Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Tästä Stasi vain unelmoi

  • Stasi ei koskaan saavuttanut sellaista toimintakykyä, joka Suomen viranomaisilla voi pian olla, Kuvalähde: Wikipedia
    Stasi ei koskaan saavuttanut sellaista toimintakykyä, joka Suomen viranomaisilla voi pian olla, Kuvalähde: Wikipedia

Viime päivinä on kovasti puhuttanut hanke tieliikennemaksuista. Asiaa pohtineen työryhmän mukaan Suomi tulisi jakaa kahteen maksuvyöhykkeeseen. Tiheimmin asutuisissa osissa maata ajokilometri maksaisi kuusi senttiä, haja-asutusalueilla maksu olisi kolme senttiä. Kuningasidea olisi tarkoitus toteuttaa GPS-valvonnan avulla. Pakollisen sellaisen, tietenkin.

Nyt voisin mussuttaa jotain siitä, miksi emme vain verottaisi (lisää) polttoainetta ja asettaisi tietulleja ja vaikka sun mitä ilman tarvetta kytätä yksittäisten ihmisten menoja, mutta jätän sen väliin ja totean, että vilkaistaanpa, mitä kaikkea on jo tapahtunut ja mitä suunnitelaan tämän lisäksi.

Nykyään uusissa passeissa on biometriset tunnisteet ja kun uudistusta ajettiin läpi, todettiin ettei rekisteriä käytettäisi yhtään mihinkään muuhu. Kun järjestelmä oli luotu, poliisivoimat ja sisäasianministeriö alkoivat kuolata rekisterien perään. Vuonna 2010 puoli miljoonaa ihmistä oli jättänyt sormenjälkensä viranomaisten huomaan. Mutta eihän meillä lainkuuliaisilla kansalaisilla ole mitään pelättävää, eihän?

Tämän ohella poliisia syyhyttää rikollisten ja rikoksista epäiltyjen DNA rekisteri. Vuoden 2004 lopussa oli vajaat 20 000 rekisteröintiä, vuonna 2010 jo 100 000 ja viime vuonna päästiin jo vajaaseen 130 000:een. Eihän siinä mitään, mutta joku voisi kysellä epäiltyjen oikeuksista. Lisäksi poliisit luottavat itse systeemiin (kontaminaatioriskeistä huolimatta) niin reippaasti, että alle 10 % on tähän mennessä vapaaehtoisesti antanut näytteen. Poliisivoimat toki mehustelevat ajatuksella siitä, että kaikista suomalaisista otettaisiin näyte. Ja taaskaan lainkuuliaisilla kansalaisilla ei olisi mitään pelättävää. Ei tietenkään, miksipä me poliisin kanssa ongelmiin joutuisimme.

EU:n Komissio puolestaan suunnittelee, että kaikkiin autoihin pitäisi asettaa kamera. jonka avulla valvottaisiin nopeusrajoitusten noudattamista ja sen lisäksi voitaisiin harkita pakollista nopeusrajoitinta.

Tämän ohella poliisi on viime aikoina pyytänyt lisävaltuuksia telekuunteluun, valeostoihin sekä on vaatinut oikeutta asentaa vakoiluohjelmia ihmisten koneisiin, minkä ohella Oikeusministeriö on tehnyt ehdotuksen uudesta rikoslainpykälästä, joka tulee avaamaan oven jokseenkin DDR-henkiselle mielivallalla. Uutisointi hankkeesta kertoo olennaiset asiat.

