Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Perussuomalaisia erikoisuuksia ehdokasasettelussa

Viime viikon perjantaina Perussuomalaisten puoluehallitus nimesi  kolme uutta eurovaaliehdokasta. He olivat Juho Eerola, Maria Lohela ja Marko Kulpakko. Aiemmin nimetyiksi olivat tulleet Jussi Halla-aho, Anne Louhelainen, Pirkko Mattila, Pirkko Ruohonen-Lerner, Sampo Terho ja Juha Väätäinen,  Erkki Havansi, Laura Huhtasaari, Ilkka Matinpalo, Piritta Poikonen ja Mauno Vanhala.

Ehdokasasettelu on toki viime kädessä perussuomalaisten oma asia, mutta jos olisin jäsen, tai heidän tukijansa muuten, saattaisin hiukan kummastella puoluehallituksen toimintaan. Kenties jopa jyrkkäsanaisemmin kuin aikanaan suomiessani Vasemmistoliiton menoa.

Perussuomalaisten säännöissä nimittäin sanotaan seuraavalla tavalla:

"Ehdokkaat Euroopan parlamentin edustajien vaaleissa valitaan valtakunnallisen jäsenäänestyksen perusteella, jonka suorittamisesta huolehtii puoluetoimisto. Puoluehallituksen on valvottava jäsenäänestyksen suorittamista ja puututtava asiaan, mikäli rikkomista tapahtuu ja tehtävä korjauspäätökset."

Vaalilaissa todetaan puolestaan seuraavasti:

168 §Puolueiden ehdokkaiden asettaminen

Puolueen ehdokkaat asetetaan puolueen jäsenten kansanvaltaiset vaikutusmahdollisuudet turvaavalla tavalla siten kuin puolueen säännöissä tarkemmin määrätään.

 

Mutta niin se vain taitaa olla, että kyllä kansa tietää-porukka on oppinut maan tavat ja keskittänyt vallan sisäpiiriklikille. Maan tavan mukaan silloin ei turhien pykälien tarvitse antaa haitata. On toki mahdollista, että allekirjoittanut ei vain ole ymmärtänyt näiden sääntöjen ja pykälien hienouksia. Kertokaahan viisaammat, jos tiedätte totuuden.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jos valtakunnallisten jäsenvaalien äänestyslaput täytetäänkin vasta jälkikäteen?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Sääntö pitää lukea niin, että ne jäsenet jotka päätöstä tehtäessä ovat puoluetoimistolla pääsevät äänestämään. Ihan selvä juttu.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Öh?

"Ehdokkaat Euroopan parlamentin edustajien vaaleissa valitaan valtakunnallisen jäsenäänestyksen perusteella, jonka suorittamisesta huolehtii puoluetoimisto. Puoluehallituksen on valvottava jäsenäänestyksen suorittamista ja puututtava asiaan, mikäli rikkomista tapahtuu ja tehtävä korjauspäätökset."

Perussuomalainen käsitys valtakunnallisista jäsenäänestyksistä on tuo?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Joo. Se "valtakunnallinen" tarkoittaa, ettei sattumalta puoluetoimistolla silloin olevilla mamu-jäsenillä ole äänioikeutta. Pitää olla Suomen kansalainen. Säännöissä tarvittavia rasistisia pykäliä on muuten vaikea saada läpi yhdistysrekisteriin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Se on hyvä merkki, että teitä jaksaa kiinnostaa!!

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Tottakai jaksaa. Monestakin syystä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niinhän sitä sanotaan, että mitättömyyksistä ja nollista ei kukaan puhu mitään. Minä olen niin laiska ja mukavuudenhaluinen, että en jaksaisi puuttua esim. Vasliiton ehdokasasetteluihin millään muotoa.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #7

Seppo, kyllä. Kun Perussuomalaiset puhuvat politiikkaa, muut puhuvat meistä. Näin se menee. Antaa itikoiden inistä.

Veli-Pekka, miten teillä vasemmistoliitossa menee? Kuka on saamassa seuravaaksi kenkään Isä Arhinmäeltä? Äänestyskin on kohta tulossa koskien hallituksessa pysymistä. Haluatteko jatkaa siellä köyhien kurittamista vai joko Paavo ois saanu tarpeeksi fyffeä kylttyyriministerinä?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #10

Sanna Antikainen juttelee:

"Seppo, kyllä. Kun Perussuomalaiset puhuvat politiikkaa, muut puhuvat meistä."

Ilman muuta! Tänään perussuomalaiset ovat puhuneet tämmöistä politiikkaa, vieläpä näemmä siellä kotimaakunnassasi.

Seuraavaksi muut sitten voivat taas puhua perussuomalaisista, mutta antaa itikoiden inistä! Näin se menee.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #26

En aluksi ajatellut kommentoida mitään koko blogiin, mutta nyt on ihan pakko. On rotupuhtaudesta huolehtivaa PS-porukkaa kun ei voi käyttää samaa kokoustilaa kuin somalit, vaikka tiloissa ei olla edes yhtä aikaa. Kuitenkin puolueessa öyhötetään kirkkain otsin ettei puolueessa ole sijaa rasisteille. Huh, sanon minä.

Eduskuntavaalien jälkeen saamani yksityinen info Perussuomalaisissa vaikuttavista voimista vahvistuu koko ajan. Toivottavasti tuon suunnan ihmiset eivät koskaan nouse minkään suomalaisen puolueen enemmistöön.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #30

Kaikesta huolimatta katson, että PS jalostuu vähitellen kohti parempaa...

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #26

Tiedät Jussi, että minun kommenttini ja tuo linkkisi asia eivät liity toisiinsa enkä minä liity asiaan millääntavoin. En myöskään tiennyt tuosta ennenkuin sinä tuon tänne linkitit. Ei tuollainen ole politiikkaa. Ja kyllä, minua hävettää tuon esittämäsi Karjalaisen uutisen sisältö :( Ei noin, ei missään tapauksessa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #10

Meillä menee jos ei aivan päin persettä, niin ainakin ei niin kovin hyvin - kiitos kysymästä. Olemme lorotelleet äänestäjiä silmiin ja saavutuksemme ovat suurelta osin kyseenalaisia pl. osinkoverojupakka. Se ei ole kuitenkaan meidän kaikkien vika.

Arhinmäkeä kritisoin itse aikanaan paljonkin, mistä on monta dokumenttia tässä blogissa(kin).

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen Vastaus kommenttiin #46

Koittakaa nyt saada se Arhinmäki pois puheenjohtajan pallilta. Toisaalta, jos tilalle on tulossa Li Andersonin ja Dan Koivulaakson kaltainen, niin ei teillä ainakaan paremmin voi mennä. Vanhat vasemmistoliiton ay-aktiivit ovat ihan järkityyppejä ja heillä on hyviä ja järkeviä mielipiteitä.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #7

Noh noh Seppo. Kun katsoo kirjoituksiasi (lainauksia uutisista), niin lähes kaikkeen tartut, joten et sinä laiska ole ja varmasti tarttuisit tuohon jos vasemmistoliitosta puhuttaisiin samaa.

Mutta kyllä tähänkin asiaan (joka ollut esillä aiemminkin), odottaisin jonkinlaista kommenttia edes puolueelta. Äänestäjänä edellytän rehellisyyttä tai ainakin selityksiä. Jaloilla sitten äänestän jollen muulla.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #7

Se taas ei ole millään tavalla "meiltä" pois. Itsehän toki toisaalta suomin maamme poliittista järjestelmään ja toisaalta ihan henkilökohtaisesti pidän tekopyhistelijöiden paljastamisesta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Seppo!
Kyllä kiinnostaa ja huolestuttaa. Puolueenne uskottavuus on hyvin tärkeä linkki tässä kansalaisten taistelussa liittovaltiokehitystä vastaan.
Siis nimenomaan uskottavuus toi teille viimeeksi ääniä ja olen hyvin kiitollinen siitä, että sekoititte Suomen poliittisen pelin pakkaa - se lienee selvää kaikille, jotka ovat mielipiteitäni lukenut.

VAS on jo mennyttä kauraa. Heille eivät mitkään lupaukset ole pyhiä. Enää.
Sossuille mikään ei ole koskaan ollutkaan pyhää.
Molemmat ovat todellisuudessa Vihreiden ja Kokoomuksen kannalla => Isänmaan itsenäisyys myyntiin!

Toivon edelleen, että taistelette kaikessa, myös sisäisissä asioissa, puhtain kilvin. Ikäväkseni täytyy toki myöntää, ettei tältä enää näytä, mutta vielä tärkeämpää on tuo EU- ja €uro-kysymys, josta saa vain yksittäisten, tosin usean PSläisen vakuuttelut linjan pitämisestä.

Puolueen johdon olisi syytä tulla ulos kuorestaan ja antaa faktat asiasta, eikä taktikoida seuraaviin hallitusneotteluihin saakka.

Ja toivoisin edelleen, että V-P Leino tulisi pois tuosta käärmeenpesästä ja liittyisi sitoutumattomiin toimijiin ja saisi jotakin uutta aikaan.

