Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Eurooppakriittinen käänne on tulossa - kiitoksia hallitukselle

Tuoreen kyselyn mukaan oppositiossa olevat Perussuomalaiset ja Keskusta voisivat saada tulevissa eurovaaleissa suurimman osan (53 %) äänistä. Peräti 61 % on haluaa muutosta kriisimaiden tukipolitiikkaan ja 40 % katsoo haluavansa äänestyksellään protestoida EU:ta ja unionin toimintaa.

Sitä saa mitä tilaa.

Historiallinen vaalitulos vuoden 2011 eduskuntavaaleissa ei johtanut sanottavaan muutokseen maamme politiikassa. Edustuksellinen demokratia jallitti demokratian six packin ja muutaman unohtuneen vaalilupauksen voimin. Parin miljardin tukipaketeista olemme päätyneet kymmenien miljardien takauksiin ja merkittäviin tulonsiirtoihin. Olemme hirttäneet itse itsemme entistä tiukemmin eurokriisiin, jota ei ole todellakaan ratkaistu. Velkaa kertyy ja riskit kasvavat.

Samassa Saksa kirittää yhteisvaluutta-alueen muut teollisuusmaat läkähdyksiin ja saksalainen tuotanto pakottaa yhteisen valuutan takia muut joko luopumaan teollisuudestaan tai sitten sisäiseen devalvaatioon: monissa tapauksissa kumpaankin. Se ei ole euroalueen "valuvika", vaan yhteisvaluutan perusominaisuus. Yliarvostettu euro tuntuu konkreettisesti suomalaisen teollisuuden kilpailukyvyssä. Käytännössä tämä näkyy yhä uusina teollisuuslaitosten alasajoina. Toki muitakin syitä on, mutta eurosta on tullut monella tavalla meille ongelma, ei vahvuus.

Kurjistuminen ja tiukentuva talous tuntuvat entistä selvemmin täällä ja meno ei ole muuttumassa parempaan suuntaan. Ensi vuodesta ei ole tulossa tätä parempi.

Mielenkiinnolla odotan, kuinka lopulta käy. Toki Vasemmistoliiton on sitä ennen ratkaistava se, että istutaanko hallituspöydässä sittenkään loppuun saakka.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Vasemmistoliitto puhui ennen vaaleja täysin toisin kuin vaalien jälkeen
http://www.youtube.com/watch?v=FI9qHASYvI4

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kaikella kunnioituksella, luitteko kirjoitukseni? Lisäksi olette sen verran kommentoineet blogiani, että tiedätte kyllä, mitä mieltä minä olen Vasemmistoliiton hallitukseenmenosta.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Fantastinen uutinen, muttei mokoma kiima
koske Absurdistania!
Kysy vaikka Kävelevältä Kataistrofilta.


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 3

Pinja Mänty

Arhinmäki ei löysää ministerinsalkusta, onhan se sentään raha kysymys.

Käyttäjän HeikkiAalto kuva
Heikki Aalto

Haisee paska tänne asti.

Kommunistit huomasivat jaettavan loppuneen ja lähtevät oppositioon muiden populistipuolueiden sekaan valittamaan hyvinvointivaltion """purkamista""".

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

A) Vasemmistoliitto ei ole kommunistinen puolue, lähimpänä kommunisteja olevat henkilöt löytävät Vasenryhmästä.

B) Vaikka olisimme, me emme ole lähteneet hallituksesta ainakaan vielä.

C) Oletko oikeasti sitä mieltä, ettei kriittisyys ole hallituspolitiikan tulos?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Alkaako jäljet hirvittämään ja alkaako muisti pätkittäin palautumaan vaalien 2011 tasolle? Ei pahalla, jos noin...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ks. yltä Tossavaiselle annetut kommentit....

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Hyvä, että Vasemmistoliitolla on kaltaisiasi jäseniä. Olet ehdottomasti yksi tämän ympäristön asiallisimmista kirjoittajista, jolla on sekä ajattelukykyä, kuuntelutaitoa että moraalia. Nämä kaikki ovat rakentavan toiminnan kulmakiviä.

