Majakat: nuo liekehtivät surmanloukut

Liikennevirasto käynnisti toukokuun lopussa 47 majakan ja merimerkin turvallisuustarkastukset, joiden myötä on saatu suljettua jo neljä majakkaa, jotka eivät täyttäneet turvallisuusmääräyksiä. Toisin sanoen 100 % tarkastetuista on pistettty säppiin samoin tein, koska ne ovat kuulemma vaarallisia. Sama kohtalo uhkaa suurinta osaa muistakin majakoista, joissa voidaan vierailla, sillä niistä puuttuvat muun muassa hätäpoistumistiet.

 

Tällainen toiminta uhkaa rakennusperinnön säilymistä, sillä vierailukiellon myötä paikkojen käyttö matkailussa ei enää onnistu. Toisaalta kalliisin remontteihin ei ole varaa ja rahaa tuskin ollaan kieltolappusten mukana jakamassa. Museovirastoa ei tietenkään oltu informoitu asiasta ja liikenneviraston osastot jatkavat iskujaan, jahka selviävät juhannuskrapuloistaan. Tavoitteena on ilmeisesti sulkea mahdollisimman moni majakka näin matkailusesongin aikaan, jotta viranomaismielivallan vaikutus saadaan maksimoitua. Museoviraston kanssa palaveerataan sitten syksyllä.

 

Kaiteet kaikkialle-liikettä edustavat viranomaiset määräyksineen alkavat saavuttaa jo kafkamaisia mittasuhteita. Mitähän poloisille tapahtuisi, jos heidät pistettäisiin hoitamaan asiat kuntoon vaikkapa Roomassa? Kaiken lisäksi tällaiselle sääntöidiotismille ei oikeastaan ole tarvetta, sillä rauhan aikana ei ole tapahtunut ainuttakaan tulipaloa, jonka takia vaikkapa hätäpoistumisteitä olisi tarvittu. Vaikka neljä majakkaa suljettiin heti vaarallisuuden takia, ei ruumiita ole pahemmin tullut muutenkaan. Mutta kuten olemme monesti nähneet, todellisuus ja historia eivät ole kuin hidasteita, kun viranomaiset alkavat ratkoa maamme ongelmia.

 

http://www.hs.fi/kotimaa/a1371957719402?jako=40ce1459363024a6b88771f0205…

vpleivo
Vasemmistoliitto Kajaani

Marcus Aurelius, Seneca, Thomas Jefferson, George Washington, Jeesus ja John Stuart Mill olivat kovia kavereita.
Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com
Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu