Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Äärioikeistolaista terroria Jyväskylässä(?)

Keskisuomalainen on uutisoitunut, että tänään Jyväskylän kaupunginkirjastolla on sattunut välikohtaus, jossa ainakin yksi henkilö on loukkaantunut. Kirjastossa oli käynnissä Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuus. Tapahtunutta todistanut henkilö kertoi, että "kolme patrioottia oli hyökännyt pulloin ja puukoin tilaisuuden järjestäjiä vastaan" ja ilmeisestikin yhtä ihmistä oltiin haavoitettu puukolla. Poliisi tutkii tapausta törkeänä pahoinpitelynä.

Esittelyssä ollut kirja on herättänyt paljon tunteita puolesta ja vastaan, eikä vähiten kirjoittajiensa poliittisten (ja muiden) kytkösten takia, mutta mikäli hyökkäyksestä saadut alustavat tiedot pitävät paikkansa, on tapahtuma vahva todistus siitä, että monet kirjan väitteistä pitävät tukevasti paikkansa. Äärioikeisto on Suomessa radikalisoitunut ja väkivallan käytön kynnys on alentunut. Mikäli poliisi ei ota tätä tosissaan ja suhtaudu siihen osana laajempaa kehitystä, on todennäköistä että meno ei ainakaan rauhoitu. Yksittäistapaukset ovat yksittäistapauksia, mutta pitääkö meidän odottaa, että Suomi saa oman Breivikinsä ennen kuin tilanteeseen aletaan suhtautua vakavasti?

Toinen, sinänsä vähäpätöinen seikka, joka allekirjoittanutta kismittää on tällaisten poliittista väkivaltaa harjoittavien surkimusten kutsuminen patriooteiksi. Patriotismilla/isänmaallisuudella ei ole mitään tekemistä äärikansallismielisen poliittisen väkivallan kanssa. Tällaista harjoittava roskajoukko häpäisee Suomen lipun ja muut kansalliset symbolit sekä halventaa veteraanien perintöä esiintyessään isänmaallisina. Heitä ei pidä kutsua patriooteiksi ja kansalliset symbolit on otettava heiltä takaisin. Suomen leijona ei ole äärioikeiston merkki. Lippumme ei ole rajat kiinni-politiikkaa kannattavien rasistien symboli. Veteraanimme taistelivat vapaan ja demokraattisen Suomen puolesta ja lunastivat meille itsenäisen Suomen. Sodissamme heitä johti mies, jonka kaltaisille ei tässä maassa olisi tilaa, mikäli äärikansallismieliset pellet päästettäisiin luomaan ihanneyhteiskuntaansa.

On tullut jo korkea aika palauttaa kansalliset symbolimme takaisin niille kuuluvaan asemaan. Vihreät aloittivat vaalikampanjallaan tämän tärkeän työn, kun ottivat rohkeasti Suomen leijonan käyttöönsä. Meidän kaikkien on jatkettava sitä. Kansalliset symbolimme eivät ole vihan, ahdasmielisyyden ja äärikansallismielisyyden symboleja, vaan vapaan demokraattisen Suomen ja sen ihmisten yhteisiä.

Pro Patria Finlandia!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (78 kommenttia)

Marko Kervinen

Dan se vaan osaa tuon markkinoinnin. Stalin olisi ylpeä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Niin sanottiin siitä kaasuiskustakin. Aika surkea heitto, vaikka toki (kuten kysymysmerkki antaa ymmärtää) tilanne on vielä auki.

Harri Rautiainen

Kysymysmerkki oikein sulkeissa (?)

Jos haluat edes hitusen uskottavuutta, niin poista ainakin nuo sulkumerkit.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #31

*snif*

Sulkeissa siksi, koska tapaus on aika selvän oloinen.

Todnäk sen joutunee siitä poistamaan ihan kokonaan.

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #35

"Sulkeissa siksi, koska tapaus on aika selvän oloinen."

Eli toverituomioistuin on valmis julistamaan tuomion?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #47

Ollaanpas sitä. Kuten olen monesti jo tällä kommenttiosastolla todennut, asia ei ole vielä aivan varma. On kuitenkin syytä olettaa...

Tapio Niemi

Vasemmistoliitto petti lupauksensa äänestäjille heti vaalien jälkeen, olisikohan tuo agression purkaus jotenki siitä johtuvaa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Vaikka olisi petetty 100%, niin se ei oikeuta poliittiseen, tai muuhunkaan väkivaltaan. KVR ja kumppanit ovat tosin sanoutuneet irti demokratiasta, joten... mutta kassellaan, millaisia "patriootteja" sieltä löytyy.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Jos ihan tarkaksi mennään, niin ihmis- ja perusoikeudet ovat oikeuksia jotka on määritelty toisen maailmansodan jälkeen, siksi jotta kansalaisen ei tarvitsisi nousta väkivalloin valtiotaan vastaan omien ihmis- ja perusoikeuksien puolesta.

Ja kun itse olen saanut maamme ylimmän laillisuusvalvojan eduskunnan oikeusasiamiehen laittoman päätöksen, jota ei saa korjattua mitenkään, niin minulla olisi moraalinen oikeus nousta vaikka asein valtiotamme vastaan!

Samoin kuin jokaisella joka on joutunut vastaavan kohtelun kohteeksi!

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #29

Perustelusi ovat hyvin mielenkiintoisia. Valtiovallan yksittäinen legitimiteetiltään mahdollisesti kyseenalainen toimi ei anna oikeutusta tarttua aseisiin. Moraalinen oikeus käyttää tappavaa voimaa ei seuraa satunnaisesta väärästä ratkaisusta. Lisäksi näillä eväillä nyt on mahdotonta tuosta sanoa yhtään mitään..

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #92

En ole puhunut tappamisesta, vaan moraalisesta oikeutuksesta nousta vaikka asein sellaista yhteiskuntaa vastaan, joka rikkoo sinun kohdallasi ihmis- ja perusoikeuksia!

Käyttäjän ReijoKamula kuva
Reijo Kamula

Oikeistolainen ääripatriootti?! Pistäppä tuntomerkit, jos tuossa Sanginjoentiellä vastaan tulee? Tietää varoa edes pikkasen.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Miksi?

Ihminen saa minun puolestani marssia vaikka Waffen SS:n uniformussa tuolla kadulla ja olla niin nasse, ettei mitään rajaa. Kyse ei ole siitä.

Käyttäjän amgs kuva

Veli-Pekka, nämä samat "herrat" levittelevät tuota ajattelutapaa ainakin kolmen blogin keskustelujonossa. Heille väkivalta on kai vain vitsi, vitsi. Kiitos sinulle osuvasta kirjoituksesta!

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kiitoksia! :)

Siinäpähän levittävät. Sana on vapaa:)

Marko Kervinen

On jos Danit ja muut levittävät propagandaa kirjasessaan niin sana on tosiaan vapaa. Itse asiassa Dan käyttääkin samoja oppeja kuin Johan Bäckman.

Provosoi, väännä asiat julkealla tosiasioiden vääristelyllä itselle sopiviksi. Vasemmisto on tosiaan Stalin oppien takana. Onko Dan, Arhimäki ja muut vasemmistolaiset kieltäneet Stalinin hirmutyöt? Jotka olivat pahempia kuin Hitlerin.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #21

Ota kirja käteen, lue se ja kirjoita murska-arvostelu. Se kuinka hyvä/huono kyseinen kirja on, ei ole tämän tilanteen kannalta millään tavalla olennainen ja nuo irtisanoutumispelleilyt voisi jo pikku hiljaa lopettaa. Jos joku on demareiden vasemmalla puolella poliittisesti, niin sillä ei ole mitenkään automaagisesti mitään tekemistä stalinismin kanssa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #21

"Onko Dan, Arhimäki ja muut vasemmistolaiset kieltäneet Stalinin hirmutyöt?"
Oletko sinä Marko Kervinen aivan sekaisin. Miksi mainitsemiesi henkilöiden tulisi kieltää Stalinin hirmuteot?

Marko Kervinen Vastaus kommenttiin #140

Eli ei pitäisi olla vasemmistolaisille vaikea kieltää?

Eivät vain ole tehneet sitä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #143

Kyllä huomaan, että Marko Kerviselle on sattunut liian myöhäinen kirjoitusaika.
Onko kapakasta palattu ja rynnätty nettiin kirjoittamaan päättömyyksiä? Kervisen ja tuon toisen urpon mielestä vasemmistolaisten tulisi kieltää Stalinin hirmuteot.
Ymmärrärrättekö sanojen merkitystä, apukouluun siitä ja heti!

Marko Kervinen Vastaus kommenttiin #144

Eikö ole ongelmallista hyväksyä juurensa?

Onko totta että vasemmisto, sdp, vihreät ja monet muut ovat lähtöisin kommunismista? Joka kehitettiin idässä?

Ovatko tahot tehneet selväksi vaikka kannattavatki aatetta, eivät sen kehittäjiä eikä seurauksia?

Jos Saksa olisi voittanut maailmansodan Euroopan puolella, olisiko natsit samassa asemassa kuin kommunistit ajallaan?

Irmeli Koivuhalko-Pyjama

"Vasemmistoliiton toimintaan pettynyt äänestäjä puukotti kirjan julkaisutilaisuudessa?" Miksei otsikkosi ollut tuollainen? Miksi syyttää ääri-mitään-ilmiötä ennen tutkimista?

Viimeaikoina äärivasemmisto on ollut väkivaltaisempi kuin oikeisto.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Koska tuo ei pitäne paikkansa. KVR ja muut eivät ole pettyneitä äänestäjiä, vaan demokratian vastaisia ääriajattelijoita. Nyt kun homma on entistä enemmän lipeämässä laittoman roiminnan puolelle, pitäisi laittaa kova kovaa vastaan. Silminnäkijöiden kuvaukset viittaavat vahvasti KVR:n tai vastaavaan porukkaan. Mutta laitoin tuonne kysymysmerkin, kuten tarkkana olevat saattavat huomata. Koska vielähän me emme tiedä, on vain syytä olettaa ja vaikuttaa...

Ja tällähän ei ole mitään tekemistä AFA:n ja muiden kanssa. Väkivaltaiset "anti"fasistit ja anarkomarkot ovat aivan samanlaista kuraa. Punainen ja musta fasismi ovat minulle aivan yhtä vääriä.

Käyttäjän amgs kuva

Onko tämä joku kilpailu? Äärioikeisto, äärivasemmisto ja väkivalta kuuluvat samaan pöpöön.
Ensin oli hyökkäys Pride-kulkueseen ja joku nero väitti, että tekijät kuuluivat äärivasemmistoon ja miten lopuksi kävi? Eikö ne ollut äärioikeistolaisia? Sitten Dan Koivulaakso sai pippurisuihkeet silmiinsä Oulussa ja tänään ainakin Vasemmistoliiton Li Andersson oli tuossa tilaisuudessa ja uutisten mukaan hän ei riehunut. Onko Harri tilastoja? Olisi mielenkiitoista tietää ketkä ne äärivasemmistolaiset ovat ja mitä ovat tehnee Suomessa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ruotsia kauemmas ei tarvitse mennä ja kyllähän jotkut anarkomarkot taisivat junaradan kimpussa tuossa rellestää täälläkin, mutta näitä korkeamman profiilin juttuja ei ole ollut. Mielestäni se ei kuitenkaan ole syy vähätellä uhkaa siltäkään puolen, koska yleiseurooppalaiset kehityslinjat ovat huolestuttavia ja Euroopan tasolla puhuttaessa laitavasemmisto on oikeasto enemmän ihmisten kimpussa.

Jari Söderholm

Eihän noita edes päästetty osallistumaan tuohon.
Mikä kumman keskustelutilaisuus sellainen on ?

http://yle.fi/uutiset/puukotus_aarioikeistoa_kasit...

Jos puretaan tilannetta niin suomen äärivasemmistoa edustavat kirjoittivat propaganda kirjan, joka sisältää mitä ilmeisemmin valheellista panettelua ja todellisuuden vääristelyä.

Sitten yksi mahdollinen osapuoli jota kirja ehkä koskee haluaa osallistua tilaisuuteen ja pääsy evätään, niin kai siinä saattaa tunteet kuumeta.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Järjestyksenvalvojilla on oikeus estää pääsy tilaisuuteen, jos he katsovat että niin täytyy tehdä. Pulloja on särkynyt ja puukkokin oli mukana ja sitä käytettiin, joten pitää olla hiukan erikoinen ainakin, jos noilla tiedoilla väittää järkkäreiden toimineen väärin.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Eteläsaari,
pistä se puukko piiloon.

Martti Järvinen

Antti Alfthan:

"Eteläsaari,
pistä se puukko piiloon."

Teille, herra Alfthan, sanoisin, että tukenne thai-naisten hyväksikäyttöön ei mielestäni tee teistä vanhana miehenä kovinkaan arvostettavaksi. Eikä mielestäni ole kovinkaan korrektia esittää noita omituisia mielihaluja julkisuuteen.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #41

hah hah...

järvinen missäs sinä thai naisia näet?

Martti Järvinen Vastaus kommenttiin #56

Ajattelin vetäistä Antti Alfthanin tyylisen humorisimin, sorry, vähän innostuin liikaa. Ilmiantakaatten minut.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #62

Ei viitti-) Vähän kierroksia alas niin kyl se siit.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #41

Sinäkö olet Eteläsaari vai kuka. Sen nimistä ei näy tässä ketjussa. Lensikö ulos?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Tavallista tällaisissa kaoottisissa tilanteissa. Ennen kuin poliisi tiedottaa asiasta, emme mahda saada kuin enemmän tai vähemmän ristiriitaisia ja sekavia tietoja.

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

"Tällaista harjoittava roskajoukko häpäisee Suomen lipun ja muut kansalliset symbolit sekä halventaa veteraanien perintöä esiintyessään isänmaallisina. Heitä ei pidä kutsua patriooteiksi ja kansalliset symbolit on otettava heiltä takaisin. Suomen leijona ei ole äärioikeiston merkki. Lippumme ei ole rajat kiinni-politiikkaa kannattavien rasistien symboli. Veteraanimme taistelivat vapaan ja demokraattisen Suomen puolesta ja lunastivat meille itsenäisen Suomen."

Naulan kantaan!

Jari Söderholm

Tuo kai tarkoittaa yhtä lailla noita tuon kirjan äärivasemmistolaisia kirjoittajia.

Kummatkin halventavat suomalaisuutta ja kansallisia arvoja sen minkä ehtivät.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #22

Käyttävätkö he kansallisia symboleja väärin ja halveksuttavasti, vai haukkuvatko he suomalaisia rasistisesti? Vai oletko vain eri mieltä heidän poliittisista linjauksistaan ja mielipiteistään?

Lisäksi kirjan kirjoittajien agenda ei oikeastaan ole tässä edes mitenkään erityisen olennainen juttu.

Jos haluavat vastata samalla mitalla, niin kirjoittakoot kirjan suomalaisen vasemmiston mädännäisyydestä ja väkivallasta.

Jari Söderholm Vastaus kommenttiin #26

Jep, juuri noin. Valitettavasti on tullut jonkin verran seurattua noiden kirjoittajien kommentteja suomalaisista ja suomalaisuudesta sekä isänmaallisuudesta jota nämä halveksivat selkeästi.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #42

Politiikka on politiikkaa. Itse en erityisemmin pidä Koivulaaksosta, eikä toinenkaan nyt mieltä erityisesti lämmitä. Se ei kuitenkaan ole tässä tapauksessa olennaista. Mutta tottahan se on, ettei monet tällä laidalla suomalaisuutta ja isänmaata ylistä.

Mutta itse kyllä olen ihan ylpeä molemmista:)

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi Vastaus kommenttiin #22

Jari, sinä ja kaltaisesi halventavat suomalaisuutta.

