Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Jos onnistuminen on tätä, mitä olisi epäonnistuminen EU-neuvotteluissa?

Pääministeri Jyrki Katainen kehui EU:n budjettineuvottteluita onnistuneiksi. Huippukokouksen tuloksesta hän kertoi Uudessa Suomessa, että

"Suomen tavoitteena oli lisätä kasvua ja kilpailukykyä tukevia painotuksia, kuten tutkimusrahoitusta. Halusimme myös varmistaa, että Suomen maksuosuus on kohtuullinen muihin samankaltaisiin maihin verrattuna. Onnistuimme molemmissa tavoitteissa"

Nyt kun tomu on hiukan laskeutunut, voimme jo tehdä tuloksesta muutaman havainnon.

  • Suomen nettomaksuosuus kasvaa noin 200:lla miljoonalla eurolla. Ennätykset paukkuvat siis.
  • Harvaan asuttujen alueiden erityistuki laskee. Torjuntavoitto toki, kun se ei laske niin paljoa kuin pelättiin, mutta kyllähän tuo vajaan 15% leikkaus kirpaisee.
  • Vuosina 2007 - 2011 EU-maksut olivat keskimäärin 0,22% bruttokansantulostamme. Vuosille 2014 - 2020 se paalutettiin lukemaan 0,31 %. 
  • Suomi jäi Pohjois-Euroopan ainoaksi maaksi, joka ei saa jäsenmaksuhelpotuksia. Tanska ja Ruotsi onnistuivat tällä kertaa sellaiset itselleen koijaamaan, mutta maathan ovat toki muutenkin onnistuneet, sillä eurokriisi ei ole niitä kolhinut samalla tavoin kuin Kataisen luotsaamaa Suomea. 
  • Nyt Suomi maksaa siis Saksan, Itävallan, Tanskan ja Ruotsin sekä Ison-Britannian maksuhelpotuksia. Mutta onhan meillä varaa! Olisihan tuohon listaan saattanut tulla vielä enemmänkin lisää maita, jos pääministerimme ei olisi onnistunut. Nyt lista ei pidennyt aivan mahdottomasti.
  • Vaikka Katainen kehaisi onnistuneensa, niin EK lyttäsi nimenomaan väitteet budjetin kilpailukykyä vahvistavasta puolesta. Toki tutkimusrahaa saatiin, mutta kriitikko voisi suhtautua asioihin nuivasti, sillä nettomaksumme kasvoivat reippaasti ja ei niitä rahoja taikakirstusta saada. Joka sentti on poissa jostain, veronkorotuksella nyhdettyä, lisävelkaa, leikkauksia ja/tai yhteisen omaisuuden myymistä. Taskusta taskuun siirtelyllä samalla, kun osa karisee matkan varrelle, ei tehdä tehokkaita sijoituksia.

Kyllä tuo kovasti haiskahtaa kokoomuslaiselta vaalivoitolta. Kaikilla mittareilla turpiin, mutta hymy ei hyydy. Mutta hyvä se on tietää, että tällaista on onnistuminen. Sus´siunakkoon, mitä olisi tapahtunut, jos nyt oltaisiin epäonnistuttu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Todella Kokoomus on osoittanut Jyrkin voimalla että kuulumme maailman eliittikansaan luovuttamalla valtaa kuin sen lisäksi Suomen kassaholvin EU;n syliin jaettaviksi "mitenkukinhoitaamaille" !

Onni on sanoinkuvaamatonta peliä kansan taustapeileistä ja vielä kun maamme huutaa uudistuksen nimeen että tällä menolla Suomi saa olla anomassa lankettia EU:lta omiin menoihinsa.

Sus siunatkoon mitä jos oltais epäonnistuttu - ja palattu ihan vaan omiin ympyröihin omissa mittakaavioissa - velkavankeutta pahempaa ?
Vaalivoitot ehdoitta politiikkaa !

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Näinhän se vähän on tosiaan ollutkin..

Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

Toivottavasti ainakin ruoka-apu lisääntyy kun meiltä rahat loppuu.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ellen väärin muista, niin tuolta osin alettiin tinkiä jo aiemmin, mutta..

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Toimituksen poiminnat