Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Älkää tappako lapsianne!

Viimeisten muutaman vuoden aikana eräs erityisen huolestuttavista ilmiöistä maassamme on ollut rokotteiden vastainen hysteria, joka tuntuu tarttuneen valitettavan usein myös muuten selväjärkisiin ihmisiin. Jos kyseessä olisi homeopatiaan verrattava pääosin harmiton huuhaa, asian voisi ohittaa olankohautuksella, mutta valitettavasti niin ei ole ja valitettavasti suurimmiksi kärsijöiksi joutuvat lapset. Vielä emme ole nähneet Suomessa laajempia ongelmia tähän liittyen, mutta pelkään, että kyse on vain ajasta.

Nimittäin, maailman ensimmäinen syövältä suojaava rokote on sen verran pahassa vastatuulessa, ettei se lupaa hyvää jatkollekaan. Täällä Kajaanissa näyttää sille, että rokotteen ottaa vain alle puolet kohderyhmästä. Raumalla kolmasosa on kieltäytymässä rokotteesta ja muualtakin kuuluu vastaavia huolestuttavia tietoja. Suomessa kohdunkaulansyöpä ei ole seulontojen takia suuri ongelma, tai merkittävä tappaja, mutta rokottamalla näistäkin tapauksista voitaisiin ehkäistä suurin osa. Rokote suojaa viruksilta, jotka aiheuttavat noin kaksi kolmasosaa syöpätapauksista, mutta  sen ohella riittävän kattavalla rokottamisella voitaisiin virusten leviämistä vähentää tehokkaasti myös suojaamattoman populaation osalta. Maailmalla kohdunkaulansyöpä tappaa satoja tuhansia naisia vuodessa ja on toiseksi yleisin naisten syöpä. Suomessa sairastuu vuosittain 150 - 180 naista ja menehtyy 50 - 70. Syövän esiasteita hoidetaan moninkertainen määrä. Kattavalla rokotusohjelmalla pääosa näistä tapauksista voitaisiin välttää.

Suoraan sanottuna rokotehysterialla tulee olemaan tappavia seurauksia, mikäli tilanne ei korjaannu. Tämä on äärimmäisen surullista ja kaiken lisäksi kansantaloudellisesti resurssien haaskausta. Ymmärrän (ja hyväksyn) että aikuinen ihminen asettaa itsensä tietoisesti vaaraan, vaikkakin rokottamattomat vaarantavat myös muiden kuin itsensä terveyden tietyissä tilanteissa, mutta lasten osalta toiminta on suorastaan vastenmielistä. Rokotteet eivät tietenkään ole haitattomia ja merkittävä vähemmistö HPV-rokotteen saavistakin saa lieviä ohimeneviä oireita, mutta kyseiset haitat ovat minimaalisia niiden riskien rinnalla, joita rokottamalla voidaan poistaa. Sama pätee kaikkiin muihinkin rokotteisiin - ne eivät ole haitattomia, mutta vaihtoehtoiset riskit ovat paljon suurempia. Niin kauan kuin rokotusaste on riittävän suuri, ei epidemioita tule, vaikka jotkut päättäisivätkin olla ottamatta rokotteita (tai kieltäisivät ne lapsiltaan), mutta kun pelikaani lentää turbiinista läpi, on jo liian myöhäistä. Niinpä monissa maissa on viime vuosina nähty paikallisia epidemioita, joissa kyse on ollut sairauksista, jotka voisivat ja joiden tulisi olla jo historiaa.

Niin surullista, ja niin tätä päivää. Spektr-lehden päätoimittajan vuodatus Kansan Uutisissa kuvaa valitettavan hyvin sitä, kuinka pihalla ja pelkojen ajamina ihmiset saattavat olla. Kun ammattitoimittajan kyky suodattaa lähteitä ja suhtautua tieteelliseen tietoon on tuolla tasolla, niin mitä voidaankaan odottaa tavallisilta ihmisiltä, kun monet eivät usko enää edes asiantuntijoita. Siinäpä onkin sitten oiva rako huuhaan levittäjille ja kaiken maailman puoskareille. Hinta maksatetaan tällä kertaa sitten lasten terveydellä. Idiotismin alttarilla ihmisuhritkin ovat sallittuja.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Tämä rokotevastaisuus on kyllä todella huolestuttava ja jopa vastuuton ilmiö. Aikuinen todellakin leikiköön terveydellään ja ehkä hengelläänkin miten lystää, mutta on todellakin vastuutonta. Tällä vain vaarannetaan turhan päiten paljon henkiä. Rokotteiden avulla on kuitenkin ajan saatossa saatu hävitettyä tai vähennettyä merkittävästi monia tauteja, jotka ovat aiemmin esiintyneet laajoina epidemioina, kuten isorokko ja polio. Varmasti joku sanoo, että lääketieteemme kyllä hoitaa sairaudet. Mutta miten muka sairaalat voivat hoitaa potilaita, jos sinne lappaa jonkun epidemian sairastuttamia satoja viikossa? Ei mitenkään. Eikä aina selviyttyminen ole varmaa. Rokotteiden avulla vältytään monilta harmeilta. Jos Suomessa olisi oltu isorokko- ja poliorokotteiden suhteen yhtä kielteisiä, täälläkin kuolisi tai vammauttuisi joka vuosi tuhansia ihmisiä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Näinhän siinä sitten saattaa käydä, koska muidenkin rokotteiden ottaminen on ainakin alueittain heikentynyt.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Uusien pikakehitettyjen rokotteiden kuten sikainfluenssan tapauksessa, riskien punnitseminen on paikallaan.

Mutta normaalin testausprosessin läpikäyneiden rokotteiden antamattajättämistä lapsille ei kyllä voi järkisyillä perustella.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

No HPV:n kanssa ei olla ryntäilty ja toisaalta sikiksen osalta ei oikein ollut muita vaihtoehtoja, kun pelättiin aivan eri luokan epidemiaa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Jos jos jos. Se on vapaaehtoinen rokote. Jos vapaaehtoinen on ikävä sana ja ollaan sitä mieltä, että ihminen ei saa olla typerä niin halutessaan, ei muuta kuin pakkorokotuksia lobbaaman.

Tokihan sitä paheksua voi, mutta mitä se oikeastaan sinulle tai minulle kuuluu?

Jos vastuuttomuuden raja menee siinä, että kieltäytyy toiminnasta, joka saattaa (ei näyttöä) pelastaa asialta, joka osuu kohdalle alle puolen prosentin todennäköisyydellä ja tappaa siitä porukasta ehkä noin kolmasosan, niin on todennäköistä, että vastuullista ihmistä ei olekaan.

Mutta jos jotakin kannattaa syyttää vastuuttomuudesta, se on THL, sillä ihmisten luottamus rokotteisiin tuppaa katoamaan siinä kohtaa, kun asiantuntija paljastuu - jos ei nyt markkinamieheksi, niin helvetin ammattitaidottomaksi asemaansa nähden.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kyse on lapsista ja sairaudesta, joka on globaalissa mittakaavassa todella iso tappaja. Kyllä kolmikko (HPV, rokote, syöpä) tunnetaan jo hyvin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

2-piippuinen juttu. On hyvät- ja huonot puolensa ja itse kehoitan jokaisen yksilön ajattelemaan omilla aivoillaan, kun ottaa jonkin rokotteen tai lääkityksen.

En ala foliohattuilemaan, mutta ei kaikki lääketeollisuuden dumppaamat tuotteet ole tarpeellisia, puhumattakkaan terveellisiä. Suurin osa kemiallisista yhdisteistä, joita ihmiset ottavat vaikuttaa kyllä oireisiin, mutta eivät poista itse sairautta. Samalla nämä "lääkkeet" aiheuttavat muita vaikutuksia kehossamme. Yleensä negatiivisiä.

Syövältä suojaava rokote on hieno keksintö, mutta auttamattomasti liian vähän tutkittu. Etenkin bisnestaustoilta.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Hyväntekeväisyyttäkö rokotetutkimuksen pitäisi olla?

Yhteiskunnan medikalisaatio on toki ongelma ja iso osa hoidoista oireperusteista kyllä, mutta tässä kyse on ehkäisystä.

Arhi Kuittinen

Veli-Pekka, oletko sinä aivan tosissasi julistamassa kaupallisen firman tuotteen markkinointia

- vaikka kaupallisen sikainfluenssarokotteen aiheuttamien aivovammjen määrää ei ole vielä selvitetty - eikä kai koskaan selvitetä?

Eivätkä kaikki vammautuneet saa nyt edes apua valtiolta.

Lääkebisnes ei ole tiedettä.
Ei missään tapauksessa.

Lääketeollisuus ansaitsee sairailla ihmisillä eikä mikään moraali kannusta suurien voittojen ja salaisten omistajien pörssifirmaa parantamaan ihmisiä turvallisesti.

Kerro miksi ihmeessä THL on antanut kaikki vastuuvapaudet lääkefirmoille Suomen rokotuksissa?

Miten ihmeessä?

Amerikassa vastuuvapauksia ei anneta!

Suomessa otetaan täyshinta rokotteesta verovaroilla mutta lääketehdas saa kuitenkin vastuuvapauden. Mitä ihmettä?

Eikä tämä tytöille uuden pakkorokotuslain avulla suoraan vanhempien ohi lanseerattava kaupallinen HPV-rokote ole suuniteltu tytöille vaan se on testattu etupäässä naisille koska se on tarkoitettu vain seksuaalisesti yliaktiivisille ja kondomia käyttämättömille naisille.
Jotka eniten välttävät kondomien lisäksi rokotuksia tutkimusten mukaan!

Aivan järjetön projekti.

Onko THL selostanut, kuinka identtinen HPV tehostekemikaalit ovat sikainfluenssarokotteen nanoteknologian kanssa, joka aiheutti aivovamatapauksia 200- tuntematon määrä?

(voi olla kymmeniä tuhansia lievissä muodoissa).

Pohjoismaissa seurantaporjektit ovat tässä HPV-tapauksessa tilastollisesti aivan naurettavia, koska rokotteesta kieltäytyneiden sairastumisprosentteja ei ole seurattu.

Todetaan vain, että rokotetuilla on kondomin käyttö ollut "yllättävän" laajaa eli tuloksesta ei voi sanoa, onko rokote auttanut yhtään, kun oletusarvo kondomin käytölle on ollut pienempi mutta silti vain väärään kondomikäytön oletusarvoon nojautuvalla "tuloksella" mainostetaan rokotteen tehoa rajatulle eli valmiiksi elämäntavoiltaan hyvälle ryhmälle, jonka ulkopuolella pahimmat ja alttiimat riskiseksi-yksilöt ovat.

Pientä järjen käyttöä, please,

eikä sokeata uskoa moraalittomien lääkefirmojen mainoslauseisiin.

Ihan vähän lisää järjen käyttöä eikä sokeaa uskoa kokoomuksen "sivistysvaltio"-termiin ylikansallisten firmojen ehdoilla.

Muista kuinka sikainfluenssa-hysteriaa kustannettiin huikealla verorahamäärällä täysin epätieteellisesti valehdellen "koska tyhmä kansa ei voi itse päättää" .

Toimituksen poiminnat