Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Tuulivoima pumppasi ennätystuloksen veronmaksajien kukkaroista

Suomalaisen viherpestyn feodaalikapitalismin kärkihanke, tuulivoimaa etenee hyvällä vauhdilla. Turun Sanomien mukaan vuoden 2013 ensimmäiseltä neljännekseltä syöttötariffijärjestelmän mukaisia tukia maksettiin yli 6 miljoonaa euroa tuulivoimalla tuotetulle sähkölle. Kun tuulivoimaloita on järjestelmässä tällä hetkellä peräti 17, on yhden voimalan saama keskimääräinen tukisumma yli 300 000 euroa ensimmäisen vuosineljänneksen osalta.

Ei ole ihme, että into rakentaa uutta tuulivoimaa on kova. Jokainen pyörähdys ja kierre käy veronmaksajien kukkarolla. Näin kansalaiset tosiasiallisesti laitetaan maksamaan veroa yksityisille yrityksille. Ei ole kummakaan, että monella on kiire rakentaa äkkiä ja mahdollisimman paljon tuulivoimaa, jotta vispilät saadaan pumppaamaan veronmaksajien rahoja osakkeidenomistajien kukkaroihin.

Kainuuseenkin suunnitellaan yli kahta sataa uutta tuulivoimalaa ja miksei suunniteltaisi, kun parempaa tapaa kupata veronmaksajien rahoja ei taida olla kukaan keksinyt. Arvioiden mukaan yhden megawatin voimalan rakentaminen maksaa hiukan yli 1 200 000 euroa, mutta koska suurin osa voimalan tuotosta perustuu veronmaksajien rahojen pumppaamiseen, tuottaa jotensakin pyörivä vispilä omistajalleen satoja tuhansia tukiaisten muodossa. Sijoitetun pääoman tuotto on aika makoisa siis.

Loistavaa toimintaa. On hienoa, että maahamme rakennetaan elinkeinoa, jonka kannattavuus on jatkuvien massiivisten subventointien varassa. Pitäisiköhän Kajaanin rakentaa oikein kunnon puistot tuonne vaarojen kupeeseen? Pari tukemaan teatteria, yksi runoviikkoja varten, jokaiselle koululle oma....

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Saatanallista meteliä nämä meikäläisen asuinsijalla pyörivät myllyt ainakin pitävät.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"Se on rahan ääni se."

http://docs.wind-watch.org/Swinbanks-NASA-Langley-...

"The purpose of this email is to make clear that a comprehensive understanding of wind-turbine
noise and its effects was established by thorough NASA research, over 20 years ago."
Tällä sähköpostilla on tarkoitus tehdä selväksi, että kokonaisvaltainen käsitys tuulivoimaloiden melusta ja sen vaikutuksista perustuu perusteelliseen NASA:n tutkimukseen, joka tehtiin yli 20 vuotta sitten.

Yllä sähköpostitse käytyä keskustelua tuulivoimaloiden melusta ja sen vaikutuksista. NASA ei kertonut kuitenkaan raportissaan, että kyseessä olisikin rahan ääni? Tutkimustulokset vaiennettiin rahalla, näin se menee!

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"Se on rahan ääni se."

http://docs.wind-watch.org/Swinbanks-NASA-Langley-...

"The purpose of this email is to make clear that a comprehensive understanding of wind-turbine
noise and its effects was established by thorough NASA research, over 20 years ago."
Tällä sähköpostilla on tarkoitus tehdä selväksi, että kokonaisvaltainen käsitys tuulivoimaloiden melusta ja sen vaikutuksista perustuu perusteelliseen NASA:n tutkimukseen, joka tehtiin yli 20 vuotta sitten.

Yllä sähköpostitse käytyä keskustelua tuulivoimaloiden melusta ja sen vaikutuksista. NASA ei kertonut kuitenkaan raportissaan, että kyseessä olisikin rahan ääni? Tutkimustulokset vaiennettiin rahalla, näinkö se menee?

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Vaikka olisi suhteellisen pienikokoinen tuulimylly, on ääni 100m.lähempänä lähes sietämätön.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

On noita tullut kuunneltua, ei ne hiljaisia ole. Käsittääkseni melutasojen rajat menevät ihan muun liikenteen/toiminnan mukaan, eli aika kovaa mökää saavat pitää.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Itse en ole noin lähellä tuulivoimalaa ollut, mutta matalataajuusmelusta olen kaivellut tietoa...

Meluhaitta on huomattavasti suurempi mitä enemmän tuulivoimaloita on yhdessä ryppäässä. Kts. http://issuu.com/byggteknikforlaget/docs/byggtekni... ja http://randacoustics.com/wind-turbine-sound/wind-t...

Tässä vielä viranomaisten selvitystä tuulivoimasta lähtevään meluun.
http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=146...
Luulisi, että Inkoon, Haminan ja Porin tapaukset olisivat opettaneet viranomaisillekin edes jotakin.
"Yksittäisen tuuliturbiinin tai tuulivoima-alueen synnyttämän melun vaihteluvoimakkuuden (amplitudimodulaation) määrittämiseen ei tällä hetkellä ole käytettävissä standardoitua menetelmää."
Tälaisenkin melun mittaamiseen olisi panostettava ennen kuin ryhdytään rakentamaan nykyisin jo yli 200 -metrisiä tuulivoimaloita suuriin ryppäisiin, alle kymmenenkin tuulivoimalan hankkeet aiheuttavat peruuttamatonta vahinkoa ympäristössään, asutusalueiden lähettyvillä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #15

Kannattaa käydä kuuntelemassa. Ei ne todellakaan mitään hiljaisia ole. Toki tuuli voi niiden melua vaimentaa, mutta sopivan rauhallisella tuulella ne on kyllä melkoisia. Tosin ainakin itse turrun taustameluun hyvin, ettei se varmaan minua haittaisi, mutta joka niitä hiljaisiksi väittää, puhuu höpöjä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #19

Olen ymmärtänyt, että tuulivoimalat voivat olla melkoisen hiljaisiakin läheltä, juurelta kuunneltuna? Jos on vielä muuta melua ympärillä, keskustelun ääntä yms., keskittyminen tuulivoimalan meluun saattaa herpaantua? Toinen tilanne saattaisi olla kun on kauempana tuulivoimalan sivulla, siis ei edessä eikä takana, jonne väitetään häiritsevän melun kulkeutuvan voimakkaana?
Toinen asia on matalataajuusmelu, joka kantautuu pitkälle ja myös esteettä sisätiloihin, ikkuna ei olisi mikään este.
Saadaanko näistä asioista mitään informaatiota ennen rakentamista, on lähinnä kysymys?
En tiedä onko täällä päin muita kuin vain 1 MW:n voimaloitakaan. Nythän esim. Porin Peittoonkorpeen on tilattu Espanjalaisia Gamesan 4,5 MW:n voimaloita 15 kpl:tta, olisivat lähimmillään asutusta noin 4-500 metrin päässä ja lisäksi työpaikkoja lähistöllä. Porissa kirjoitettiin lehdessä niiden olevan hiljaisempia kuin pienet tuulivoimalat, kun propelit pyörivät ylhäällä, pyyhkäisykorkeus 204 metriä. No rakennusluvat saatiin ilman valituksia, kerrottiin. Lähistöllä mm. (rky 2008) valtakunnallisesti arvokkaita kohteita vain jonkun kilometrin päässä, merikotkan pesintääkin oli sopivasti häiritty aikaisemmin...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #23

Se nyt riippuu "hiljaisen" määritelmästä. Oma havaintoni on, että läheltä kuunnellen melu voi olla "yllättävän kovaa" ja kyllä se kantautuu aika kauas. Nimenomaan sellainen matala humina. Mutta häiriöksi kokeminen on asia erikseen. Itsellä huutaa malamuutti ikkunan takana harva se päivä, enkä edes asiaa yleensä huomaa, mutta joitakin voi jo taustahumina siepata suuresti. Mutta joka tapauksessa voimalat eivät ole lähimainkaan äänettömiä ja tuonne 400 - 500m päähään kuuluu aivan varmasti yhtä sun toista, joskin itse vertaisin tilannetta yleismeluun eli jos vieressä on jo vilkasta tietä/tms, niin tokkopa noista melun osalta varsinaista haittaa on.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #24

