Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Maltti on valttia myös ääriryhmien vastustamisessa

  • Maltti on valttia myös ääriryhmien vastustamisessa

 

Jyväskylän kirjastoepisodin myötä on käynyt yhä suuremmalle joukolle selväksi, että väkivaltainen äärioikeisto aktivoituu maassamme, eikä kyse ole yksittäisestä tapahtumasta. Huvittavinta (ja ainoa naurunaihe) episodissa oli se, millaisen reaktion se aiheutti kansallismielisellä suunnalla. Tapahtunutta pyrittiin usein selittämään joko sillä, että kyseessä oli itse asiassa vasemmistoryhmien oma operaatio/markkinointikikka, tai sitten selittelijät alkoivat nikotella jotain siitä, kuinka myös vasemmistoryhmät ovat joskus jossain syyllistyneet vähän vastaavaan, tai paljon pahempaan. Lisäksi monet puhuivat kummallisuuksia Suomessa toimivista väkivaltaisista vasemmistoryhmistä. Suuri yllätys olikin, kun varmistui, että ainakin yksi kirjallisuuskriitikoista oli Suomen Vastarintaliikkeen aktivisti.

 Pohjat selittelyissä pisti Kansallinen kivääriyhdistys, jonka kannanotossa kirjastolla olleesta tilaisuudesta tehtiin provokaatio. Yhdistyksen puheenjohtaja Runo Kurko totesi tapahtuneesta, että.. 

” Yksityisiä kansalaisia ei voida laittaa järjestyksenvalvojiksi. Jos laitetaan, silloin provosoidaan. Tässä on provokaatio juuri sen vuoksi…järjestyksenvalvontaan käytettiin henkilöitä, jotka olivat rähinöitsijöitä myös. On provosoitu ja saatu aikaiseksi komea tilaisuus, jolla tätä kirjaa sitten mainostetaan.”

Ilmeisestikin Kurko on sitä mieltä, että puukoin ja pulloin varustautuneet  kirjallisuuskriitikot olisi pitänyt päästää tilaisuuteen paikalle. Samoilla linjoilla oli toki muuan perussuomalainen kansanedustajakin.

Näin aseita omistavana ihmisenä minua kyllä syljettää NRA, joka yrittää esiintyä aseenomistajien etuja ajavana järjestönä. Tuollaiset tekevät vain hallaa. Parempi olisi, kun olisivat vain hiljaa ja keskittyisivät hinkkaamaan värkkejään. Tai sitten tekisivät sitä, mitä varten ovat kuulemma puljunsa perustaneet, eli toimisivat yksityisten aseenomistajien etujärjestönä ilman, että ottaisivat kantaan muihin asioihin. Tai ainakin, hyvänen aika, eivät peesaisi äärioikeistoa ja kansallismielisiä vatipäitä. Mutta..  

Tapahtuneen osalta on vielä kysymyksiä, mutta on selvää, että alkuarvioista suuri osa osui oikeaan, vaikka muun muassa allekirjoittaneen blogikirjoituksen kommentoijat toisin yrittivätkin väittää. Pitää olla myös melkoinen optimisti, jos kuvittelee, että tämä olisi viimeinen isku, tai etteivätkö tällaiset ryhmät voisi pystyä myös huomattavasti vaarallisempaan toimintaan. En haluaisi maalata piruja seinille, mutta pahoin pelkään, että me tulemme näkemään tässä maassa vielä paljon pahempaa ennen kuin todella havahdumme. Toivon olevani väärässä, mutta suoraan sanottuna en näe tällä hetkellä kovin paljoa perusteita optimismille. Virkavallankin edustajat tuntuvat elävän aivan omassa todellisuudessaan.

On kuitenkin paljon asioita, joita voimme vielä tehdä oikein.

Ensinnäkin toivoa sopii, ettei poliittisen kentän toinen laita aktivoidu vastaavalla tavalla. Olisi naivia väittää, ettei Suomessa olisi radikaalia äärivasemmistoa. AFA:n roskajoukko toimii väkivaltaisesti monessa muussa Euroopan maassa ja vastaavasta on viitteitä täältäkin, mutta tähän asti huppuveikot ovat lähinnä marssineet Dan Koivulaakson hengaillessa samoissa maisemissa. Marssiminen ja mielenilmaisut ovat aivan oikeata toimintaa, mutta valitettavasti pinnan alla kuplii jo.

Kevyttä AFA-öyhötystä nähtiin esimerkiksi Tampereella, jossa antifantit nakkelivat kaljatölkeillä Pride-kulkueeseen osallistumaan tulleita FDL:n aktiiveja. Kyseinen puulaaki on toki sitä itseään, mutta se ei tässä tapauksessa ollut kovinkaan olennaista, kun fasismia vastustettiin jälleen kerran ryhtymällä itse fasisteiksi. Itse Pride-kulkueessa AFA:n rynnäkköosasto marssi tietenkin pääosin naamioituneena, toisin kuin KVR:n tarrapojat, jotka sentään yleensä nähdään touhuissaan ilman naamiota. Mutta kuten me kaikki tiedämme, naamioitunut vasemmistoradikaali on seksikäs kapinasymboli, ei mitenkään verrattavissa vastenmieliseen natsipaskaan. Tiesihän Voima-lehtikin kertoa, että "Musta blokki on erottamaton osa aktivistiestetiikkaa. Kaikki Göteborginsa käyneet muistavat, miten valtava musta blokki vyöryy pitkin katuja kivisateen ropistessa päin mellakkapoliisien kilpiä. Kuvaan tiivistyi kaikki: absoluuttinen voima, väkivalta ja niin, myös seksi."

Ei liene syytä kertoa, minkä joukon rinnalla Koivulaakso marssi Tampereella? Tai kenen toimia hän hiukan nolosti selitteli taannoin?

Meillä ei onneksi ole vielä laajaa väkivaltaista vasemmistolaista toimintaa, mutta on muistettava, että EU-alueella nimenomaan äärivasemmisto syyllistyy äärioikeistoa useammin poliittiseen väkivaltaan. Pahoin pelkään, että me olemme joutumassa aivan samaan suohon.

Me emme saa kuitenkaan missään nimessä hyväksyä sitä, että laillisen poliittisen toiminnan rinnalle vakiintuu laitonta väkivaltaista toimintaa. Sitä ei tule sietää sen enempää kansallisfasististen ryhmien kuin vasemmistonkaan osalta.  Jos kissa pitää nostaa pöydälle, niin soisi Dan Koivulaakson irtisanoutuvan ja tuomitsevan julkisesti ja selkeästi myös vasemmiston rynnäkköosastot, vaikka ja nimenomaan koska hänet on toistuvasti bongattu ko. roskajoukon seasta ja liepeiltä. Jos joku perussuomalainen notkuisi natsiporukan kanssa yhtä avoimesti, olisi käsillä jälleen yksi persuskandaali (kuka niitä edes laskee enää?), mutta valitettavasti me vasurit olemme niin paljon hyvien puolella, että naamioituvien katutaistelujoukkojen, DDR:n ja stalinistien symppaamisesta päästetään meidät turhan helpolla.  Mutta joo, ollaanhan me keskimäärin kuitenkin aika joviaaleja, mukavia ja hyvien puolella.

Jokaisen meistä pitäisi kuitenkin nyt suitsia turhaa kouhkaamista ja sanoa kovaan ääneen: maltti on valttia. Väkivaltaisia ryhmiä vaikka ne olisivatkin (mielestäsi) ns. oikealla asialla, ei tule sietää ja rohkaista missään nimessä ja syitä siihen on monia.  Radikalismi ruokkii radikalismia ja vastapoolin olemassaolo voidaan nähdä oikeutuksena omalle väkivaltaiselle toiminnalle. Vihollisen uhkaa ylläpitämällä voidaan oikeuttaa oman puolen törttöilyjä. Antaa siis natsien ja tarrapoikien öyhöttää. Tosiasia on, että radikalismin tukahduttamiseksi parasta on haastaa radikaalit avoimeen keskusteluun asiat vastaan asiat-periaatteella. Poliisi ja oikeuslaitos koirineen ja pamppuineen hoitakoot sitten väkivaltaiseksi heittäytyvät tarrapojat ja anarkomarkot.

 Demokraattisessa yhteiskunnassa on hyväksyttävä erityisesti väärien mielipiteiden esittäminen. Myös ja erityisesti sellaisten, joita suuri(n) osa meistä pitää väärinä ja jopa vastenmielisinä. Vain silloin kun mielipiteet uhkaavat johtaa, tai johtavat toimintaan, joka on lainvastaista, tulee toimia. Asiaperustainen haastaminen, naurunalaiseksi tekeminen ja avoin keskustelu murskaavat radikalismin tehokkaasti toisin kuin teleskooppipamput tai vaikkapa huppupäisten anarkomarkojen maihinnousukengät.  Meidän on tiedostettava, että mikäli vastustamme demokratian vihollisia demokratianvastaisin keinoin, me emme ole enää demokratian puolella. Totalitaristi on totalitaristi, oli hänen lippunsa punainen, musta, tai mustapunavalkoinen.  Fasismia ei tule sietää oli se sitten minkä väristä tahansa.

