Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Eurososialistit ja Suomen nöyryytys

  • Eurososialistit ja Suomen nöyryytys

Pääministerimme Jyrki Katainen kävi tyypilliseen tapaansa kuittaamassa suomalaisille veronmaksajille ja heidän lapsilleen lisää maksettavaa jälleen kerran tyhjänpäiväisessä kokouksessa. Kokoomuksen ja muiden eurososialistien johdolla niin sanonut johtajamme ovat olleet kontillaan milloin komission, milloin Välimeren maiden kuin Euroopan Keskuspankin ja yksityisten rahoitusinstituutioiden edessä.  Mutta kaikkeen tottuu ja kun Team Six Packin pitää osoittaa, kuinka Suomi kantaa vastuuta, on solidaarinen ja vaikuttaa Euroopan asioihin, niin mikään nöyryytys ei ole liian syvä ja yksikään myrkkymalja ei liian katkera juotettavaksi Suomen kansalle.

Eniten tässä viimeisimmässä show´ssa minua on kuitenkin huvittanut se, kuinka pääministerimme on puhunut pelottavista "markkinavoimista", kuinka nyt taas koitetaan hoitaa tilanne niin, etteivät Espanjan ja Italian rahoituskulut (valtionlainojen korot) nouse liian korkealle. Kataisen hikoilun ja tärinän seuraamissa on toki oma viihdearvonsa, mutta on aika hiivatin mielenkiintoista, kun hänen tasollaan oleva poliitikko jaksaa jauhaa moista sontaa.

Anteeksi vain.

Ne markkinavoimat kesytetään ja tilanne rauhoittuu vain, jos yksi seuraavista ehdoista totetuu:

Kriisimaat saavat taloutensa uskottavalle uralle ja rahoittajat ymmärtävät, että niille voi lainata ja maat maksavat velkansa. Todellisuudessa kriisimaat kuitenkin velkaantuvat yhä enemmän ja enemmän samalla, kun niiltä vaaditut toimet vain pahentavat talouden tilaa. Lisäksi alusta-alkaen valuvikainen euroalue on yksi ongelmien pääsyistä, eikä sitä voida korjata. Näin ei siis tule käymään ja kriisi jatkuu. Se että Kokoomuksen ja SDP:n johtamat eurososialistit väittävät uskovansa tähän on yhdistelmä vaalikarjalle valehtelua, typerää naivismia ja sitä, että asioiden voidaan teeskennellä olevan hallinnassa, kunhan vain sama meno ja lämpimikseen housuihin lorottelu vain jatkuu. Saahan sitä suunnitella elvytyspaketteja ja jälleen uusia keinoja kanavoida kansalaisten rahoja sikariportaalle, muttei niillä näitä ongelmia ratkaista. Tuhotaan kyllä menneiden vuosikymmenien saavutukset ja rapautetaan tulevaisuuden mahdollisuudet.

Vaihtoehto B on näiden nähtyjen ratkaisujen todellisuus: markkinavoimien luottamus palaa, kun rahoitusmarkkinoilla nähdään, kuinka Joku Muu kyllä maksaa kriisimaiden velat. Tässähän kuviossa on ollut kyse. Luottamus horjuu, kun jossain aletaan nikotella ja kysellä, minkä myötä on taas välttämätöntä antaa uusia ja suurempia lupauksia. Mitä enemmän lupaamme maksaa, mitä enemmän rahaa kaadamme viemäriin, sen parempi.

Ja eurososialistit kyllä maksavat, tai siis pistävät kansalaiset maksamaan. Alexander Stubbin hymyn saattaakin selittää se, ettei miehen naama pysy peruslukemilla, kun hän tietää, kuinka järjetöntä politiikkaa voidaan toteuttaa samalla kun suosio on huipussaan. On kyllä pakko nostaa hattua sille tavalla, jolla Kokoomus markkinoi "välttämättömyyksiään" ja kuinka PR-puoli pitää hymyt hohtavina ja kaulukset kunnossa. Ja me uskomme. Koska me uskomme asioihin, joihin haluamme uskoa. Yhteisvaluutta on kiva. Vakaa talous on kiva. Alhainen korkotaso on kiva. City-maasturi on kiva. Vajaan puolen miljoonaan asuntolaina duunariperheelle on kiva. Möröt, menkää pois! Älkää te pahanilmanlinnut pilatko päivääni! Miksei tämä voi jatkua ikuisesti!?!

Toki tällä hetkellä euroalueeseen kohdistuu muunkinlaisia paineita, sillä eri instanssien edun mukaista on pitkittää tilanteen jatkumista, sillä jokainen tukipaketti ja jokainen kuukausi, jonka tämä hulluus saa jatkua tietää lisää rahaa heille, joilla sitä on jo ennestään. Mutta peruspiirteet eivät ole kovin monimutkaisia.

Loppujen lopuksi kriisi sitten ratkeaa, mutta ei eurososialistien eväillä. Niillä kriisi saadaan leviämään koko euroalueelle, kuten jo näemme ja myös asiansa hoitaneiden maiden taloudet saadaan tuhottua. Loppujen lopuksi velat kuitenkin kuitataan. Vaihtoehtoina tulevat olemaan niiden alaskirjaus seurauksineen, tai sitten se että ne kuitataan antamalla rahan arvon romahtaa. Suo siellä, vetelä täällä. Edessä on syvä taantuma, mutta nähtäväksi jää, millainen Eurooppa on sen jälkeen. Kauhuskenaariona pidän taloutensa ja kansalaistensa hyvinvoinnin tuhonnutta liittovaltiota, jota kohti kehitystä viedään koko ajan demokratian ja veronmaksajien edun joutuessa jyrätyksi.

Politiikan kannalta homma käy kuitenkin mielenkiintoiseksi pian täällä Suomessa. Maatamme ei koskaan nöyryytetty ja ryöstetty tällä tavalla (tai oikeastaan muutenkaan) kylmän sodan aikaan, mutta nyt kaksi suurta valtapuoluetta vetää politiikkaa, joka on sekä nöyryytys, että ryöstö suomalaisen veronmaksajan näkökulmasta. Meitä rangaistaan asioiden hoitamisesta ja välttämättömyyden ja solidaarisuuden nimissä meiltä kiristetään myönnytys myönnytyksen perään, vaikka yhä useammalta suunnalta uskalletaan sanoa totuus ääneen: Suomen ei kannata, eikä tarvitse näin tehdä.

Kokoomus ja SDP ovat tunkeneet itsensä niin syvään suohon, että tuskin sieltä omin voimin nousevat. Katainen hoveineen vetää Kokoomusta tahtomaansa suuntaan ja SDP on taantunut täysin Kokoomuksen retoriikkaa toistavaksi vaaleanpunaiseksi puudeliksi. Nämä eurososialismin lippulaivat ovat päättäneet, että tappioiden sosialisointi ja yksityisten pelurien pelastaminen veronmaksajien rahoilla on hyvä juttu. Nyt rahojamme ollaan kanavoimassa suoraan pankeille. Puolueiden uskottavuus lepää sen varassa, että suomalaisten enemmistö on vielä toistaiseksi voitu suojata ratkaisujen katastrofaalisuudelta antamalla maamme velkaantua hillittömällä vauhdilla. Tämä ei kuitenkaan tule jatkumaan loputtomiin, vaan totuuden hetki on pian käsillä. Olemme jo nyt tilanteessa, jossa monet ovat valmiita kiskaisemaan hätäjarrusta, vaikka se voikin suistaa koko homman raiteiltaan, mutta mielenkiintoinen kysymys on se, että kuka sen tekee? Havahtuvatko Kokoomuksen ja SDP:n kansanedustajat todellisuuteen vastoin puoleidensa johtajien kantaa? Vuotaako vasen laita ja Vasemmistoliitto herää jalkapalloministerin johdolla siihen todellisuuteen, jota he ovat Kokoomuksen johdolla ryhtyneet rakentamaan? Vai mitä tapahtuu?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pentti Järvi

Kerrassaan loistava analyysi joka pitää kutinsa tänäänkin (13.6.2013).

Pentti Järvi

Kerrassaan loistava analyysi joka pitää kutinsa tänäänkin (13.6.2013).

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Toimituksen poiminnat