Uskon asian olevan juuri noin kuin edellä kerroit. Asiaan liittyy vielä monet kesäasukkaat aina ulkomaita myöten, joille ei ole kerrottu mitään 1 km päähän tulevista voimaloista. Nyt ympäristöministeriön määräyksien/suositusten mukaan decibelirajana sovellettaisiin alhaisempaa 35 dBA:n rajaa vapaa-ajan asukkaat kyseessä ollen. 35 dBA:n raja suojaetäisyydelle saattaa helposti matalataajuusmelu huomioituna ja mitattuna venyä useaan kilometriin, jopa 7 km:iin, varsinkin kun on usean kymmenen tuulivoimalan ryppäästä kysymys. Kierretäänkö ympäristöministeriön säädöksiä sallitun melun alarajojen suhteen avoimesti, vai pysäytetäänkö voimalat kesäasukkaiden saavuttua, että rauhallisuutta, hiljaisuutta kaipaavat kesäasukkaat voisivat nauttia merenrantamaisemistaan? Kesällä tarvitaan vähemmän sähköä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #25

Jos hankkeet toteuvat suunnitellussa laajuudessa, näitä selvitellään aivan varmasti oikeudessa... Koettu haitta ja niiden korvaaminen, kun ovat kaikkea muuta kuin selviä juttuja.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #26

Näin on, kesäasukkaat ovat mielenkiintoisia, esim. täällä puuttuivat viikonloppuna Satakunna Kansan kirjoituksessa Luvian Lemlahden hankkeeseen, vaikka kesämökit ovat yli kolmen kilometrin päässä kaavailluista tuulivoimaloista, sekös paikallisia asukkaita ihmetytti!

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

http://video.wind-watch.org/Barbara-Ashbee-Intervi...

Suomella olisi vielä mahdollisuus puhaltaa pilliin ja keskeyttää tuulivoimarakentaminen ihmisille ja eläimille haitallisena. Haitoista on ollut tutkimustietoa saatavilla jo yli 20 vuotta.

Pohjoisosissa Hollantia tuulivoimaloiden rakentaminen on jo kiellettyä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ihmisille ja eläimille haitallisuus on taloudelliselle toiminnalle aika tavanomaista ja voisi olla jopa hyväkstyttävääkin, mutta tämän ongelmat tiivistyvät muutamaan kohtaan.

- Ne luovat jälleen yhden feodaalikapitalistisen palasen talouteemme. Tällaisen toiminnan taloudellinen kannattavuus perustuu verotusoikeuteteen. Pahimmillaan yli kolme neljännestä tuloista voi tulla veronmaksajilta.

- Hintansa takia tuulivoima ei ole kannattava muoto ympäristön eikä teollisuuden kannalta. Kaikki häviävät.

- Ne kuluttavat kohtuuttomasti yhteiskunnan resursseja, jotka voisi käyttää PALJON tehokkaammin. Nyt puhumme pikkurahoista, mutta jos edes merkittävä osa 2015 mennessä valmistuvista hankkeista totetuu, kyse ei ole pienistä rahoista.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Lisäksi tuulivoimaloiden matalataajuusmelu lisääntyy puustoisessa ympäristössä, isoissa ryppäissä rakennuttuna haitat vielä korostuvat pieniin ryppäisiin verrattuna. Kts. http://issuu.com/byggteknikforlaget/docs/byggtekni...

