntä suhtautumista yleisesti ihannoituihin moraalisiin arvovaltoihin - autoritäärisen persoonallisuuden piirteitä kummatkin.

"Lastenohjelmista tutut opinkappaleet" ovat viittaus myös edellämainittuihin. Ne ovat jäykkiä totuuksia, joita pitäisi kyseenalaistaa, mutta joita ei autoritäärinen mieli kykene kyseenalaistamaan.

Mutta sinä ensinnäkin luet sen päin persettä ja toiseksi tulkkaat sen vielä niin kuin parhaaksi näet, eli et edes ymmärrä mitä kirjoitin. Ole hyvä vaan. Mutta älä ihmeessä ikinä poistu sieltä mustavalkoisesta itsepetoksestasi, jossa kaikki on väännettävissä oikeistoksi ja vasemmistoksi jne.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #66

No et pysty sinäkään ilmaisemaan mikä se villakoirasi ydin on. Meillä on eri ihmiskuva varmaan ja meidän eri ihmiskuvat kai liittyvät molempien kokemuksiin. Sen lisäksi meillä on eri suunta kai.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #67

Villakoiran ydin:

Jos haluaa oikeasti ehkäistä väkivaltaa, ei ole mukana toimillaan luomassa ympäristöä, jossa sen todennäköisyys kasvaa.

Jos kuitenkin on mukana omalla toiminnallaan luomassa ympäristöä, jossa sen todennäköisyys kasvaa, ei samalla kertaa teeskentele silmät ymmyrkäisinä suurta pasifistia, vaan myöntää, että sellaista se on.

Toki kokemukset vaikuttavat, mutta minusta olennaista on pyrkiä minimoimaan niiden vaikutus ajattelussa. Suuntaa? Minulla ei ole mitään suuntaa tai päämäärää; Minä en ole menossa minnekään. Siksi minä voin sanoa juuri sen, mitä ajattelen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

ensimmäisestä lauseesta olen ihan samaa mieltä. En ole nähnyt sinun toiminnassasi täällä mitään mikä edistisi huonoja rakenteita mutta aika vähän olet täällä.
Minusta väkivaltaa ei pidä arkipäiväistää. Itse olen siinä iässä että en paljon näe öistä väkivaltaa enkä siis mitään väkivaltaa. Se että öisin on väkivaltaa ei mitenkään pienennä poliittisen väkivallan tuomittavuutta pikemminkin päinvastoin.
Suunnalla tarkoitin jotain muuta kuin uraa tms, tarkoitan minkälaiset ideologiat itsekutakin houkuttavat. Sen houkutuksen koen suunnaksi ja valinnaksikin koen sen mihin ideologiaan kiinnittyy tai mitä opettelee ymmärtämään ja minkä'laista lukutaitoa opettelee sen suhteen.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #73

En minäkään juuri mitään väkivaltaa enää näe. Aika rauhallista ja seesteistä se on tämä elämä. Voisin aivan hyvin tässä kaikessa konfliktittomuudessa päteä sillä, miten turhaa ja ikävää väkivalta on - enhän minäkään sitä mihinkään tarvitse. Mutta kun tiedän, että se ei tarvitse lopulta paljoa. Jonkun (uskottavan) uhan, joka kohdistuu johonkin näistä ihmisistä jotka ovat minulle tärkeämpiä kuin mikään tässä maailmassa. Tai sen, että kaikki romahtaa ja minä viimein itsetuhoudun sen mukana. Minä olen sen nähnyt ja kokenut ja valehtelisin, jos sanoisin, että olen jotenkin sen yläpuolella ja parempi. Se on mielestäni valhe, joka syntyy ihmisille, jotka ovat eivät ole ikinä siinä mutakuopassa joutuneet rypemään.

Totuus on minun ideologia. Halu ymmärtää mahdollisimman tarkasti. Kyky myötäelää pahinkin ihmishirviö ja nähdä "pahuus" suurimmassakin pyhimyksessä.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #66

En ymmärtänyt purkaustasi yhtään, oliko Sini Lappalaisen osuva analyysi nyt sinulle liikaa vai miksi tuollaista vihan ja kiukun täyttämää kommentointia. Mainitsemasi "autoritäärisen persoonallisuuden" piirteet liittäisin kyllä enemmän äärioikealle, mieti nyt vähän mitä kirjoittelet..

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #78

Osuva analyysi?

Perustele.