Rasismi, muukalaisvihamielisyys ja poliittinen väkivalta eivät kuulu suomalaiskansallisiin arvoihin, eikä tällaista suomalaisuuden häpäisemistä tule sietää.

Jari Söderholm Vastaus kommenttiin #27

Ongelma on kylläkin siinä että äärivasemmistolaiset vihakirjoittajat kuten koivulaakso halveksivat suomalaisuutta. Sama pätee sinuun Köhli.

Tämä on nähty lukemattomia kertoja äärivasemmistolaisten ja vihreiden kirjoittajien näkemyksissä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #46

Ongelma tässä on väkivalta. Poliittisista näkemyksistä saa ja pitää olla eri mieltä. Sitten kun väärässäolijoita lähdetään väkivalloin vaientamaan, ollaan ongelmissa. Sellaista ei saa sietää miltään poliittiselta ryhmältä, eikä valtiovallalta. Ei edes uhkaa.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #46

Ei noin vaan tavallaan yksikertaiset ihmset ratsastavat tuolla suomalaisuudella ja isänmaalisuudella ja häpäisevät vouhotamiselaan nuo sinänsä arvokkaat asiat

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #67

Toki, kuten kirjoitinkin. Se on kuitenkin sivujuonne tässä yksittäistapauksessa, vaikkakin yleisellä tasolla olennaista.

Käyttäjän sarihaukkakonu kuva
Sari Haukka

On uskomattoman vastenmielistä, suorastaan kuvottavaa, että joistain viesteistä paistaa halu jättää kuvatunlaiset teot tuomitsematta.

Toki meillä ei ole lopullista tietoa siitä, kuka oli asialla, mitä tarkkaan ottaen tapahtui ja millaisia seurauksia teolla oli. Mutta jos mitään uutisissa kuvatun kaltaista tapahtui, teko on yksiselitteisesti tuomittava, ilman mitään jos-lauseita.

On aivan samantekevää, kuka oli kohteena. On aivan samantekevää, kuka oli tekijänä. On aivan samantekevää, päästettiinkö tekijä keskustelutilaisuuteen vai ei. Kuvatunkaltainen teko on joka tapauksessa vastenmielinen ja tuomittava.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Valitettavasti olet aivan oikeassa. Epävarmuustekijöitä on, mutta kyllähän tässä ollaan tiukasti vaiheessa "on syytä olettaa". Ei asia toki mitenkään varma ole. Ja kuten kirjoitat, niin poliittista väkivaltaa ei tule hyväksyä. Toisaalta tämän ei tule myöskään johtaa ilmaisunvapauden rajoittamisiin.

Jouko Silvennoinen

Ei ole missään nimessä ruumiillinen väkivalta oikein,mutta allekirjoittanut voisi kirjoittaa myös seitsemänkymmentäluvulta aivan näihin aikoihin yltävän kirjan,äärivasemmiston ja kommareden HENKISESTÄ väkivallasta, josta vaietaan eliittikukkahattutätien vuoksi ja tahdosta täysin.Nyt kaikki puukot pois lukkojen taakse.Saas kuulla Räsäsen kommentteja jälleen kerran.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kirjoita vain.

Minä vastustan kaikkea fasismia, niin punaista kuin mustaakin.

Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

Li Anderson myönsi kannattavansa väkivaltaa mikäli se tapahtuu ideologian vuoksi. Tämä tapahtui YLE TV-2 teemakeskustelussa.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Jos väitteesi pitää paikkansa, niin Anderson ei ole kummempi kuin KVR:n näppynaama, joka ei tee mitään, koska ei vain uskalla.