Talojen eristämisistä tulee lasku tuulivoima-alueiden lähistön asukkaille.
Puutalot olisivat huonoimpia tuulivoimamelulta eristämistä ajatellen. Meluhaitta leviäisi kauas, mikäli ympäristöministeriön säädöksiä/suosituksia tuulivoimamelulle noudatettaisiin ja mitattaisiin ohjeiden mukaan, ns. turvaetäisyydet venyisivät useisiin kilometreihin, nykyisin sovelletaan tuskin 1 kilometrin etäisyyttäkään. Siis ongelmia on luvassa! Ja oikeudenkäyntejä!

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Epäilemättä. Ainakin jos myllyjä alkaa nousta vähänkin tiheämmin asutetuille alueille..

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Luvialla on 3 500 asukasta tuulivoimaloiden ympäröimänä, mikäli kaavaillut tuulivoimalat nousevat (35+17+10?) 1 kilometrin etäisyydellä asutuksesta.
Tosi hankala tilanne. Rikos?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Tuskinpa nyt rikos kuitenkaan, mutta korvausvaatimuksia haitoista saattaa tulla, jos eivät saa äänihaittoja kuriin [mitä epäilen]. Tosin onhan noissa voimaloissa isoja eroja, sen on korvamääräisestikin huomannut.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Puhallusvoimalaitosten aika on kohtapian ohi,
jahkapas tällaistakin sisältävä patenttihakemus saa lainvoiman:

"EXAMPLE 10 [0358] Reaction material for the thermal- energy producing system was prepared from the following constituents. Nickel nanopowder (40 g) having an average particle size of 10 nm was mixed with 10 g of multiferroic bismuth ferrite BiFe03 crystallite powder having particle size range of about 100 nm - 1000 nm. BiFeOs crystallite powder was prepared by mechanically crushing commercial BiFeOs sputtering target to powder. The precursors for the catalyst enhancing the formation of Rydberg matter comprised 85 wt% iron oxide Fe203, 12 wt. % potassium hydroxide KOH and 3 wt% aluminum oxide AI2O3. The precursor mixture was heated to 400 - 450 °C in the presence of hydrogen gas to form Fe304:K20,Al203. The calcined catalyst powder was then mechanically crushed to catalyst nanopowder that had particle size range of about 10 - 100 nm. About 2.0 g of the catalyst nanopowder was added to the Ni - BiFe03 mixture and the powder mixture was placed to the reaction cartridge."

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Nyt ei riitä auringon sulattamien aivojen kompetenssi: saadaanko suomeksi?

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Uuden energian kemiaa siinä selostetaan.
Katsotaan syksymmällä, Suomi voisi halutessaan olla energiavallankumouksen veturi.
Jos poliitikot näin haluaisivat, äkkiä keksintöä tukevien teollisuudeosien ylosnosto käyntiin.

http://www.lenrnews.eu/lenr-summary-for-policy-mak...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #27
Ari Lotvonen

Järkyttävä määrä noita myllyjä ollaan pystyttämässä. Hyvä bisnes!

Nouseeko kotiseudullesi jättimäisiä tuulimyllyjä? Katso kartalta:
http://yle.fi/uutiset/nouseeko_kotiseudullesi_jatt...

Jos olisin maanomista ja mun maalle tulisi tuulivoimala, en tietenkään vastustaisi. Saisin niin hyvät vuokratulot, ettei töitä enää tarvitsisi tehdä. Enkä kalliista sähköstä valittaisi, saisinhan vain isommat vuokratulot.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Niin, siis monellehan tämä tarkoittaa mahtavia mahdollisuuksia tehdä rahaa. Ihan oikeasti mietin, että voisiko kunnalliset toimijat rakentaa tällaisia verorahapumppuja, vai olisiko moisen ehdottaminen aivan moraalitonta:D

Kokonaistaloudellisesti aivan hanurista siltikin.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Saksassa ihmiset maksavat jo useita satoja euroja per kotitalous ekosähkön subventioita.

Saa nähdä kuinka kauan? Suomen ei tarvitse kaikessa matkia muita maita eikä olla etulinjassa kaikkien hypejen perässä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Jep, aurinkoenergia on siellä varsinainen talouskatastrofi.

Toimituksen poiminnat