Itse tekstiin ei ole paljoa lisättävää. Ongelmaan taas ei ole helppoa ratkaisua. Mikäli olisi, niin kertoisin sen kyllä. Hallituksessa pysyminen tai sieltä lähteminen taas on ihan teidän oma ongelmanne. Johon siihenkään ei ole helppoa ratkaisua.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kiitoksia:)

Joo ei ole helppoja ratkaisuja ja hallituksesta lähteminen ja sinne jääminen ovat monella tavalla huonoja ratkaisuja. Itse pidän hallitustyötä virheenä, mutta tämän päivän tilanne on sitten jo paljon monimutkaisempi - yksinkertaistaen: oppositiossa ei voi tehdä mitään, jos koko hallitus ei kippaa ja hallituksessa voi kenties saada jotain aikaan, mutta hallituksen kokonaislinja taas on...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kukapa ei haluaisi muutosta kriisimaiden tukemiseen. 40% haluaa protestoida EU:ta vastaan, saman verran eivät halua, kummat käyvät äänestämässä? Tähän asti protestoijat ovat jääneet pääsääntöisesti vaaleissa kotiin kitisemään. Demokratian kannalta olisi hyvä tietysti, jos useampi äänestäisi. Se osoittaisi, että suomalaiset pitävät EU-tason vaikuttamista tärkeänä.

Perussuomalaisia voisi äänestää 21%, vihreitä 20%, vasemmistoa 17%. Perussuomalaiset painivat samassa sarjassa "takiaispuolueiden" kanssa. Tässä sarjassa tavoitellaan 1-2 paikkaa per osallistuja.

Jouko Harjunen

Jos Suomella on 13 paikkaa europarlamentissa, 20% kannatus tuo 2,6 paikkaa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Jep, nukkuvien puolue on varmasti suurin ja toisaalta juurikin epävarmat protestoijat tulevat olemaan suuri kysymysmerkki ja kenties ratkaiseva palanen.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

EU- ja Euro-kritiikki on kohdistettu väärään osoitteeseen.

Salailut ja petokset ovat kotikutoisia.

Totuusterveisin
Jorma Jaakkola
http://jormajaakkola.fi

arvo kuusisuo

V-P kirjoitti:
"Kurjistuminen ja tiukentuva talous tuntuvat entistä selvemmin täällä ja meno ei ole muuttumassa parempaan suuntaan. Ensi vuodesta ei ole tulossa tätä parempi. "

Tämä musituttaa pizzantilaus ja taxinkäyttö indikaattoreita, mutta paremmin: Katselkaapa iltapäivästä markettien halvimpien vaihtoehtojen hyllyjä (esim. Prismassa X-tra jne). Ne on nyt usein tyhjiä. Kansalaisilla ei ole enää varaa muuhun

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Eihän X-tra-tuotteissa ole sinällään mitään vikaa. Tunnustan itsekin ostavani Maasdamer-juustoa (en ole löytänyt sitä edes muun merkkisenä) ja X-tra neljän tölkin pakkauksella lonkeroa on ihan sama vaikutus kuin muillakin lonkeromerkeillä. Me eläkeläiset olemme tottuneet katsomaan, mihin vähäiset ropomme laitamme. Meille vahinko, että työssäkäyvätkin joutuvat tekemään samoin. Maasdamer on melkein aina lopussa, joten ostan aina pari pakettia, kun sitä on.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Eurovaalien merkitys Suomelle suomalaisten äänestyskäyttäytymisen muodossa on liki nollan arvoinen. Suomesta valitaan 13 MEP:iä yli 700-paikkaiseen parlamenttiin. Valitut henkilöt eivät edusta maataan vaan puolueensa mukaista poliittista ryhmittymää europarlamentissa. Yhdestä suomalaisesta poliítikosta leivotaan EU-komissaari, joka marionettina toistaa poliittista mantraa, mitä tämä EU-koneisto tuottaa. Ei siis kotimaansa tarpeista lähtevää politiikkaa tai poliittista viestiä.

Jos toisin uskomme, petämme itseämme. Suomen kannalta olisi aivan sama lopputulos, jos VRK suorittaisi EU-arvonnan valiten nuo 13 suomalaista henkilöä "tekemään" EU-politiikkaa. Suomen kannalta on kuitenkin merkittävämpää EU:n hallitusten väliset kokoukset ja huippukokoukset, joissa sentään jäsenmaa voi tuoda omaa poliittista näkemystään paremmin esille.

Suomen kannalta tärkeimmät EU-vaalit on jo pidetty. Ne pidettiin vuonna 1994, jolloin järjestettiin neuvoa-antava kansanäänestys EU:hun liittymisestä. Itsekin äänestin tuolloin. Äänestin liittymistä vastaan. Enemmistö oli toista mieltä. Sen verran tuosta kansanäänestyksestä oli apua, että päättäjät saivat vahvistuksen valtakirjalleen ajaa Suomi EU:n jäseneksi. Kyllä kansa tietää ja kansanäänestykset kunniaan!

PS1. Vuoden 1994 jälkeen en ole osallistunut eurovaaleihin enkä myöskään osallistu niihin jatkossakaan.

PS2. Helsingin taksien tilauskanta ajomäärien suhteen pudonnut 7 % vuoden takaisesta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuhasen kuvaus Suomen asemasta EU:ssa on hyvin totuuden mukainen! Voi olla, että minultakin voi jäädä EU vaaleissa äänestämättä.

Jos joku haluaa liittovaltiota, niin sellainen löytyy Suomen itärajan takaa!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Pertti Väänänen!

EU-parlamenttivaaleissa äänestämällä todistaisit, että Suomen EY-jäsenyydessä ei tapahtunut valtiopetosta eikä vaalipetosta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #16

Kiitoksia vinkistä! Pannaan asia haskintaan!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #19

Pertti Väänänen!

Ruotsissa asuvana Sinua varmaan kiinnostaa Suomen ja Ruotsin EMU-varaumien erot.

http://jormajaakkola.fi/Miten%20varaumat%20erosivat
http://jormajaakkola.fi/Suomen%20ja%20Ruotsin%20EM...

Valtiopetos:
http://jormajaakkola.fi/EMU-petos

--

Vielä kaksi kysymystä:

Tiesitkö, että Suomen Markan laittaminen kellumaan 8.9.1992 oli laitonta?

Tiesitkö, että Markan kellutuksen lopettamiseen liittyi rahalain muutos (eduskunnassa 29.10.-6.11.1992), joka oli valtiopetos - Suomen Pankin päätösvallan eli Markan ulkoista arvoa koskevan päätösvallan karsiminen?

Tätä tutkin edelleen, joten en ole vielä laittanut kotisivulleni...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

EU-kansanäänestys oli vaalipetos eli "demokratian" nimissä kansaa juoksutettiin uurnille asiasta, jonka tausta monelta osin salattiin.

Tosiasiassa Suomen EY-jäsenyyspäätös tehtiin jo 27.10.1992. Tuolloin Suomi voimaansaatti kaiken silloin olemassaolevan EY-säädöstön.

Vain maatalouden tuottajahintasopeutusta ei tehty ja siksi maatalouden ja elintarviketeollisuuden suojatullit saivat jäädä voimaan.

EY:n ns. EU-tavoitteet olivat olemassa Maastrichtin sopimuksessa, jonka Saksa hyväksyi viimeisenä vanhana EY-maana syksyllä 1993.

Suomen EY-jäsenyydessä tapahtui nelinkertainen valtiopetos.

EU-kriittisillä ja euro-kriittisillä on väärä kritisoinnin kohde.

En ole äänestänyt EU-parlamenttivaaleissa, sillä niissä äänestäessäni pettäisin vain itseäni.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Täsmälleen samat tuntemukset kuin sinulla ja syy siihen, miksi en äänestä EU-vaaleissa missään vaiheessa. EU:ta koskeviin asioihin on aina liittynyt voimakas median läsnäolo mielipiteen muokkaamisen suhteen ja joskus se on mennyt jo niin pitkälle, että sitä voi jo kutsua vaalityöhön sekaantumiseksi. Näin kävi nimenomaan vuoden 1994 kansanäänestyksen kohdalla, kun HS:n johdolla EU-myönteinen koalitio masinoi pystyyn valtaistan EU-hurmoksen. Missään muussa poliittisessa päätöksenteossa kuin EU:ta koskevassa päätöksenteossa ei ole medialla vastaavaa roolia.

Ihan irrallisena knoppina vuosien takaa tuosta hurmoksellisesta eetoksesta mainittakoon vaikkapa mantra "EU:n myötä verotus harmonisoidsaan ja suomalaisten verotus kevenee huomattavasti tuon myötä." ... Täyttä puppua!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #17

Suomalaisten verotus on keventynyt mielettömästi. Kaikki valtion talousongelmat voitaisiin korjata palauttamalla progressiivinen tuloverotus 30 vuoden takaiselle tasolle ja valtiollistamalla terveydenhuolto. EU ei mitenkään estäisi kumpaakaan päätöstä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #32

Veroasteesta on tosiaan sulanut muutama %-yksikkö, muttei talousmatematiikka ja reaalitalous noin toimi. Muutenhan meillä ei olisi mitään ongelmia.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen Vastaus kommenttiin #41