Ehdotuksen mukaan rangaistavaa olisi hankkia koulutusta terroriteon tekemistä varten esimerkiksi räjähteiden, aseiden taikka myrkyllisten aseiden valmistuksessa tai käytössä. Rikollista olisi myös se, jos "muulla vastaavalla tavalla" hankkii terrorismiin soveltuvaa koulutusta, kuten esimerkiksi tietoteknisten taitojen opettelu, tai vaikkapa lentokoneen ohjaamisen opetteleminen. Sokerina pohjalla on se, että poliisi saisi laajat valtuudet käyttää salaisia pakkokeinoja. Puhelinkuuntelu, peitetoiminta ja muuta sen sellaista siis. Ja ihan "syytä epäillä"-perusteella. Supon ylitarkastaja Tuomas Portaankorva ei meinaa ymmärrettävästi pysyä housuissaan, kun miettii mahdollisuuksia, jotka tämä avaa. Mutta meitä kunnon kansalaisia tällainen ei tietenkään huolestuta, vaikka rikossyytteen nostamiseksi ei tarvita konkreettisia todisteita siitä, että jotain ollaan oikeasti tekemässä, vaan taitojen ja välineiden hankinta riittää, kun jostain lisätään ripaus epäilystä. 

Eikä meidän tarvitse huolestua,  vaikka suurin osa meistä kantaa kännyköitä koko ajan mukanaan ja kolme neljännestä maksaa ostoksensa kortilla. Se missä olemme, mitä ostamme ja kenen lähettyvillä vietämme aikaa, eihän siinä mitään salattavaa ole. Ja vain rikollisten on syytä olla huolissaan.

Kunnon kansalaisilla ei ole siis mitään pelättävää. Sen tiesi Stasikin. Mutta kuten Benjamin Franklin totesi, sellaiset ihmiset jotka ovat valmiita luopumaan väliaikaisen turvallisuuden nimissä vapaudestaan, eivät ansaitse vapautta eivätkä turvallisuutta.

 

 

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Se vuosittainen autoverokin piti olla vain väliaikainen.
Poliisihan haluaa vain samat oikeudet henkilöseurantaan ja vakoiluun kun kaupallinen media jo kiristää tai lahjoaa itselleen palvelun käyttäjän
suostumuksella.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ainahan ne. Valitettavasti byrokratian/valtiovallan toiminta on tyypillisesti hirttosilmukankaltaista - kiristyy, kiristyy, mutta ei löysty, ellei katkaista.

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Edelleen ihmetyttää miten olet Vasemmistoliitossa ;) Oivaa tekstiä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Onhan se nyt jokaisen järkevän ihmisen mielestä aivan hanurista.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Koska Vasemmistoliitto on vähiten huono;)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Hyvä kirjoitus, erityiskiitos siitä ettet onnistunut ymppäämään persuja syypääksi näihinkin vedätyksiin.

Sanon tämän siksi, että kaikki, mitä tässä maassa ja sen lainsäädännössä tapahtuu, yritetään nykyisin monissa kyhäelmissä vierittää heidän syykseen. Koska ovat olleet oikeassa tukipaketeista jo melkein kohta neljä vuotta.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

En minä jaksa persuja syytellä, jos siihen ei erityistä aihetta ole.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minua ei miellytä sekään, että kaikki sähköpostini luetaan tiukalla seulaalla. Onks loppujen lopuksi mitään ero onko itse siihen suostunut tai se tapahtuu viranomaisten toimesta ilman suostumusta?
Paikantamiseen en ole huokuttamisesta huolimatta antanut lupaa, mutta sitä voi nykyiselläkin lainsäädänöllä poliisi tehdä ilmankin suostumustani.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Niin, listaahan olisi voinut toki laajentaa.. kokonaiskuva on kyllä monella tavalla ilkeä.

Olavi Lehto

Turvakielloilla pitäisi suojella uhkausten kohteeksi joutuneita, mutta heiltäkin Kela vaatii maistraatin osoitteen .. joten mitä hyötyä on ko. turvakieltolaistakaan?

Autoverotus on nytkin jo liian isoa. Pitäisi päinvastoin pudottaa autoilun verotusta Saksan suuntaan niin uusissa autoissa kuin bensaverossakin.

Valvontasysteemi stasi-tyyliin pitää torpata alkumetreilleen joka puolueessa

Ollilan hanke on suoraan NKVD-aikojen täyttymys

Olavi Lehto Tampere

Toimituksen poiminnat