Käyttäjän olavilaitala kuva
Olavi Laitala

Tässä linkki Koivulaakson kommentointiin toiseesa tapahtumassa:
http://www.youtube.com/watch?v=okF9t9mOBKY

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Eikä myöntänyt. Tämä on käsittämätön myytti. Li Andersson sanoi kyseisessä keskustelussa nimenomaan että kaikki väkivalta on tuomittavaa. Sen voi katsoa vaikka itse tästä videosta, kohdasta 1:38 eteenpäin: http://www.youtube.com/watch?v=cyEx-g1S8vs

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Kyllä se on niin että Suomessa pitää saada esittää omia mielipiteitään, vaikkapa kirjamuodossa ilman väkivallan uhkaa. Jokainen joka nykyaikana väkivalloin yrittää estää tai rankaista eriävien mielipiteiden esittäjiä on niin kaukana suomalaisuuden ytimestä kuin vain voi olla.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Mutta mitähän nämä hyökkääjät yrittivät tehdä? Henkilökunnan ansiokkaan toiminnan myötä homma pysähty salin oville. Oli tarkoitus vain häiritä vai viittaako teräaseen mukana kantaminen ja käyttö siihen, että tarkoitus oli käyttää puukkoa myös johonkin tai joihinkin henkilöihin salissa?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Niinpä. Tuskin olivat menossa antamaan rakentavaa kritiikkiä kirjan sisällöstä.

Keijo Räävi

Merkit viittaavat siihen, että ainakin Koivulaakso on yritetty vaientaa lopullisesti.

Käyttäjän TimoKRisnen kuva
Timo Rsnn

Me olemme menossa sinne mihin meitä viedään.Mikä ihme vimma tehdä suomesta paskakasaa.

K Veikko

Eipä parempaa mainosta kirjalle pystyisi järjestämään!

Itse kysyisin ensiksi: Kuuluivatko häiriköt johonkin järjestäytyneeseen rikollisliigaan.

– Jos kuuluivat, oli heidän toimintansa ylempää tulleen käskyn toteuttamista. Tuollaista käskyä ei anneta ilman sopivaa (rahallista) korvausta.

– Jos eivät kuuluneet, sitten on kaksi vaihtoehtoa ...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Jos kyseessä on KVR, niin porukka on kyllä hyvin järjestäytynyttä. Ja aika epätodennäköistä on, että kyseessä olisi mainostemppu.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jännä juttu miten toisen suomalaisen halveksunta suomalaista kohtaan saa jonkun lämpeämään.. keksiikö joku tähän syytä?

Kummatkin ovat lähtöisin samasta kulttuurista,mutta todennäköisesti erillaisista ympäristöistä tässä kulttuurissa. Mikä saa siis nämä kaksi asettumaan toisiaan vastaan kuten täälläkin kommenteissa näkyy?

Voidaan lähteä tuomitsemaan jotakin sen perusteella kuinka paljon joku ääriaines on harrastanut väkivaltaa tai kirjoittanut kirjan jostakin aiheesta. Minusta uiskentelemme syvissä vesissä missä hukkumisen uhka on ilmeinen.

Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

"Jännä juttu miten toisen suomalaisen halveksunta suomalaista kohtaan saa jonkun lämpeämään.. keksiikö joku tähän syytä?"

Näin on, olisiko kyseessä poliittiset intressit? Jonkin puolueen leimaaminen vaikkapa? Nähtävästi itse tapauksesta ei tiedetä mitään muuta faktaa kuin kirjastossa olleen kirjaesittelijän taustat.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Täytyy myöntää ettei oikeastaan itse tapahtuma minua liikuta..lähinnä se on mielenkiintoista mitä se tuo esille.

Esim. juuri tälläisen,että jos toinen suomalainen moittii suomalaisuutta niin sitä pitää vähintään mennä puukottamaan tai haukkumaan.

Ymmärtäisin paremmin,jos kyseessä olisi ulkomaalainen tms.,mutta kun ei ole. Kumpi tuossa sitten oikeastaan halveksii kumpaa,jos tehtäisiin tarkka analyysi ?

Jos asia kytkeytyy ainoastaan politiikkaan niin silloin politiikka on vaihtumassa sodaksi.

Käyttäjän AhmedSaid kuva
Ahmed Said

Kaikilla äärisuuntauksilla on väkivaltainen lopputulos. Tämä meidän inhimillinen ajattelu on semmoista rajattua. Jos menee liikaa oikealle niin tippuu alas = sekoaa. Jos menee liian vasemmalle niin silloinkin putoaa, eli sekoaa.