Minä mietin kyllä, mitä kirjoitan. Autoritääriselle persoonallisuudelle on olemassa kaikkien tarkastettavissa olevat kriteerit ja niihin kuuluvat listaamani asiat. Ai eivät kuulu?

Perustele.

Ilman tuon kummempaa perustelua, tuo on pelkkää leukojen louskuttelua. Minä en keksi jotain "autoritäärisen ideologian" määrityksiä omasta päästäni ja sitten liitä niitä asioihin, joita en ymmärrä tai joista en pidä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #78

Ei Eirik minusta purkautunut. Me olemme ennenkin käyneet tätä keskustelua ja minusta keskustelumme on kuitenkin tolkullinen.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #82

Se meillä tosiaan on ja arvostan sitä suuresti. Eirikr -> Aina-rikiaR -> Aina hallitsija. Yksi hallitsija. Meinasin aluksi pistää pojalle nimeksi.

Mutta nimi ei sopinut pojalle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #83

No mitäköhän se Rurik tarkoittaa joka liittyy Ukrainan ja Venäjän yhteiseen historiaan? Eiri on myös suomalainen naisennimi ; )

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #84

En tiedä. Muistelen lukeneeni täältä puheenvuorosta jotain siitäkin. Sillä yhdellä häiskällä on aina niitä tietopläjäyksiä noista.

Eirikr olisi ollut edistystä Gunnarista. Gunnarit on nähty jo, ellei sitten poika päätä sitä jatkaa. Minä säästyin olemasta Gunnar luultavasti hätäkasteen takia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #85

Eirik on kaunis nimi. Ja Eiri myös.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #43

No voi, voi, martyyyr..Kymmenen pilottitakin kanssa oot vääntänyt torilla. Anteeksi ettemme voineet tätä sinua estää kokemasta mutta eikö olisi ihan hyvä ettei kovin moni muu, vaikkapa pieni lapsi joutuisi tuota kokemaan. Siksi esim. tälläisestä "katujen valtauksesta" tavataan olla huolissaan. Voihan minuakin eri asiat nyppiä ja turhauttaa muttei se ainakaan vielä ole tehnyt minusta kyynistä, luoja varjelkoon sitä ikinä tapahtumasta. En ikinä halua lakata välittämästä mitä ympärilläni tapahtuu.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #80

Ai et perustele, vaan vaihdat puheenaihetta? En minä ole marttyyri. En minä valita, vaan se on minulle minun elämää. Hienoja kokemuksia kaikenkaikkiaan hyvine ja pahoineen.

Pointti, jonka sinä toki onnistuit missaamaan oli, että minulle väitettiin, että irtisanoutuminen ja tuomitseminen ei ole abstraktia huttua. Minä pistin konkretiaa kehiin. Sen, mitä minä olen nähnyt. Ja te ette estä yhtään mitään. Teillä ei ole mitään keinoja, valtaa, välineitä tai kykyä estää mitään. Minä väitän niin, koska minä olen sen itse nähnyt ja todennut.

Minä olen kyynikko ja hyvin ylpeä siitä. Se ei tarkoita etten välitä, mitä ympärilläni tapahtuu. Minä vain näen sen niin, että paljonkaan siitä, mitä tapahtuu ei ole minun hallinnassani. Minä pystyn sen kohtaamaan.

Konkretisoi ihmeessä, miten estät huolestumisellasi "katujen valtauksen"? Minä väitän, ettet mitenkään. Sen ehkä estää tai hidastaa joku takkupartasakki puukkoineen ja mailoineen. Jos ei, se lisääntyy. Mutta mikään määrä pöyristelyä tai irtisanoutumista ei vaikuta siihen millään tavalla. Se aika, kun puheet auttavat menee siinä kohtaa kun porukka alkaa saada turpaansa tai puukosta. Ja ne puheet puhuttiin jossain ihan muualla kuin netissä jonkun verkkolehden keskustelupalstalla.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Tietyssä mielessä ymmärrän kantasi, mutta kirjoituksen tarkoitus on kahtalainen: toisaalta kiinnittää ihmisten huomio tähän ongelmaan ja toisaalta ihan mielenkiinnosta laitoin otsikon, jonka tiesin herättävän reaktioita tietyissä... ja arvio oli oikea. Kumpikaanhan näistä ei yksin mitään ongelmaa ratkaise, mutta valaisee tilannetta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Lainaanpa erästä kuntapäättäjää (Vihr) 23.7.2011:
* "Halla-aholaisille äärioikeistolaisille, Suomen Sisu ym. porukalle Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat Suomessa ykköskohde. Kyllä se vihapuhe on aika yksiselitteistä."
* "Ongelma on tietysti se, miten tämä porukka tehdään vaarattomaksi ..."
* "... olen pitänyt mahdollisena että äärioikeisto tekee eilen (Norja/Breivik) toteutuneen kaltaisia iskuja jossain vaiheessa."

