Kitinää Näläkämaasta ..mitäpä se hyvejää..

Kyllä kansa maksaa! Kiitoksia Jutta ja Jyrki!

Eduskunta on hyväksynyt jälleen uuden veronmaksajien rahojen kuppauskuvion, tällä kertaa EVM:n nimellä. Nyt välttämättömyyden nimissä hallitus on antanut Kokoomuksen ja SDP:n johdolla suomalaisille veronmaksajille lisää murhetta kannettavaksi. Ei siinä mitään, monikin blogisti on jo asian noteerannut, mutta ajattelin muistuttaa hiukan eräästä asiasta...

Toukokuussa 2011 pääministeri Jyrki "kuittaan kaikki laput, jotka vaan tuotte mulle - kyllä suomalainen maksaa" Katainen kertoi, kuinka lainatakauksien katto on 1,9 miljardia, ellei täysiä vakuuksia saada. Pisteenä iin päälle lisätäkseen jo tuolloin mielestäni jo aika naurettavalla tasolla ollutta uskottavuuttaan hän totesi:  

"On oikeastaan turha puhua isommista teoreettisista miljardimääristä, koska täysimittaiset vakuudet rajaavat vastuumme tuonne alle kahden miljardin. Se kaksi miljardia on oikeastaan ainoa luku, joka tavallisen suomalaisen kannattaa muistaa."

En edes muista, monesko lopullinen ratkaisu silloin oli kyseessä, mutta tammikuussa 2012 valmistelussa oli eurokriisin viides ratkaisu. Vähän laskustavasta riippuen nyt tämä EVM-votkotus on sitten osa sitten tätä viidettä ja tuossa sivussa kun juonitaan pankkiunionia ja ties mitä muuta, niin se on sitten sitä kuudetta.

Mutta kuinka tyhminä Jyrki ja Jutta suomalaisia pitävät? Olemmeko sammakoita kattilassa, jota he hämmentävät? Liemi käy kuumaksi, emmekä ymmärrä hypätä pois, koska jokainen muutos on niin pieni.... ja jokainen askel aina niin välttämätön.

Noh, nyt sitten EVM:n myötä suorat vastuumme ovatkin kasvaneet jo yli 50 miljardiin euroon. Kun otamme huomioon pian maksuun menevät siivut ja aiemmin eri sijoit... maille maksetut rahat, puhumme jo suorista miljardiluokan menoista - ilman mitään "pölhöpopulistista" arvioita realisoituvista riskeistä. Toki on syytä muistaa, että kaikkinensa perussuomalaiset ainoana systemaattisen kriittisenä puolueena ovat kuitenkin olleet optimisteja. Summat ovat kasvaneet nopeammin ja suuremmiksi kuin suurin osa on edes uskaltanut arvata, joten maksettavaa jo riittää.

Näkymät synkkenevät, lasku kasvaa ja Suomenkin talous on matkalla kohti sakkaamista... vaikka olemme kiltisti kuitanneet kaikki eteen tuodut laskut, olleet solidaarisia ja kantaneet vastuuta.

Milloin saa sanoa, että pääministerimme on valehteleva pas... retale?

Milloin Kokoomuksen ja SDP:n johtamalle mielettömyydelle laitetaan stoppi?

Joka tapauksessa totuuden hetki lähestyy... Tähän asti hallituksemme on varjellut kansaa todellisuudelta antamalla maamme velkaantua. Olemme kestävällä pohjalla Irlannin ja Kreikan tapaan. Mutta pian siihen ei ole enää varaa. Pian tunnemme nahoissamme Kokoomus-vetoisen hallituksemme ratkaisut.. ja sitten on oikeasti aika kantaa vastuuta siitä, mihin maamme on Kataisen ja Stubbin johdolla syösty. Muistakaamme sitten, keitä tulee kiittää.

Jokainen valtion käyttämä euro on nimittäin poissa sinulta ja minulta: leikkauksina julkisiin menoihin, veronkorotuksina, yhteisen omaisuuden myyntinä... tai korollisena lisävelkana, joka pitää joskus maksaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän villesaukkola kuva
Ville Saukkola

En usko kentän nielevän näitä viimeisiä hölmöilyjä. Isoja loikkia tulee tapahtumaan ennen syksyn vaaleja. Toivottavasti perustuslain ammattilaiset ottavat kantaa, mihin tässä oikeasti sitouduttiin.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Ei ole perustuslakituomioistuinta, joten.... Ei tarvitse Käteisen stressata.

Mutta loikkauksia ja muuta olisi syytäkin nähdä. Ja pian.

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Kyllä. Se olisi yksi parannuksista, joita tämä maa kipeästi kaipaa.

Tuula Hölttä

Veli-Pekka L :"...sitten on oikeasti aika kantaa vastuita siitä, mihin maamme on Kataisen ja Stubbin johdolla syösty. Muistakaamme sitten, keitä tulee kiittää."

Muistakaa ja kiittäkää pk-yrittäjiä, joiden elämäntyöstä ensisijaisesti revittiin 90-lamankin tappiot. Siis heitä, joiden osallistumista itseään koskevien asioiden päätöksentekoon mm. sdp:n sittemmin poliittiseen suojatyöpaikkaan "rekrytoitu" opetusministeri vielä v. 2006 ei hyväksynyt, koska "he eivät kanna yhteiskunnallista vastuuta".

Ja sama taaskin: yrittäjille ei haluta palauttaa heiltä virheellisesti perittyjä ylisuuria veroluonteisia maksuja määrältään 1,6 miljardia euroa...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

No tuo on asian vierestä, mutta olen toki sitä mieltä, että PK-sektorin yrittäjyys on tämän maan taloudellinen selkäranka ja pienyrittäjiä kohdellaan maassamme väärin. Sieltä se tulevaisuuden kasvukin pääosin löytyy, jos jostain. Ei minulla ole julkisen alan työntekijänä vaikeuksia tunnustaa sitä, että saan palkkani rahoista, jotka yrittäjät ovat tehneet. Viime kädessä kun julkinen rahankäyttö on varojen siirtämistä taskusta toiseen. Toki senkin voi sitten tehdä paremmin/huonommin perustein ja tehokkaammin/tehottomammin.

Eero Smit

H*lvetin hyvä kirjoitus. Täyttä asiaa!

Jyrkin ja Jutan hulluudelle ON SAATAVA loppu.

Jukka Kaulanen

Espoon metron jatko ja lastensairaalat jäävät ilman rahaa, koska kaikessa on säästettävä!

http://yle.fi/uutiset/kyllonen_ei_lupaa_rahaa_lans...

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Niin, kyseessä on tosiaan nollasummapeli. Jokainen euro, joka käytetään yksityisten pelureiden suojaamiseksi ottamiltaan riskeiltä, on jollain tapaa meiltä poissa.

Toimituksen poiminnat