Kultainen tie on keskitie. Pysyt keskellä niin ei silloin pitäisi tapahtua mitään. Näitä patriootteja ei tulisi kutsua isänmaallisiksi ja se on totta. Eikä niitä terroristeja muslimeiksi.

Simon Wahlroos

Eihän tuossa kyse ollut mistään äärisuntauksesta, vaan valtavirtavasemmistoliittolaisten ja heidän jo vuosikausia etsimien natzzien/äärioikeistolaisten haamujen välisestä mediakaustista. Tosin nykyään valtavirta taitaa olla aika äärilinjoilla Suomea tuhoavan hallituspolitiikan myötävaikutuksella, ja siinä hallituksess myös vasemmistoliittolaiset istuvat.

Jukka Riikkala

Kaikki äärisuuntaukset ovat pahasta, jos ne legitimoivat väkivallan, ja muut laittomat keinot asioiden ajamista edistämään.

Silloin, kun niihin ei sisälly mitään yhteiskunnallisia rakenteita tuhoavaa, tai vastapuolen omaisuuden tai oikeuksien loukkamista äärimmäisetkin mielipiteet voiva olla täysin perusteltuja.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Mielipide on jokaisen oma asia. Sitten kun aletaan toimia muita vastaan, tai yllytetään sellaiseen toimintaan, niin ei enää ole.

Esteri Lansio

http://www.vallankumous.org/blogi/2013/01/30/kiito...

"Istuin sadan muun osallistujan kanssa Jyväskylän kirjaston luentosalissa kuuntelemassa Li Anderssonin ja Mikael Brunilan puheita äärioikeistosta, kun kolme uusnatsia hyökkäsi tapahtumaan. Miehet yrittivät tulla sisälle saliin, mutta ovella vahtia pitäneet Jyväskylän DIY-tiimin tyypit olivat skarppeina."

" Heitä vastaan ei pidä lähteä väittelemään politiikan tasolla, vaan heihin täytyy suhtautua väkivallan näkökulmasta (koska se on ainoa asia, jossa he saavat jotakin aikaan)."

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kyllä ääriliikkeet tulee haastaa myös poliittisella tasolla.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"...pitääkö meidän odottaa, että Suomi saa oman Breivikinsä ennen kuin tilanteeseen aletaan suhtautua vakavasti?"

Pitääkö odottaa? Kuinka kauan kestää odottaminen? Onko suomalainen breivik oikeistolainen vai vasemmistolainen? Ei pidä odottaa yhtään, vaan kaikki vankilaan ja heti.

Ahmed Said: "Eikä niitä terroristeja muslimeiksi." Muslimit eivät ikinä ole terrosisteja.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kaikki vankilaan ja heti? "Kaikki"=?? Ihmiset, joilla on vääriä mielipiteitä?

Simon Wahlroos

Mehän kaikki olemme jo vankilassa, nimeltään "prison planet", jossa fasistinen uusi maailmanjärjestys hoitaa vanginvartijan tehtäviä.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo Vastaus kommenttiin #131
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #138

Sanavapauden rajoittaminen eli sanankäytön vankila on uuden maailmanjärjestyksen lääke itse aiheuttamiinsa poliittisen korrektiuden sanavapausongelmiin.

Ja apinat vartioivat toistensa sanavapautta samalaisella kiihkolla kuin erääss tieteellisessä apinakokeessa, jossahäkkiin suljettujen apinoiden katosta riippuvaan banaaniterttuun laitettiin sähköpaimen. Kun sähköiskuista pelästyneet ja siksi banaanit rauhaan jättäneet apinat saivat seuraksi uuden apinatoverin, joka ei tiennyt banaaneissa olevasta sähköiskusta niin heidän kiihkomielinen vanginvartijamentaliteteetti heräsi.

Nami nam kun oli maukas banaanismoothie tässä aamupalana. Have a nice day!

Toimituksen poiminnat