Miksipä vaihtaa vanhaa hyvää levyä, kun vaaleja pukkaa. :-)

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Jotensakin siistiä, että tasan ainoa, jolle tuli Leivon kirjoituksesta mieleen Suomen Sisu ja Halla-aho, oli Verkkomediaa lukeva pianisti Saari.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

@Jalonen (23.) Minunko mieleeni tuli? Ei suinkaan, jos tarkemmin luet.
En vain hennonnut irroittaa lainaamani poliitikon kirjoituksesta edes Halla-ahoa, Suomen Sisua puhumattakaan Breivikistä, johon Veli-Pekka Leivokin viittasi. :-)

A propos. Elokuvassa "Pianisti" W. Szpilman taisi jopa soittaa natsi-upseerille epävireistä pianoa. Rauhan merkki.

Santeri Halmetoja

"Kehitykselle on laitettava stoppi ennen kuin tapahtuu jotain oikeasti vakavaa."

Pahoinpitely ja muu tuomittava toiminta onkin jo laissa kiellettyä. Mitä siis ehdotat? Väheneekö natsismi, jos useampi ihminen päättää omassa mielessään lopettaa sen hyysäämisen?

Emmepä me sille mitään voi, että tämä porukka ajattelee siten miten ajattelee. Antifasistien toimintatavatkaan eivät vaikuta kovin hyviltä, väkivaltainen kiihko johtaa vain uusiin ylilyönteihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No kyllä Ruotsissa se jättimanifestaatio oli aika tehokas vai väitätkö muuta?

Aki Häkkilä

Kun en ole seurannut, kerrotko lyhyesti mitä se on saanut aikaan?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kirjoituksen aihe ei ole laitavasemmiston väkivalta, vaan nämä tarrapojat. Se ei toki tarkoita, että hyväksyisin ensimmäiset. Ehei, väkivaltaiset antifantit ovat mielestäni samanlaista yhteiskunnallista kuraa kuin laitaoikeiston vastaavat toimijat. Poliittiselle väkivallalle on pistettävä stoppi ennen kuin väkivallasta tulee osaa suomalaista poliittista toimintaa. Tämä maa ei saa mennä samaan suohon Ruotsin ja Venäjän kanssa.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Inhoan huonoa ja väkivaltaista käytöstä, sovelsi sitä mikä liikehdintä tahansa. Toivon että pahoinpitelyyn syyllistyneet natsit joutuvat vastaamaan teoistaan.

Janne Hilden

Kreikassa maata uhkailee kuulu vasemmistoterroristi.

http://hildegaard.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158824-...

Hupaisaa seurata tätä kissa-hiiri-leikkiä... "sun mutsis oli"!
Kun molemmat äärit ovat yhtä syvältä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Tietenkin ääriliikkeet on kaikki syvältä. Samoin kuin kaikki muutkin fundamentalistit ja ääriryhmittymät.

Mutta tässä nyt aika usein leimataan äärivasemmistoksi milloin ketäkin: vasemmistoliiton kansallisia kasvoja kuten Li Andersson, Paavo Arhimäki ja Dan Koivulaakso, vasemmistoliittoon kuuluvia rivikansalaisia jotka eivät ole toimissaan mitenkään erityisen aktiivisia (esim. minä) ja jopa ihmisiä jotka eivät kuulu mihinkään puolueeseen. Milloin leimaaminen vaan palvelee kriitikon tarvetta.

Ja sitten kun sanotaan, että äärioikeistolaisen ryhmän (patriootit, vastarintaliike rakkaalla lapsella on monta nimeä) jäseniä on pahoinpidellyt jonkun yksittäisen ihmisen, niin se onkin näiden samojen kriitikoiden silmissä äärivasemmiston ja äärioikeiston välinen selkkaus.

Tätä minä en hyväksy. Kyllä vastuu teoista pitäisi kohdata ilman että se vääristellään "ääriryhmien väliseksi välienselvittelyksi".

Tässäkin tapauksessa kolme miestä kävi yhden kimppuun. Ja kommenteista päätelleen taas oli olevinaan tasapuolinen äärivasemmiston ja äärioikeiston välinen selkkaus.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Pekka Siitoin mielisairas ryhmittymä tuskin aiheutti Suopossa enempiä mielenliikkeitä, mutta Soinin mieliajatus populistisesta puolueesta tarvitsi mukaansa mm. Tony Halmeen suunsoiton innoittamat muukalaiskammoiset. Uskon nykyisen Supon seuraavan paitsi sirpaleryhmien, mutta myös sateensuojan perussuomalaisissa saaneiden kansallismielisten edesottamuksia.
Halmeen äänet Helsingistä perineen Halla-ahon vastuu sanomisistaan lieneekin nyt tärkeässä asemassa. Mielestäni väkivallaton muukalaisvihamielisyys on pamfletistin napin painoa vaille väkivaltaan. Luotan silti tulevan europarlamentaarikon maltillisuuteen ja kasvuun.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eikö Leivon tulisi vasemmistoliittolaisena juhlia tänään punakapinan alkamispäivää? Natsijahtia voi jatkaa sitten huomenna.

Mika Samuel Kiekkijev

Missähän päin suomea tahi missä yhteydessä suomessa äärioikeisto on jotenkin merkittävä ongelma, siis ihan oikeesti?

Perinteisissä nakkarijonojen poikapaineissa harrastetaan varmasti miljoona kertaa enemmän väkivaltaa ja esitetään vielä enemmän uhkauksia, mutta se on kait kansallisurheilua.

Ps. edellämainittuun kansallisurheiluun osallistuu tänä päivänä myös maahanmuuttajia hyvinkin mielellään, joten joltain osin kotouttaminen on ainakin onnistunutta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se on ihan sitä samaa kuin muu ulkomailta kopsattu nuivatoimi.
Näillä svl tyypeillä jotka siis ovat Ruotsin smr´n alajärjestö oli slogan Vantaan kadut kuuluu meille. LOL Vantaan kadut!
tämä johtuu siitä että kun natsit järjestivät kesällä Tukholman keskustaan marssin niin kansalaiset menivät kaduille huutamaan "inga nazister på våra gator" mistä on tullut antifasistien pääslogan mutta alkujaanhan se oli keskellä Tukholmaa missä on oikeita katuja.
Kaikki nuivat on niin tyhmiä että kopsaavat aina ulkomaista propaa niin tökerösti ja vailla tilannetajua. Ei ole mitään oleellista eroa näiden natsien ja muun nuivan toiminnan välillä kaikki kopsattua ulkomailta ja mitä svl´ään tulee myös johdettua ulkomailta.
smr- svenska motståndsrörelsen svl suomen vastarintaliike

K I

Leivolle ja useille muille vasemmistoliitolaisille tuntuu äärioikeisto olevan mörkö ja asia, jolla yritetään kalastaa ääniä.

Minä ostin Koivulaakson ja kumppaneiden kirjan Äärioikeisto suomessa, jonka puffitilaisuudessa olleesta tapahtumasta Jyväskylässä kirjoituksessa viitataan.

Kirjasta hieman... jopa 1990-luvun äärioikeiston toimintaa ei ole viitsitty kunnolla selvittää... kirjan nimestä päätellen voisi odottaa, että siinä käsitellään äärioikeiston historia suomessa, mutta ei...

Oliko liian uhkarohkeaa käsitellä koko historia, koska siihen kuuluu mm. Silmälääketieteen professori Mauno Vannas/matemaatikko Rolf Nevanlinna/professori Bruno Salmiala/pappi Elias Simojoki/Kouluneuvos Hilja Riipinen yms. näiden esille ottaminen olisi ollut varmaankin poliittinen itsemurha tekijöiden mielestä :)

Kirja oli selvästi muutamien vasemmistoliittoa kannattavien kirja perussuomalaisia vastaan.

Sitäpaitsi uskon, että se äärioikeisto, jota pitää pelätä on valtaa pitävissä elimissä (en tarkoita perussuomalaisia)... sitä, jos mitä tulee pelätä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kuten aiemmin tuli todettuakin, vaatii joko melkoista naivistista optimismia tai sitten äärioikeiston symppaamista, jos ei ko. sakin liikehdintää pidä vakavana.

Mitä taas kirjaan tulee, niin en ole sitä niin tarkkaan lukenut, että alkaisin kauheasti kommentoida, mutta onhan se tekijöidensä näköinen. Hyvässä ja pahassa.

Mika Samuel Kiekkijev

Toistan kysymyksen, missä tätä "liikehdintää" on valtakunnalliseksi tahi edes paikalliseksi ongelmaksi asti?

Teppo Marttinen Vastaus kommenttiin #58

Kuun pimeällä puolella. Muualla niitä myyttisiä "natseja" ei olekaan.

Vaaralliset ja väkivaltaiset äärioikeistolaiset ovat samanlaisia satuhahmoja kuin joulupukki ja pääsiäispupukin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #61

Äh natsahtavaa asennekasvustoa on koko uusoikeisto täynnä. Ne aikuiset jotka tukevat eri tavoin näitä natsistiseen väkivaltakulttuuriin koukkuun jääneitä nuoria ovat esim rajatapauksia.
Nämä natsijärjestöt ovat olemassa. Mikä tarve sulla on kieltää sitä???

Teppo Marttinen Vastaus kommenttiin #63

No montakos tällaista "natsijärjestöä" Suomessa on, jos kerran niitä on niin paljon?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #64

Kysymys: koska et suostu näkemään patrioottien toimintaa ongelmana, johtuuko se siitä, että itse asiassa tuet heitä vaiko siitä, ettet ymmärrä sitä, että jos maassamme on sotilaallisesti järjestäytynyt suuressa osassa maata operoivat järjestö, joka on syyllistynyt useisiin rikoksiin niin se on ongelma?

Mika Samuel Kiekkijev Vastaus kommenttiin #69

Ainoa sotilaallisesti järjestäytynyt organisaatio suomessa on Suomen armeija, vastarintaliikkeen tapaiset härdellit eivät edes kykenisi sotilaalliseen järjestäytyneisyyteen.

Tämän toki ymmärtää ainoastaan jos tietää mitä on sotilaallinen järjestäytyminen.

Taitaapi vaan olla niin, että tunnetut liivijengit ovat "sotilaallisesti" huomattavasti järjestäytyneimpiä kuin esim. Vastarinta härdelli ja ovat syyllistyneet ja syyllistyvät useimpiim jopa erittäin vakaviin rikoksiin, mutta tämä ei vaikuta niin haittaavaan.

No ehkä edellisellä ei ole poliittista mediaseksikkyyttä saatavissa, joten rakennetaan nyt sitten äärioikeistosta valtava sotilaallinen koneisto, joka kaappaa vallan huomenna tai ainakin ensi viikolla.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #77

Kyse oli tässä kirjoituksessa vain ja ainoastaan näistä patriooteista... kannattaa vähän lukaista näiden kaverien touhuista, niin saatat päästä tilanteesta kärryille.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #58

Vilkaise joutessasi, mihin kaikkeen nämä patriootit ovat lusikkansa tunkeneet. Kyse on oikeasti vaarallisesta ryhmästä, jolla on toimintaa suuressa osassa maata.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ekaks mennään tonne kaduille markkinoimaan ja sitten yllätytään kun kaikki ei uskokkaan samaan soopaan...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kiitoksia kommenteista! Suurimmalta osin vastaukseni vastaamattomiin kommentteihin on jo luettavissa täältä, joten en ala toistella itseäni.

Täytyy kuitenkin todeta, etten yllättynyt siitä kuinka paljon äärioikeiston väkivaltaa ymmärtäviä/puolustelevia/vähätteleviä ääniä täällä kuului. Se oli täysin odotettavissa samoin kuin vasemmiston/"vasemmiston" vetäminen tähän mukaan. Aihe oli kuitenkin tällä kertaa tarrapoikien touhut, ei poliittinen/poliittissävytteinen väkivalta yleisesti. Mutta jos se nyt vähän hitaammilta meni ohi, niin vastustan niin väkivaltaista AFA:a kuin riehuvia mielenosoittajia ja kaikkea poliittista väkivaltaa väristä välittämättä. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että nimenomaan Suomessa tämän "vastarintaliikkeen" ympärillä kihisee siihen malliin, ettei tuolla anarkomarkosektorilla vastaavasta ole havaintoa. Me emme kuitenkaan ole enää kovinkaan kaukana Ruotsin, Venäjän ja Saksan tilanteesta ja siksi KAIKKEEN poliittiseen väkivaltaan tulisi puuttua voimakkaasti.

Toimituksen poiminnat