Henry

Jouko Harjunen

Jäsenäänestyksissä kansanedustajaehdokkaiden nimeämiseksi,
europarlamenttivaaliehdokkaiden nimeämiseksi ja kunnallisvaaliehdokkaiden nimeämiseksi on
vaalikelpoinen sellainen muut tässä pykälässä mainitut vaalikelpoisuuden edellytykset täyttävä
puolueosaston jäsen, joka voidaan asettaa ehdokkaaksi edellä mainittuihin vaaleihin. Tässä
kohdassa mainituissa vaaleissa ja jäsenäänestyksissä puolueosaston jäsen on vaalikelpoinen
sekä jäsenäänestyksissä äänoikeutettu kotipaikkansa perusteella.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Seppo Hauta-Aho on asian täällä nostanut esille.

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1510...

Ymmärtääkseni hän on myös vienyt asiaa eteenpäin aluehallintovirastoon. Asia ei ole mallillaan jos ei pystytä omien sääntöjen mukaan toimimaan. Viime kesän puoluekokouksessa olisi hyvin voitu yrittää sääntmuutosta tältä osin, niin oltaisiin säästytty mahdollisesti näiltä vaikeuksilta.

Menee pohja huutelulta, että eu:n pitäisi noudattaa omia sääntöjään. Ei hyvä.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Jos Halla-aho ei olisi listalla, epäilisin Soinia valkopesusta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Nämä jutut aina jotenkin kummastuttavat ja surettavatkin minua. PS on aika kaukana siitä, mitä se 2011 oli ja kun kuulen sieltä pinnan alta monenlaista muutakin, niin eipä hyvin mene.

"Kansan puolue" on siis mennyt siihen, että joku suljettu porukka päättää asioista ja ehdokkailta vaaditaan paitsi rahaa ja mainetta, niin myöskin (eduskunnan rahoilla hankittuja) taitoja. Tokihan taustalla on pakonomainen tarve saavuttaa oikea jytkyjen jytky, mutta millä hinnalla?

Jään mielenkiinnolla odottelemaan, millainen on eduskuntavaalien ehdokasasettelu. Vähän veikkaan että se tulee olemaan vielä kylmää kyytiä monelle aktiiviselle kansanmiehelle ja -naiselle, joiden työ ja tuki kelpasivat vielä jokunen vuosi sitten.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Lööpeistä päätellen näytti jokunen aika sitten, että ns väärille urille tässä vajotaan. Nyt, onneksi, tilanne on rauhoittumaan päin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jep, toki jokainen puolue on just sen näköinen kuin mitä puolueen jäsenet sen haluavat olevan. Se on vähän sama kuin että jokaisen demokraattisen valtion parlamentti on just sen näköinen kuin mitä äänestäjät äänestävät.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Tältä se tosiaan vaikuttaa...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

On hyvä, jos muiden puolueiden jäsenet valvovat toisia puolueita niiden sääntöjen noudattamisessa - toki huolehtien samalla siitä, että omiakin sääntöjä noudatetaan siinä sivussa. Asia kiinnostaa.
Olikohan esim. Isä Mitro sdp:n MEP-jäsenäänestyksessä kärkiehdokas v. 2011? Hän ei silloin tainnut olla edes sdp:n jäsen? (En tunne sdp:n sääntöjä...)

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Demokratiassa ja avoimessa yhteiskunnassa tosiaan itse kunkin on oltava varpaillaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä blogistin kannattaisi kirjoittaa asiasta täysi sarja: kaikkien suomalaisten puolueiden MEP-kandidaattien ehdokasasettelusta. Sen jälkeen sitten siirtyä EU-komission jäsenten (myös eri ryhmien ns. kärkiehdokkaat) asettelupulmiin.

En halua yllyttää, mutta idea on ns. kutkuttava nyt, kun Persut on tässä jo käyty läpi...

Silloin voisi ilmetä paljonkin epämukavia asioita ja avoin demokratia sen kuin kiittäisi aktiivisuudesta.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #54

Miksi?

Kirjoitan vain aiheista, joihin on erityisen olennaista, herkullista, hauskaa, tai tärkeää tarttumapintaa ja joista itse kiinnostun.

Toki jatkossa(kin) ruodin eri puolueita aivan vapaasti.

Jouko Harjunen

Tässä onkin mielenkiintoinen paradoksi. Muutama prosentti suomalaisista kuuluu puolueisiin jäsenenä. Siis hyvin pieni ryhmä valitsee ne henkilöt, joista enemmistö tekee lopullisen valinnan. Mutta eihän se pelkästään puolueiden varassa tämä demokratia ole. Eurovaaleissa ehdokkaita voivat asettaa myös 2000 henkilön valitsijayhdistykset. Turha siis ruikuttaa jos joku puolue ei ole listoilleen ottanut!