Lopuksi haluan nostaa esille erään  itselleni tärkeän, mutta oikeiden ongelmien kannalta aika marginaalisen jutun. Itse itseäni toisaalta lainaten: kansalliset symbolit on otettava äärikansallismieliseltä roskajoukolta takaisin koko Suomen ja kaikkien suomalaisten käyttöön. Suomen leijona ei ole äärioikeiston merkki. Lippumme ei ole rajat kiinni-politiikkaa kannattavien rasistien symboli. Veteraanimme taistelivat vapaan ja demokraattisen Suomen puolesta ja lunastivat meille itsenäisen Suomen. Sodissamme heitä johti mies, jonka kaltaisille ei tässä maassa olisi tilaa, mikäli äärikansallismieliset pellet päästettäisiin luomaan ihanneyhteiskuntaansa.

On tullut jo korkea aika palauttaa kansalliset symbolimme takaisin niille kuuluvaan asemaan. Vihreät aloittivat vaalikampanjallaan tämän tärkeän työn, kun ottivat rohkeasti Suomen leijonan käyttöönsä. Meidän kaikkien on jatkettava sitä. Kansalliset symbolimme eivät ole vihan, ahdasmielisyyden ja äärikansallismielisyyden symboleja, vaan vapaan demokraattisen Suomen ja sen ihmisten yhteisiä.

Pro Patria Finlandia!

 

P.S.

Illan bonuskysymys: Dan Koivulaakso on lähestynyt useita tietämiäni kirjoittajia kunnianloukkauskantelulla pelotellen, kun he olivat vihjailleet hänen ja antifastien kytköksistä. Mitäpä lottoatte? Onko vastaavaa tarjolla nyt? Ihan kiusallaankaan en nyt tarjoile tähän Youtube-videoita, joissa hänet nähdään notkumassa ko. roskajoukon seassa. KVG.

Vastaus kysymykseen (lisätty 10.2.2013): Koivulaakso kertoi minulle yhteydenotossaan, että "Sinun tekstissähän nimenomaan ei ole minusta törkeitä valheita vaan sinun käsityksesi. Tämä on sinun ja joiden muiden bloggareiden ero." Joten se oli sitten siinä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tuo loppu on niin totta. Minua pitkän aikaa riepoi se, ettei mitään kansallista symbolia voi pitää tulematta leimatuksi. Tai no, jos rehellisiä ollaan, se on lähinnä pelko siitä, että tulee leimatuksi. Se voi olla todellinen pelko tai ei. Minua ylipäätään rasittaa se, jos joudun selittämään itseäni. Itse olen eläessäni ostanut ehkä yhden korun.

Sen sijaan äidiltä ja emännältä olen saanut koruja, mm. leijonakoruja, eikä niitä oikein kehtaa tällainen kaljupää julkisesti pidellä esillä kuin satunnaisesti. Niillä silti on tunnearvoa minulle.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Näinpä juuri, valitettavasti... mutta tätä vastaan pitää käydä, muu ei auta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Saksassa taitaa olla niin, että äärioikeisto on ominut itselleen palestiinalaishuivia.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #7

Nykyään ko. vaatekappaleen perusteella ei taida voida oikein missään päätellä oikein mitään... Joten asia on ainakin meillä hoidossa:)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hirveällä voimalla on haluttu leimata vassarit ääriaineeksi ja epäilyttäviksi. Kokoomus tästä kaikesta hyötyy eniten. Mutta persujen nettikäytös on muuttunut tuon iskun myötä. Ovat itsekin vähän pihalla että missä mennään.
Kaikkia oikeistolaisia vaivaa kevytmielisyys. Ei oteta vakavasti ihmisoikeuskysymyksiä tai leikitellään jonkun muslimimaan lapsiuhreilla. Väkivalta on perimmäisesti se asia joka ei oikeistolaisia kavahduta. Naisten kärsimykset kehitysmaissa eivät ole kärsimyksiä vaan osoitus toisen kulttuurin alemmuudesta. Kevytmielistä!