Suomen veroaste vuonna 1995 oli 45,7 % BKT:sta, kun se on VVM:n ennusteen mukaan ensi vuonna 45,0 %. Ei siinä juurikaan ole isoa muutosta. Euroina v. 1995 Suomessa kerättiin varoja yhteensä 43.855 milj.euroa, kun vuonna 2012 vastaava luku oli 84.878 milj.euroa. Missähän sen "harmonisoinnin" vaikutukset näkyvät? Suomen kokonaisveroaste oli vuonna 2011 yhteensä 43,7 %, kun se EU15 -mailla oli keskimäärin 38,6 % ja OECD:lla alle 34 %.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #50

Kokonaisveroasteesta on nykyisin järjettömän suuri osa köyhien kuluttajien maksamia välillisiä veroja, kunnallisveroja ja muita tasaprosenttimaksuja. Tilastoistasi löytyy varmaan myös progressiivisen tuloveron osuus valtion budjetista eri vuosikymmeninä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ei se nyt noin mene, mutta ei näiden vaalien merkitystä toki kannata yliarvioida. Katsoisin, että tämä on tärkeä mittari, jolla hallituksemme linjan kannatusta mitataan. Kolmetoista kallispalkkaista puuhastelijaa Brysselissä ei toki yksin riitä mihinkään, vaikka kaikki olisivat stubbeja, tai halla-ahoja.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tahdon mainita Saksan roolin oikeanlaisen tilanneanalyysin. Se oli toki blogikirjoituksen luonteen vuoksi varsin suppea, mutta antaa minulle selkeät suuntaviivat ajattelumallistasi.

Haluan tuoda tämän erityisesti esille, koska esittelyssä lukee Vasemmistoliitto. Katson sen vuoksi hyvin tärkeäksi muistaa kehua toisen puolueen jäsenen näkemystä, kun siihen aihetta on.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Myös Keskusta ansaitsee kiitosta alla manitusta blogista (MEP Anneli Jäätteenmäki), vaikka sekin puhuu EU:sta yleisellä tasolla ja salailukulttuurista viiden vuoden takaa.
http://jaatteenmaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15384...

EU-vaalien lähestyminen saa ihmeitä aikaan suomalaisessakin politiikassa: tuntuu siltä, että yhtäkkiä "kaikki tiet vievät Roomaan" ja "takit alkavat taas kääntyä", mitkä sanonnat jätän arvoituksellisesti vapaasti tulkittaviksi.
http://tilastokeskus.fi/til/euvaa/2009/euvaa_2009_...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kiitoksia:)

Saksa on tosiaan valtio, jonka tuhovoimaa ei vielä suurin osa eurooppalaisista ymmärrä.

Itsekin olet perussuomalaisten terävää kärkeä. Ja vielä turkulainen.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Valuutta-alue ei ole kaiken syy, olevaisen olemisen ja olemattoman olemattomuuden perusta, eikä Saksa ketään mihinkään pakota. Tanska ja Ruotsi eivät ole eurossa ja niiden teollisuudella menee suhteellisen hyvin, mutta eivät ne ole myöskään devalvoineet eikä Tanska edes voi. Fiat etelässä tai Nokia pohjoisessa ovat tehneet outoja valintoja, joita ei voi selittää sillä että on liian kuuma tai liian kylmä tai että kun on tämä yhteisvaluutta.

Saksalainen vasemmisto (esim. SPD vaaliohjelmassaan 2013) tulkitsee kehitystä siten, että Saksassa liittokansleri Schröderin johdolla vahvistettiin valmistavan teollisuuden ja käsityöläisyyden edellytyksiä, kun muissa Euroopan maissa vaan keskityttiin kehittämään finanssituotteita ja ”new economyn” uusia palveluita. Tämän valinnan takia muut maat ovat nyt suurissa vaikeuksissa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Schröderin ohjelma (Agenda 2010) maaliskuussa 2003 onnistui siksi, että tämä mainitsemasi "new economy" eli euron tuoma rakenne pudotti monen eteläeurooppalaisen maan lainakorkoja. Saatavat kasvattivat myös saksalaisten pankkien tulosta.

Onnistuakseen kriisimaissa tarvitaan jostain vastaavanlainen buumi, "new economy", joka keskittyy kriisimaiden tuotteiden ostoon. Jos sellaista ei löydy niin huonosti käy.

Aina kannattaa katsoa ne olosuhteet, missä jokin ohjelma on onnistunut tai epäonnistunut.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ei kaiken syy, mutta todella suuri ja monelta osin jokseenkin ratkaiseva tekijä. Minä en kannata myöskään devalvaatiota, tai muuta housuun lorottelua, vaan kelluvaa valuuttaa, joka on Suomen kannalta järkevä.

Käyttäjän Banjaljubitel kuva
Vesa Suonmaa

Onko VP Leivo sitä mieltä että ennen 2011 vaaleja eurotukikielteinen, vaalien jälkeen eurotukia puoltanut Vasemmistoliitto muuttaisi nyt kantansa ja pysyisi siinä sitten hamaan tappiin? Jotenkin epäuskottaVA juttu. Paavon Audi on kuitenkin sen tason etu että PA tekee kaikkensa sen eteen.

Sinällään ihan hyvä että Kainuuseenkin on alkanut tulla valaistusta!

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Vasemmiston sisällä on alusta alkaen ollut paljon kitkaa ja vääntöä. Ks. tapaus Vasenryhmä ja hallituslojalistien epäonnistunut yritys potkia Yrttiaho kesällä pois puolueesta. Hallituksessa jatkaminen taas kytkeytyy nimenomaan siihen, kuinka lojalistiblokin ja puolueen sisäisen opposition välinen vääntö päättyy. Blogistani löytyy matskua, joka osoittaa minun kantani ja hallitukseen menoa tällä kattauksella olen pitänyt alusta alkaen virheenä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Blogisti olisi päässyt vähemmällä, jos olisi vain kirjannut seuraavan linkin neljän vuoden takaa (2009), ja pyytänyt kommentteja:
http://timosoini.fi/2009/12/uusi-vuosi-tuo-isoja-m...

"Työttömyys pahenee, sillä hallitus on EU:n keskuspankin talutusnuorassa. Euro on liian vahva, se vie työpaikkoja – tuhansittain. Maahanmuuttopolitiikasta tulee entistä isompi teema sekä EU:ssa että Suomessa. EU:ssa paine ns. taakanjakoa kohtaan kasvaa."

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Höpöhöpö. Tuohan ei liity edes blogin otsikkoon;)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Vasemmisolla ja Arhinmäellä taitaa olla liianmyöhästä ruveta räpiköimään hallitusta vastaan.

Liian usein on kuulunut soraääniä eurokriittisiä vastaan.
Pakkopaita olis ollu Paavolle paras takki laittaa heti vaalein jälkeen päälle, niin ettei pääsis pyörittelemään sitä joka käänteessä.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Ei ole eurooppakriittistä käännettä tulossa ellei Perussuomalaiset ole ykköspaikalla. Keskusta sumuttaa ja on nähtävästi sumuttanut hyvin, kun sinäkin näät heidän euro- ja eurooppakriittisinä. Hehän ajavat ALDE:ssa Suomea kohti liittovaltiota. Puhumattakaan Olli Rehnin aikaansaavutuksista. "Kepu pettää aina" on sanonta, joka nähtävästi pitää paikkansa. Suomen kanalaisten puolesta olen hiukan ärsyyntynyt, teatteri on hyvää ja näyttelijät oscar palkinnon arvoisia.

Käyttäjän Banjaljubitel kuva
Vesa Suonmaa

Juurikin näin. Sipilälle kelpasi eurokriittinen Väyrynen viime vuonna, nyt vaikuttaa siltä että ne näytöt eivät enään paina. Sen huomaa heidän 2014 -ehdokaslistastaan....

Ovat siis palanneet taas euroliberaalien-Kiviniemen-Rehnin linjalle. Kepun äänestäjät eivät asiaa ole laajassa mitassa huomanneet.

Ehdottaisin että joka kotiin jaettaisiin PerusSuomalaisen EU-vaaliteemainen lehti ihan lähiaikoina. Se saisi "puhketta" aikaan syvissä riveissä. Muu media menee tällä hetkellä valot sammuksissa "kaikki hyvin" linjalla.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Missä olet nähnyt sen Keskustan ehdokaslistan. Keskustan ehdokasvalinta tehdään puolueen sääntöjen mukaan marraskuun lopulla. Toivoisin, että Perussuomalaisetkin onnistuisivat ehdokasvalinnassaan niin, ettei todeta vaalipäivänä, että heillä ei ole yhtään ehdokasta.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kuten vasurien riveissä, Keskustallakin on sisäinen oppositio. Keskusta ei välttämättä sumuta, vaan kyse on myös eurolojalistien ja -kriittisten välisestä väännöstä.