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Muistaakseni noin 7% kuuluu poliittisiin puolueisiin.

Jos kansanvallan yhden reunaehdon pitäisi olla mahdollisuus päästä vaikuttamaan yhteisiin asioihin, on puoluemonopoli ehdokasasettelussa erittäin haitallinen. Tosiasiallista monopolia ei poista se, että muodollisesti on mahdollista kerätä kannatuskortteja tarpeeksi ja päästä ehdokkaaksi. Ehdokkaat eivät näin ole yhdenvertaisessa asemassa äänestystilanteessa jossa vertailuluku lopullisesti määrää valituksi tulemisen eikä pelkästään henkilökohtainen äänimäärä.

Edustuksellisessa demokratiassa on ongelmia, eikä niihin koskaan löydy reaalimaailmassa täysin optimaalia ratkaisua.

Eräs parannusehdotus joka vähintäänkin lisäisi dynamiikkaa eduskuntaan on tässä.

http://uskap.puheenvuoro.uusisuomi.fi/107964-edes-...

Tätä voi käyttää myös eu-vaaleissa. Ehdotus on tietysti utopistinen sillä puolueet eivät monopolistaan luovu.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tämän poliitikot usein unohtavat:
"Muutama prosentti suomalaisista kuuluu puolueisiin jäsenenä. Siis hyvin pieni ryhmä valitsee ne henkilöt, joista enemmistö tekee lopullisen valinnan." (Jouko H.)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Vasemmistolaisille ja demareillekkin löytyy nyt äänestettävä.

Marko Kulpakko.

Tiedän kaverin, ja on sanojensamittainen vaikkei kaikki vielä tunnekkaan häntä.

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/eurovaaliehdoka...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Näyttää olevan hyvä ehdokas!

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Oli vaika ajatella että onko tämä mainostamista, mutta kaitpa täällä saa ehdokkaistakin keskustella.

Ei jää kyllä mieheltä työläisten huolet kyllä huomaamata.
Mutta on pienten yritystenkin asialla, nehän kulkeekin käsikädessä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #23

Tälläisia ehdokkaita tarvittaisiin enemmän ajamaan Suomen asiaa Brysseliin.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #24

Jos olisin vasemmistolainen tai demari, voisin helposti valita Markon. (Pakkoko sitä täällä olis tunnustaa ;) )

Sillä siellä mihin on pyrkimässä, ei oikiasti ole puoluetaustalla väliä.
Tärkeintä on se, että on meidän puolella.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #28

Pois, pois tuo puolueuskollisuus ja -vastaisuus! Aina on valittava paras/vähiten huono suhteuttaen sen puolueen vaaliohjelmaan sekä historiaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä, voisin äänestää.....Perussuomalaiset on saanut hyviä ja luotettavia ehdokkaita ilman jäsenäänestystäkin.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Mua ei vaivaa yhtään se "jäsenäänestys", tässä on tärkeintä että saadaan hyviä ehdokkaita.
Paremmin näköjään ne tuolla tietää, kuin minä olisin edes uskaltanut mennä luettelemaan ominpäin.

Mulla on nyt jopa vaikeuksia valinnan suhteen, runsauden ongelma edessä.
Tällaiseen tilanteeseen en uskonu koskaan joutuvani.
Hyvä niin.

:)

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #29

Toisia vaivaa valehtelu, kähmintä ja sisäpiirin herrasmieskerhojen puuhastelu - toisia tosiaan ei.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #52

Juuri nuo seikat vaivaavat monia EU:n hallinnossa, joten olet asian ytimessä. Jatka pois hyvä veli!
http://sepsaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/153725-mep-...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #55

EU on tosiaan näiden osalta kyllä aivan omaa luokkaansa...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

En ole puolueuskollinen. Äänestän parasta, tai muussa tapauksessa vähiten huonointa ehdokasta. Kaksi asiaa edustuksellisessa demokratiassa on demokratian vastaisia: puolueuskollisuus ja ryhmäkuri.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tässäpä puolueen mies jonka joutaisi lähettää "puhdistumaan" Brysseliin

http://m.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotim...