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Niin, defenssistähän tässä on kyse. "Omien" sikailuja puolustellaan osoittelemalla toisia ja toisaalta koittamalla ymmärtää liiaksi. Sinänsä en kyllä syyttäisi "oikeistoa" noin kategorisesti. Löyhäpäisyyttä on kaikkialla.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Miten sä jaksat suoltaa hyviä kirjoituksia tasaisella syötöllä?

No onneksi jaksat, kiva lukea perusteltua asiaa kuten viimeksikin henkirikoksista asealueisiin suhteutettuna.

Ja toivottavasti jaksat kirjoitella vielä pitkään.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Jos ihan suoraan sanotaan, niin tämä on aika huono ja ei oikein pysy kasassa, mutta yritystä on kuitenkin:)

Mutta kiitoksia kuitenkin! Kirjoitan, kun kirjoituttaa ilman sen kummempia suunnitelmia.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Entiset äärivasemmistolaiset ovat nykyään ulkoministerejä ja presidenttejä...kuinkahan monella politiikolla tulee olemaan tarkkaan tiedetty mutta laajalti vaiettu finnish defense league tausta 20-30 vuoden päästä?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

FDL:n sakki ei kyllä keskimäärin vakuuta, mutta kyllähän nuoruuden hairahtajia saattaa tulla mistä kerhosta tahansa ja sitten aikanaan järkiintyvät. Toisaalta nuoruuteen myös kuuluu radikalismi ja rajojen rikkominen.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

FDL-aktiivit ovat jo ihan neljänkymmenen ikävuoden korvilla, ja siitäkin yli.

Eli ei mitään nuorisoa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #35

No kuinkas vanha Väyrynen on ja kauanko hänen isänsä oli politiikassa mukana? :D

Pertti Ilonen

Tähän ketjuun ilmestyi kirjoittamaan nimimerkki Pertti Iloton, ilmeisesti tarkoituksenaan häiriköidä keskustelua,

Nimimerkkini on saanut nimimerkkifanin. Mukin nosto sille.

Meemien fanklub ;)

Nimimerkki Pertti Ilonen

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Internet on ihmeellinen paikka.

Jari Söderholm

Jussi kirjoitti aika hyvän kirjoituksen poliittisesta aktivismista.
http://halla-aho.com/scripta/jyvaskylasta.html

Pertti Ilonen

Onko jäseneet käyneet vähiin, kun on taas jäsenmarkkinointikampanja alkanut?
Oletko Jari oikealta nimeltäsi Jussi?

Wikipedia.
" Propaganda saattaa olla valheellista tai tosipohjaista, mutta on usein yksipuolista ja saattaa valaista asiaa ainoastaan propagandan tuottajalle hyödyllisistä puolista."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Propaganda

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

JHA osaa kyllä parhaimmillaan kirjoittaa ihan hyvin, mutta en nyt aivan samoilla itse kuitenkaan ole..

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Suomessahan ei oikeastaan ole vielä koskaan aiemmin esiintynyt militanttia antifasismia samalla tavoin kuin Ruotsissa tai Saksassa. Thomas Jokisen artikkelin mukaan esimerkiksi 1990-luvulla sen ajan suomalaiset Antifat pitäytyivät julkaisutoimintaan, keskustelutilaisuuksiin ja muuhun tylsään tavalliseen kansalaisaktivismiin. Paras osoitus porukan tavanomaisuudesta oli se, että Antifat saivat jopa valtiontukea, jonka myöntäjänä oli tunnettu äärivasemmistolainen opetusministeri Riitta Uosukainen.

Minkäänlaista rähinää skinien kanssa eivät nämä yhdistykset hakeneet; sen sijaan pyrkimyksenä oli vain herätellä julkisuutta huomaamaan sen ajan ongelmat nahkapäiden kanssa. Ne äärivasemmistolaiset ja anarkistit, jotka halusivat säpinää ja suoraa toimintaa, hakeutuivat aivan toisiin kuvioihin -- etupäässä he lähtivät rikkomaan paikkoja minkkitiloille.