Toki on muistettava vanha viisaus: Kepu...

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Siellä jyllää puoluekuri. Se on ihan sama, mitä kriittistä kukakin sanoo ja sumuttaa silmään, eurooppamyönteisiä ovat kuitenkin ja lopulta ryhmäkuri saa kaikki "paikalleen". Ja pakkohan se on myöntää, kyllä kokemus näkyy. Johtoportaan kepulaiset osaavat näytelmän ja Sipilä oli nappivalinta. Pisteet siitä. Moraalisesti tämä on ilkeää peliä suomalaisten kustannuksella, nuorena ja ehkä siksi hiukan idealistina, tämä ärsyttää ja surettaa (kuten olen useaan otteeseen jo sanonut). Kuinka paljon parempi paikkamkoko maailma olisi, jos poliitikot lopettaisivat valehtelun?

Käyttäjän MatiasKapanen kuva
Matias Kapanen

Kurjistuminen on kehno tekosyy. Simbergin vallan alle taipuminen ja Hugoismi on yhteisvoimin kyettävä kääntämään kohti modernisaatiota.

Käyttäjän MarkusVesa kuva
Markus Vesa

Sehän tässä harmittaa kun vasemmistoliitto potki ainoat järjen miehet ulos puolueen eduskuntaryhmästä. Toivottavasti kaltaisiasi omilla aivoilla ajattelevia kavereita päätyy puolueeseen. Suuresti arvostamaani Esko Seppästä tarvittaisiin nyt sanelemaan mihin vasemmisto on tätä maata viemässä. Nykyjohto ei hurraa-huutoja ansaitse.

Muutamat kyläkoulun pelastamiset kun eivät suuressa kuvassa paljon paina kun samaan aikaan ollaan luovuttamassa oman maan päätäntävaltaa Brysseliin. Vasemmistoliitto on äänestänyt niin monesta suuresta ja tärkeästä asiasta liitovaltiomyönteisen kokoomuksen tahdon mukaan että pahaa tekee.

Arhinmäki on varsinkin aiheuttanut monet naamapalmut. Haukkui mm. Soinia hallitusta kasatessa takinkääntäjäksi ja itse on ollut siunaamassa pysyvää vakautusmekanismia, Espanjan pankkitukia yms.

Uskottavuus on pimeän aukon toisella puolen minun silmissäni.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kiitoksia:) Kovasti minä yritän ääntä pitää ja lähden siitä, että myös omilleen pitää voida sanoa ei. Ja EI!

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Sinä kirjoitat hyviä blogeja, kuten tämäkin on. Ja niissä on harvinaista oman puolueen politiikan kritisointia. Ja aihettakin totisesti mielestäni edustamasi puolueen kohdalla on.

Mikäli Vasemmistoliitto eroaa hallituksesta - mitä en oikein usko - ei se vaikuta hallituksen enemmistöön, sille taitaisi jäädä vielä 112 paikkaa.

Eikä kysymys myöskään ole muistin ja vaalilupausten palautumisesta. Kyse on yksinkertaisesti seuraavista Eduskuntavaaleista, jotka alkavat lähestyä.

Hallituksessa päätösten teossa mukana olo alkaa siihen mennessä unohtua ja on "juhlallista" lähteä räksyttämään oppositiosta samoilla teemoilla, mitkä nyt hallituksessa petettiin.

Silkkaa politikointia. Tosin ministerisalkut painanevat aika paljon tässä päätöksenteossa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

En ole itse minkään puolueen uskollinen seuraaja, vaan ennen kaikkea pyrin toimimaan tavalla, joka vastaa omia arvojani ja ajatuksiani. Vasemmistoliitto on minulle vähiten huono, mutta sangen mainio puolue ja toisaalta mielestäni sisäisesti esitetty kritiikki on vähintään yhtä tärkeää kuin muiden narina ja itse asiassa yleensä tärkeämoää. Minulla ei ole minkäänlaista nimeä, tai mainetta ja hyvin vaatimaton asemakin, joten jos haluan että ääneni kuullaan, minun pitää kitistä julkisesti ja saada sitä kautta tunnettavuutta ajatuksilleni sekä kehittää sitä painetta. Vasemmistoliitto on myös moniarvoinen puolue, joka kestää kyllä sisäisen ristivedon.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Toivon kyllä "täysillä", että onnistut.

Toimituksen poiminnat