Pitkästä aikaa sitä ittiänsä

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Just luin tuon. Kyllä taas menee Soinilla hermot. :D

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Älä käännä Antti puukkoa haavassa. Muutenkin on saanut hävetä vähän väliä muutamien ns. poliitikkojen takia. Alkaa tulla jo 90-luvun skiniajat mieleen. Ei hyvä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kiirettä pitää jos haluaa ehdokkaaksi, PS:n eurovaaliehdokkaat ilmeisesti nimetään siinä järjestyksessä missä ehdokkuutta haetaan:

Perussuomalaisten puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon mukaan Perussuomalaiset ei ole järjestänyt jäsenäänestystä. Puoluehallitus päätti viime keväänä laajentaa jäsenistönsä oikeuksia siten, että jokainen voi hakea ehdokkuutta EU-vaaleissa. Asiaa käsiteltiin myös puoluevaltuuston kokouksessa. Slunga-Poutsalo ei toiminut vielä silloin puoluesihteerinä.

– Emme ala rajoittamaan jäsenten yhdenvertaisia mahdollisuuksia jäsenäänestyksillä EU-vaaleissa, Slunga-Poutsalo perustelee Verkkouutisille.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/PS%3An%20pu...

Puolueen ja valitsijayhdistyksen tulee toimittaa ehdokaslistansa (ehdokashakemuksensa) Helsingin vaalipiirilautakunnalle (yhteystiedot) viimeistään 40. päivänä ennen vaalipäivää ennen kello 16.

http://www.vaalit.fi/21667.htm

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Seija, lukasin tuosta vaalit.fi linkistä kelpoisuusehdot ehdokkuudelle ja niiden perusteella mielestäni on PS toiminut. Ehdokkuudet näyttäisivät määräytyvän EU-vaalisääntöjen mukaisesti, nähdäkseni ensisijaisesti. Siis kaikki ehdokkaiksi halukkaat voivat ilmoittautua, joista sitten kukin puolue/puolueyhdistys nimeää ne max. 20 ehdokasta.

"Ehdokkaita europarlamenttivaaleissa voivat asettaa
1) puoluerekisterissä olevat puolueet sekä
2) äänioikeutettujen perustamat valitsijayhdistykset."

Mikäpäs on oma mielipiteesi?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sirpa, onko esim. Perussuomalaiset -sivuilla julkaistu päivämäärä, tai muuten tiedotettu mihin mennessä on ilmoittauduttava?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #36

Entiedä onko jotain päivämääriä. Yritän googlata jospa löytyisi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #36

"Ehdokkaaksi voi vielä ilmoittautua. Viimeinen takaraja ehdokkaaksi haluaville on vuodenvaihteeseen mennessä, koska EU-vaalit käydään 25. toukokuuta, Sinisalo opastaa." Lehdestä (pdf) kopioitu tekstin kappale. No sivun numero pääsi jo unohtumaan, mutta ei ole kovin suuri vaiva hiirellä vyöryttää sivuja.

Lehdestä löytyy vielä Sinisalon yhteystiedot kiinnostuneille.
Saattaahan noita ilmoituksia olla muuallakin, mutta tuossa nyt ainakin yksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #39

Löytyi se sieltä, s. 18. Mm.:

Halukkaiden on täytettävä tarkat
kriteerit ja lopullisen päätöksen
ehdokkaaksi asettamisesta tekee
puoluehallitus.

Tuo lehdessä julkaistu vain vahvistaa sen ettei ehdokasasettelu ole PS:n sääntöjen mukainen:  

ehdokkaat Euroopan parlamentin edustajien vaaleissa valitaan valtakunnallisen jäsenäänestyksen perusteella, jonka suorittamisesta huolehtii puoluetoimisto.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Nämä ovat siksi hyvin koomisia kirjoituksia, että kuvitellaan tietävänsä kaikki asiat, mm. mitä perussuomalaisten piirijärjestöissä tapahtuu. Eihän niistä niin isoja otsikoita tule kun kyseessä on PS sisäinen asia ja sitä hoidetaan paikallisyhdistysten sekä piirien kautta. Koska tällaista tietoa harvemmin muutenkaan julkisuudessa liikutellaan, niin blogisti kuvittelee olevansa asiasta perillä.

Uskon kyllä perussuomalaisten noudattavan omia sääntöjään, vasemmistoliittoon en vastaavassa tilanteessa luottaisi (kuten ei kirjoittajakaan).

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

.>) Laki ei perustu uskoon.

Vai toivotko, että esitys/hakemus hylätään?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Jos jäsenäänestys olisi järjestetty, siitä olisi varmaan jostain saatu tietoa?

Jonas Hellgren

Luulisi persujen tarkastaneen että ehdokasasettelu on sääntöjen ja lain mukainen, muutenhan voisi käydä niin ettei keskusvaalilautakunta hyväksy yhtään heidän ehdokastaan. Mikä tietenkin voi olla joillekin erittäin toivottavaa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Persujen luulisi tehneen monta muutakin asiaa aikanaan ja lain mukaan.

Toimituksen poiminnat