Tietysti nykyään on vaikea sanoa, mihin suuntaan kehitys on menossa. Vuonna 2011 nähtiin piikki anarkistiryhmien toiminnassa, mutta sekin oli ja meni. Mahdollistahan toki on sekin, että Vastarintaliikkeen toiminta provosoi jonkinlaisen reaktion vasemmalta. Euroopassa ovat erilaiset militantit äärivasemmistolaiset liikkeet yleensä syntyneet ainakin osaksi pelosta -- taustalla on ollut uskomus, että viranomaiset tai poliitikot eivät suhtautuisi riittävän vakavasti äärioikeiston toimintaan. Voi tietysti olettaa, että esimerkiksi Eerolan kommenttien kaltaiset lausunnot ovat saaneet jotkut suomalaisen äärivasemmiston edustajat tuntemaan itsensä samalla tavalla petetyiksi; tässä tapauksessa mahdollisesti uudelleen aktivoituvat anarkistiryhmät voivat reagoida ikävälläkin tavalla. Mutta saa nyt nähdä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Mielestäni on paljon merkkejä siitä, että olemme menossa myös vasemmiston osalta huonompaan suuntaan. Jyväskylän tapahtumassakin oli tästä oireita (aseistutuminen esimerkiks). Väkivallaton ja lain suomissa rajoissa toimiva antifasismi on toki sellaista, ettei siihen tarvitse puuttua viranomaisten toimesta lainkaan, eikä muutenkaan, jos toiminta on muuten terveelllä pohjalla. Minä vain en ole mitenkään erityisen optimisti tuonkaan suhteen. Tämä siitä huolimatta, ettei meillä ole Eerolan ja NRA:n horinoista huolimatta vielä havaittavissa väkivaltaisia AFA-ryhmiä.

Henkilökohtaisesti olen kuitenkn sitä mieltä, että vaikkei meillä olekaan ollut väkivaltaa ko. porukan toimesta, niin AFA:n symbolien ja lippujen kanssa vehtaaminen on väistämättä myös ko. porukan komppaamista ja metodien hyväksymistä. Ja sitä ei tule sietää.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Hyvää tekstiä, toveri Leivo! Olen kanssasi ihan samaa mieltä siitä, että fasistisia metodeja käyttämällä muuttuu itsekin fasistiksi. Luen parhaillaan lähes-kaimani Bernsteinin teosta "Sosialismin edellytykset" jossa Edward toteaa, että kaikki demokratian vastaiset teot ovat vastoin kaikkia sosialistisen liikkeen tavoitteita.

On minusta todella hyvä että vasemmistossa uskalletaan tuomita rähinöinti ja riehuminen, joka tuntuu olevan näille antifa -tyypeille itsetarkoituksellista.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Kyseessä ei ole pelkästään nuoriso, joka on herännyt. Itse liityin kaksi vuotta sitten, 50-vuotiaana isoäitinä ensimmäistä kertaa elämässäni poliittiseen puolueeseen. Ulkomaalaisten opiskelijoiden ja ulkomaalaistaustaisten ystävien karu rasismin arki oli käynyt ilmi.

En ole ainoa joka reagoi perussuomalaisiin pesiytyneeseen ääritoimintaan. Moni ikäiseni tai vanhempi on liittynyt puolueisiin tai lähtenyt muuten mukaan yhteiskunnalliseen tai vapaaehtoistoimintaan. Me muistamme mitä fasismi ja natsismi tarkoittaa, ja kuinka väkivallan koneisto käynnistetään pelon levittämisellä ja propagandalla.mielenosoituksella.

Meitä on vain liian vähän avoimesti liikkeellä. Vanhemmat sukupolvet ovat jälleen jättäneet yhteiskunnallisen aktivismin nuorten harteille. Väkivaltaistuminen on liian raskas taakka pelkästään nuorten aktivistien purkaa, ja siinä yhdyn täysin Veli-Pekan kirjoitukseen. Siksi toivon, että Jyväskylän kirjakeskustelun tapahtumat olisivat käännekohta, ja yhä useampi lähtisi mukaan rauhanomaiseen poliittiseen keskusteluun ja kansalaistoimintaan. Nimenomaan sellaisena tietoisena askeleena näen Jyväskylän tilaisuuden.

Jussi Halla-Ahon Jyväskylä teksti on täynnä virheitä, vihjailuja ja tarkoituksellista asenteellistuutta (sanon väräjävin äänin) Nyt on aika palata suoraan suomalaiseen puheeseen vihjailujen ja vääristelyn sijaan. Hyville ehdotuksille korjata tilanne on myös aina tilausta.

Simon Wahlroos

Ihmisiä tosiaan hallitaan ja on aina hallittu pelolla, puolin ja toisin. Ei siis vain natsien toimesta, vaan myös KAIKKIEN muiden valtiojärjestelmien toimesta enemmän tai vähemmän hienovaraisesti pakottaen enne ja nyt. Jokainen sitten valitsee itse mitä järjestelmällistä hallintokoneistoa haluaa pelätä ja totella vastustaen siten väkisinkin jotain kilpailevaa järjestelmää.

Fasismi tarkoittaa sen keksijän eli Mussoliinin mukaan järjestemää, jossa valtio ja korporatiiviset vallanpitäjät toimivat yhteistyössä. Toki fasismia sovellettiin myös rasistisesti, mutta yleensä ottaen se ei ollut sen kummempaa kuin pienten ihmisten rahastamista lainsäädännöllä, joka pakotti ostamaan ja tuottamaan jotain hyödykettä, jota kulloinkin tarvittiin. Itseasiassa halpa maahanmuuttotyövoima on eräs hyödyke jota tälläkin hetkellä tarvitaan korporaatioiden hankkeissa. Siksipä maahanmuutossakin valtio sekä korporatiiviset voimat ovat liittoutuneet fasismin oppeja soveltaen ikään kuin "humanitäärisesti". Paikalliset lähimmäistään välittävät ihmiset eivät missään maassa ole sellaista massamaahanmuuttoa katsoneet kovin humanitäärisenä, vaan pikemminkin rasistisena esim. Etelä-Afrikassa ja nykyään oikeastaan kaikkialla missä valtio sitä tukee, eli myös Suomessa.

En nyt halua peloitella, vaan todeta että sellaista elämä on kun ei olla tietoisia politiikasta, vaan eletään tiedottomuuden pelossa hysteerisesti peläten jotain vanhoja natsiaatteita, joita nykyään harva kannatta. Itse kannatan vain itseäni enkä sitoudu edellä mainittuihin aatteisiin.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ääriaineksia on toki muuallakin, mutta PS:n nousun myötä olemme toki aivan uudenlaisessa tilanteessa. Rauhanomaista ja lainkuuliaista aktivismia toki tarvittaisiin mahdollisimman paljon.

Simon Wahlroos

Näkisin kuitenkin että perussuomalaiset ovat rauhanomaisella aktivismillaan nousseet sitä samaista ylikansallista fasismia vastaan, joka aikoinaan riehui myös toisessa maailmansodassa, joka oli pitkälti siirtomaapoliittista sodankäyntiä. Mutta kun perussuomalaisilla ei ole päätösvaltaa ylikansallisessa Suomen hallituksessa, niin he eivät voi vaihtaa sitä kotimaiseen fasismiin kansallisilla poliittisilla tavoitteillaan maustettuna, mikä olisi kuitenkin pienempimuotoista fasismia ja pelaisi kotiinpäin. Fasismi eli valtion ja korporaatioiden yhteenliittymä on oikeastaan on ollut Suomessakin maan tapa jo pitkään. Varsinkin itämaisen teknisen kehityksen myötä Suomessa pienyrittäminen on ollut pääosin kannattamatonta ja siksi on tarvittu veronmaksajien tukia kaikelle tuotannolle, jotta se olisi maailmanmarkkinoilla kannattavampaa.

Rauhanomaista lainkuuliaista aktivismia on se että paljastetaan näiden asioiden todellinen laita. Se on tehokkaasti kätketty meiltä vuosikymmenien tai jopa vuosisatojen ajan kun ollaan luettu voittajien historiaa. Se on ollut ylikansallisten korporaatioiden historiaa, joka on ylikansallisella tyhjästä luodulla rahallaan ostanut riveihinsä politikkoja, jotka ovat halunneet purkaa rajat kansallisvaltioilta, joiden itsepuolustus on ollut esteenä niiden hyväksikäytölle ylikansallisten suuryritysten toimesta.

Tietystikkään ylikansalliset eduntavoittelijat ja heidän maksetut paikalliset avustajansa eivät taida pitää sitä rauhanomaisena, että heidän kauppasotaisia maaimanhallintasuunnitelmia paljastellaan esim. perussuomalaisten toimesta.

Juge Virtanen

Toimittajat eivät joko tiedä tai tahallaan unohtavat esim. ruotsalaiset ja saksalaiset antifat, jotka ovat todella väkivaltaisia suuntauksia.

Enkä minä näitä kapitalismin tai 6.12. vastaisia mielenosoituksiakaan oikein väkivallattomina osaa pitää. Sitten siellä on kaiken maailman paavoarhinmäkiä ja dankoivulaaksoja mukana öyhöttämässä vain heitelläkseen niin-maan-perusteellisen-syyttöminä myöhemmin verbaalikiviä lasitalostaan pahojen natsien niskaan.

Sekin aspekti kannattaa pitää mielessä, että ns. äärioikeisto katkeroituu ja vetää tavallaan aiheellisesti päälleen marttyyrin viitan jos ja kun kaikki poliittinen väkivalta kaadetaan mediassa heidän niskaansa - aiheetta.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Onhan tuota marttyyrikitinää nähty jo täälläkin. Suomessa AFA:sta/yms ei juuri puhuta, koska suurempia ongelmia ei ole. Vielä.

Simon Wahlroos

Siksipä on tärkeätä että rauhanomaisen aktivismin keinoin tehdään selväksi mitä fasismi oikeasti on, sillä nimenomaan tietämättömyys sen kansainvälisestä internationalistisesta siirtomaapoliittisesta luonteesta, joka kannattaa myös vapaata liikkuvuutta, on johtanut turhiin kansojen sisäisiin konflikteihin.

Näitä konflikteja voisi Ruotsissa kuvata vertaamalla tilannetta, jossa (kulutus)juhlatilaisuuteen tulee pitopöytää haltuunsa ottavia vieraita (ulkomaalaiset) ja sitten häävieraiden joukossa olevat AFAlaiset puolustavat henkeen ja vereen juhlavieraiden rohmuamista talon isännän eli patriootin vastustaessa sitä. Ennakkotapauksena sellaisesta on historia osoittanut esim. kaikkien Etelä-Amerikan intiaanien elinolojen ja kansojen joukkotuhontana, johon aikanaan conquistadorimaahanmuuttajavalloittajat syyllistyivät hallitsevat inkat kukistaen, kun muut intiaaniheimot AFAn tavoin avustivat näitä valloittajia.

AFA on siis huijattu näiden nykyajan conquistadorien eli bänksterien kätyriksi aiheuttamaan puolustuskyvyttömyyttä kansallisesti. Totta kai nämä siirtomaavalloittajat ja heidän neek*riorjat nauravat matkalla pankkiinsa.

Käyttäjän lkarppi kuva
Lauri Karppi

Hienosti kirjoitettu, harvemmin sitä vasemmistolaisen kanssa saa olla täysin samaa mieltä.

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Tämä puheenvuoro on erityisen taidokas siksi, että samanaikaisesti esitetään täysin toisensa poissulkevia näkemyksiä:

"Tosiasia on, että radikalismin tukahduttamiseksi parasta on haastaa radikaalit avoimeen keskusteluun asiat vastaan asiat-periaatteella."

Mutta samalla osa toimijoista suljetaan samantien täysin keskustelun ulkopuolelle nimittelemällä heitä roskajoukoksi, anarkomarkoiksi yms.

Juuri näin poliittista propagandaa pitääkin kirjoittaa - pitää esittää peräkkäin täysin ristiriitaisia ehdotuksia, ja esittää pokkana ettei mitään ristiriitaa ole.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Väkivaltainen uusnatsi, tai anarkomarko on väkivaltaista pohjasakkaa. Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, etteikö ko. aatesuuntauksia voisi ja pitäisi vastustaa ennen kaikkea aatteellisesti ja asiapohjalta. Kun he sitten ylittävät lailisuuden rajat, kyse on poliisien ja oikeuslaitoksen ongelmasta.

Simon Wahlroos

Laillisuuden rajoista puhuttaessa pitäisi olla selvillä siitä kuka ne lait määrittelee. Kun lait palvelevat korporaatiovaltaa, niin voidaan puhua jo fasismista ja esim. Etelä Amerikan intiaanit joutuivat poistumaan niiden lakien tieltä, jotka muuttivat heidän asuma-alueensa patoaltaaksi. Osa vastusti väkivaltaisesti, mutta olivatko he pohjasakkaa? Vai oliko pohjasakkaa he jotka kukistivat kansallismielisten intiaanien vastarinnan?

Huomattakoon että Suomessakin on tehty merkittäviä kaivosvaltauksia näiden yliknsallisten fasistien toimesta ja Talvivaara teki monien paikallisten asuinalueista joutomaata.

Toimituksen poiminnat